"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, December 29, 2010

Website RTM Digodam Indonesia, Salah Hack Rupanya! LOL!



UPDATE : Laman web rasmi RTM adalah RTM.Gov.my, bukan RTM.com.my. Biasa’lah, propaganda Indonesia.


Selepas website pelajar Malaysia, kali ini website yang kononnya milik RTM telah digodam oleh team hacker Indonesia yang dikenali sebagai ^s0n_g0ku^, beralamat email di mabuak[at]live.com.

Mesej mereka berbaur sentimen AFF Suzuki Cup berbunyi, “Loe Main Laser Gue Olang Main Server”. Nampaknya, penyokong Indonesia bersikap kebudak-budakan dengan melepaskan kemarahan secara hacking. Kemungkinan besar hacker ini berketurunan Minang apabila lagu latar yang dimainkan berjudul Ayam Den Lopeh.


Malangnya, niat hacker Indonesia ini tidak kesampaian apabila mereka salah hack website rasmi RTM, LOL!

Kredit tuk Ohbulan!


28 comments:

apezs shah said...

yeke u?
apelah kan dah kena muka sdri ... haish jahanam segala..

Wan Zulqhairi said...

lawak sangat diorang nih!!!

Sharifah nor said...

org dah kalah..cam tu lah..!!! Nampaknya jejaka2 kat rumah ni dah berada dlm posisi utk menyaksikan perlawanan tu...riuh ler..!!!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah pasal bola pun smpai hack

Awangku Johan said...

@@apezs shah
hurmm x tau la.. pasal ni pun dah kecoh2

mOoN said...

nak gelak jap!! hahaha... bijak sangat la tu...

Awangku Johan said...

@@Wan Zulqhairi
Hahhaa.. mmg lawak.. betul2 smangat asabiyah.. hehe

Awangku Johan said...

@@Sharifah nor
haha.. kat rmh ni hanya Awang jak berada d posisi yg betul.. ayah x minat.. adik pulak p rmh mertua dia.. tgok sorang2 la ni huhu

Awangku Johan said...

@@THE LEKAT LEKIT STORY
hahaha.. tu la lawaknya

Woofer Storm said...

kcian org indon ni,bodoh tak bertempat^^

Awangku Johan said...

@@mOoN
hurmm x tau la den

Awangku Johan said...

@@Woofer Storm
tak baik ar kata macam tu..
kita jgn mgeruhkan keadaan just kita sesali jak.. huhuhu

hamihemo said...

hahah..tu la buat org x sedar kena balik baru nak melenting..apa2 pun Malaysia Boleh

athirah said...

hahahha... lawak gle... adeh... jgn la hack blog trex... huhuhu...

jom join GA trex... support blog trex yea.. tq

Ask said...

Salam..
Haha~ salah hack??
Nampak sgt mcm budak2 durank nie..
Ndak matang tul, setakat laser pun mau bising2..
Nasib bek xpakai lampu sportlight kan.. trus silau..hehe
Apapun.. Go MAlaysia go!!

FarhanaRuiszz♥ said...

ahaii kasian ;D

Awangku Johan said...

@@hamihemo
haha.. tu sifat biasa manusia.. bila dah bgitu baru kena batang idung sndiri

Awangku Johan said...

@@athirah
haha.. men hack pun awang x pndai.. mls nk hack la.. wat dosa jak.. wah dosa pulak hehe

Awangku Johan said...

@@Ask
waalaikumsalam Ask
sifat kematangan blm dirembes otak lagi kot.. haha

haha.. klu la lampu sportlight mak oii mmg myilaukan hehe

Awangku Johan said...

@@ FarhanaRuiszz♥
haha....

eqbalzack said...

nice header bro...hehe

Jo Qusary said...

err... walaupun lagu ayam den lapeh dimainkan, bahasa yg diorg gunakan dlm statement tu bukan bahasa minang... hm.

Awangku Johan said...

@@eqbalzack
Hahaha.. biasa jak abg.. apa2pun thanks.. Header abg eq lagi cntik n smart.. hehe

Awangku Johan said...

@@Jo Qusary
hurmm x pasti la bro..

~faty~ said...

hahahaha..pdn muke.
maen kotor sgt.
huh

Awangku Johan said...

@@~faty~
hehehe..

Nia said...

sumpah kelakar buat macam tu hahahaha.. webse sapalah yang dowang hack.. hahaha lol~

Awangku Johan said...

@@Nia
haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...