"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, December 2, 2010

Pak Pandir Naik Motorsikal


Pak Pandir penternak itik yang berjaya. Hasil pendapatannya yang pertama Pak Pandir membeli sebuah motorsikal. Apabila Pak Pandir menunggang motorsikal tersebut dia hanya menggunakan gear satu. Perlahan dengan gear satu, laju dengan gear satu, naik bukit dengan gear satu. Akhirnya kerana hairan, seorang temannya Pak Kadok pun menegur, “Ooooiii…… Pandir, gunalah gear dua, tiga atau empat.” Pak Pandir menjawab, “biar berjimat, habiskan dulu satu persatu.”

Sampai di lampu merah semua kenderaan berhenti, termasuk Pak Pandir. Namun ketika lampu telah hijau dia masih berdiri. Dari hijau ke kuning, merah kemudian hijau lagi, dia masih belum menjalankan motornya. Akhirnya datang polis, “Hei….. kenapa belum jalan?” “Belum ada warna lampu yang saya sukai Encik,” jawabnya.

Setelah setahun, usahanya makin maju. Kemudian Pak Pandir memutuskan untuk membeli kereta. Sampai di lampu merah Pak Pandir kembali berhenti, namun pintu dibuka dan kakinya diturunkan sebelah. Melihat tingkahnya polis terus menghampiri. “Kenapa kaki awak diturunkan sebelah, Pak Pandir” tanya polis. “Aduh… lupa la Encik. Saya biasa naik motorsikal.”


Hahahahaha.......

9 comments:

mr.syazwan said...

wakakakakakaka

agak sengal n lampi

itu dia PAK PANDIR

cian diakan..

azwa_amani said...

huhuhuhu..terhibur skit dtg blog yg lagunyer syahdu ni.. :P

Awangku Johan said...

>>mr.syazwan
haha.. mmg sengal.. eh lampi tu apa?

>>Awin
ya ker... hehe

Tok Esah said...

hahhaha, lawak siot..

sengal betul pak pandir moden ni

Awangku Johan said...

>>Tok Esah
hahaha.. mmg sengal

shichi_iza said...

adehhhhhhhhh....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahaha.. lawak kan

shichi_iza said...

haah lawak.... kalau ada orang mcam ni kat malaysia.... adehhhh

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
ntah ar.. ada kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...