"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, December 26, 2010

Saya Blogger Sabah


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Pergi ke hulu membawa tuala,

Tuala di beli di kedai nyonya,

Saya ingin buka cerita,

Beginilah kisahnya entri saya….

Hahahaha….

Awangku Johan empunya diri,

Baru habis belajar di UPSI,

Usaha untuk membuat entri,

Blogger Sabahan tampil berdiri

Hahahhaaha

Haaaa… nak tau tadi semasa Blogwalking d blog En.Azman yang empunya blog Pilihan Malaysia 2010 tu… Saya terbaca entri terbaru dia mengenai Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri… Hahaha.. macam best kan.. so, saya nak amik peluang ini tuk berkenal-kenalan bersama blogger-blogger lain disamping menaikkan traffic saya.. Hehehe…. so saya nak join la ek..

Bismillahhirrahman nirrahim…. Jom kita mulakan..

1. Nama anda

Awangku Johan

2. Status anda

Ohhhh, still single wei.. hehe (promote diri)

3. Cara hubungi

Email, Facebook, YM (goldazone86@yahoo.com)

4. Daerah

Menumbok, Kuala Penyu, Sabah Darul Saadah.. (saja2 jak tambah) hehehe…

5. Tempat Tinggal

Kampung Tepi Laut Menumbok (rumah atas air, best hehe)

6. Apa yang menarik di tempat anda

Di daerah saya Kuala Penyu yang femes adalah Pulau Tiga (iaitu Pulau yang tempat SURVIVOR 1st dlu tu), ada gunung berapi lumpur di Pulau Tiga, pastu dengan pantainya yang cantik di Pantai Sawangan, stiap tahun ada 2 pesta keramaian iaitu Pesta Rumbia dan Pesta Nelayan. Malahan itu, di kawasan kampung saya adalah femez dengan keadaan kesibukan terminal feri ke Pulau Labuan..

Pulau tiga

(Bekas tapak Survivor 1st)


Ok itu saja la dari saya…

Oh ye, rakan-rakan bloggers dari Sabah yang nak join kategori ini bolehlah klik---> Blog Pilihan Malaysia ini ya. At least kita dapat menjalinkan silaturrahim dengan Blogger-bloegger lain serata negara. Mari kita cari ramai kenalan. Senarai sahabat blogger ini dijangka akan diterbitkan pada 1 Januari 2011. Selamat tahun baru..

11 comments:

Syed Hilmi Syed Yahya said...

selame kenal kt blog nie,baru ar Syed tahu yg Awangku Johan org sabah,,,hehe,,,ingt kn org semenanjung,,,,

delarocha said...

ermmm..teringin nak ke sabah :-)

Awangku Johan said...

@@Syed Hilmi Syed Yahya
haha.. laaa hg baru tau saya ni org Sabah ke?? haha.. Jadi slama ini ingat org Smenanjung.. Sbnrnya 5 thn saya menetap d Semenanjung.. apa lagi duk pulun study kat UPSI.. huhuhu.. so skrg ni dah kembali ke tanah air tuk mndidik anak2 bangsa.. insyaallah hujung thn dpn nk cntinue study pulak nk amik master

Awangku Johan said...

@@delarocha
aik... dipelawa ke sabah..
klu ke sabah tu contact2 jer saya yer

Sunah Mohammad said...

salam..o..sabahan rupanya..tapi dari nama tu memang tau da orang borneo ni..:)

Awangku Johan said...

@@Sunah Mohammad
wkumsalam.. yup i'm sabahan
wahhh hebat dari nama saya pun dah tau dari Borneo hehe..
sbnrnya saya org sabah tp dari suku kaum Brunei..

Sunah Mohammad said...

iyala..saya orang Sarawak..jadi tahu la identiti orang borneo..:) o..suku kaum Brunei..saya ada saudara kat sana..:)

Awangku Johan said...

@@Sunah Mohammad
ooo.. jiran senegeri rupanya hehe..
saudara kat mana? d Negara Brunei??
kazen mazen saya ramai d Brunei..

Sunah Mohammad said...

yup..kazen mazen di Brunei..:)

Awangku Johan said...

@@Sunah Mohammad
ooo.. mesti ramai kazen mazen d Brunei jg ni kan

Sunah Mohammad said...

ho~ ramai gak~ khamis ni mak n family kat sarawak nun nak ke brunei~ de sedara nak nikah..huhu..selalu jek terlepas nak ikot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...