"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, December 8, 2010

Feri Labuan ke Menumbok



Ponn.. Ponn… Ponnnnnn…. (Eh bunyi apa tu???... Ohhh tu la bunyi Feri)

Kat Pulau Pinang ada feri.. dari Seberang Perai ke Georgetiwn.. Haaa.. Kat Sabah pun ada Feri tau.. Feri ni dari Kampung Awang ke Pulau Labuan.. Kalau nak tau feri ini menjadi tumpuan utama. Manakan tidaknya ianya menjadi satu kemudahan pengangkutan dari tanah besar Sabah ke Pulau Labuan. Horaaayyy kampung Awang terkenal hahahaha.. Kampung Menumbok ke Pulau Labuan..


Hahahaha.. Memang kamu orang tak pernah dengar Kampung Menumbok kan?? Alaaaa.. orang Sabah sendiri pun tak tau di mana letaknya Kg.Menumbok ini. Hehehe… Kalay x tau p buka GOOGLE EARTH.. Hehehee… Masa saya study di UPSI pun, ramai yang tanya kampung Awang di mana. So, Awang jawab la kat Menumbok, dorang semua melopong.. Kat mana tu?? Awang bg tau lagi daerah terdekat iaitu Kuala Penyu iaitu tempat Pulau Tiga berada ala yg SURVIVOR 1 Season tu, hurmm melopong lagi. Akhirnya, Awang bg tau daerah Bahagian Beaufort.. Haa, baru depa tau…


Kalau nak tau Feri di Menumbok ini operasinya setiap hari. Kalau nak tau Kg.Menumbok dan Labuan ini dekat jer.. Haaa.. sekolah tempat Awang mengajar nanti pun dekat dengan pantai alahaiii nampak jer Pulau Labuan tu. Tapi kalau nak naik feri ni kena amik masa 2 jam. Apa tidaknya feri ni tak leh lalu direct, so terpaksalah berpusing.. coz banyak terumbu karang.. Selalu jugak feri ini tersangkut kat terumpu karang ini. Hahaha. So, Kapal Marin la yang akan tarik.. hehehehe.. Naik feri ni murah jer just Rm5. Kalau ada penumpang nak cepat or urgent leh ar naik bot laju.. Dalam 20 minit dah sampai kat Labuan

ni la bot Laju..

penumpang dari Labuan

Ohhh langit mendung.. Adakah berombak??

Jeti kat Menumbok

Penumpang-penumpang yang sabar menanti kedatangan feri

Haaa.. tu dia feri

dekat lagiii

dekat lagi

haaa.. ni la dia feri Labuan - Menumbok (kereta leh masuk 60 buah, penumpang hampir 300 orang sekali belayar)


12 comments:

AiMaN said...

cucu dah di tag di...

http://petuakitasemua.blogspot.com/2010/12/bloglarian.html

jenguk2 la ye

Muslimah Optimis said...

salam singgah..

klik klik klik terjumpa blog ni...

ke sabah pernah sampai KK je.. lom penah naik feri dekat sabah, macam best je naik feri... huhu.. dah lama xnaik feri sebenarnya

Awangku Johan said...

@@AiMaN
Cucu dah wat benda alah tu Tok.. Apa2pun trima kasih hehe

Awangku Johan said...

@@Muslimah Optimis
Waalaikumsalam
Hahahaaha.. ya ka klik2 jumpa blog saya.. Oooo.. nnti mai la Sabah lg ek hehe

shichi_iza said...

ferry yang bnyak berjasa 4 me n my family... ferry wawasan perdana yang dah bertukar wajah.... hehehe
+ ferry mmg menguji kesabaran penumpang bila tetiba tersadai kat tgh laut....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
Hahaha.. mmg byk berjasa pada semua rakyat...
Hahahaa... ooo pernah dpt pgalaman tersadai kat tengah laut.. cnfirm tersangkut kat Terumbu Karang... Hehehe

shichi_iza said...

yup.... tersadai kat tgh laut pernah.... tggu ferry macam tggu durian runtuh pon pernah.... hehehe tapi skrng service dah makin ok.... so, meh ucap tahniah pada paci2 ferry n speed boat 2.... hehehhehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
iya service dh mcm ok.. TERIMA KASIH PACI2 FERRY hehee

shichi_iza said...

haah, service dah ok, sebab tadi abg sy n family dia sampai kat menumbok 10.30am dari labuan..
hehehe.... happy la paci2 ferry 2 bila tahu ada yg hargai keja mereka....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
iya betul tu..
td pun Awang p belikan tiket tuk member nk p Labuan.. member se UPSI.. dia nk blk kmpungnya d Labuan.. mo bawa keta skali.. so "book" tuk dia dlu..

shichi_iza said...

wahhhh. dapat juga beli tiket ek.... sebab slalu time2 cuti sekolah ni, susah nak beli tiket, ramai orang yang kuar n masuk g labuan 2... kira langkah kanan la 2 kan.... hehehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
a'ah.. tu pun dah nk penuh dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...