"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, December 22, 2010

Orang Utan Diberi Layanan Kelas Pertama



SEEKOR orang utan duduk di kelas pertama sebuah feri dari Sepanyol ke Dorset, Britain baru-baru ini.



LONDON - Seekor orang utan berusia 11 bulan yang diberi nama Silvestre diberi layanan istimewa apabila ia dibenarkan duduk di kelas pertama dalam perjalanan feri dari Sepanyol ke Dorset, lapor sebuah akhbar baru-baru ini.

Haiwan itu dibawa ke Pusat Menyelamat Mawas Dunia dekat Wareham di Dorset dari Zoo Santillana di Sepanyol selepas ibunya meminggirkannya selepas ia dilahirkan.

Perpindahan haiwan itu diiringi oleh beberapa kakitangan zoo tersebut. - Agensi

25 comments:

Rozuan Ismail said...

wah..dpt first class plak..padahal makan pisang ngan susu je..hehe

AD feez said...

bertuahnya badan... hehe :D

9W2URY said...

isk..isk, beruntung jd org utan tu..

mekygearhead said...

aku pon x penah naik kapal..alahai...

shichi_iza said...

plak daaaa.... nanti monyet kat kota klias 2 pon ble dapat layanan cam ni dalam ferry... haha

Awangku Johan said...

@@Rozuan Ismail
hahah.. a'ah orang utan pulak dpt 1st class hehe..

Awangku Johan said...

@@AD feez
ish hg nk ke??? hehe

Awangku Johan said...

@@9W2URY
haha.. mmg beruntung

Awangku Johan said...

@@mekygearhead
aik.. sian.. moh ler naik kapal.

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
haha.. yup kat sanctuary kota klias wetland tu.. kan kat sana banyak monyet n bayau (monyet idung pjg)

shichi_iza said...

haah bayau.... bayau 2 garang kan.... hari 2 ada tengok kat zoo d lok kawi, bayau 2 g marah kan bayau yg kecik2 sebab kacau dia makan.... (marah dlm bahasa bayau.... hahahaha)

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahaha

a'im said...

urang utan yang dijaga...urang hitam tak plak..

Awangku Johan said...

@@a'im
sapa la org hitam tu.. hhahaha

Syed Hilmi Syed Yahya said...

hebat ar org utan nie,,,,org biase pown ssh nk dpt layanan yg mcm nie,,,hehe

Awangku Johan said...

@@Syed Hilmi Syed Yahya
hahaha.. jelez kan dgn org utan ni

shichi_iza said...

rasa curious plak apa yg bayau 2 marahkan...

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahahhaa

shichi_iza said...

cam cartoon la plak... hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
ada2 jak

shichi_iza said...

ni sal bnyak sangat tengok cartoon sejak kecik.... nasib muka x cam cartoon..

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
sejak kecik ke.. atau shingga dah dpt tittle remaja purba ni still g tgok karton?? hehhee

shichi_iza said...

remaja purba??? hahaha
yup still tengok g cartoon yg xluput d telan zaman even pelukis dia dah xada, doremon... hehe comel tau doremon 2.... hahaha

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
yup nk masuk zon remaja purba hehe
sin chan dan hagemaru lg comel hehe

shichi_iza said...

tak, doremon lagi comel sebab dia bulat.... hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...