"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, December 14, 2010

Jom Melancong... Malaysia Truly Asia



Jom rakan-rakan bloggers melancong ke Sabah.. Hujung-hujung tahun ni melanconglah ke dalam negara.. Murah sikit banding nak melancong ke luar negara.. Lagi pun berbaloi kalau melancong dalam negara… tak yah la nak speaking English hahahhahaa… leh jer guna bahasa pasar korang.. Semua rakyat faham.. kalau tak faham jugak kamu orang hentak kepala mereka.. hahhahahaha..

hah..bagi yg tak pernah ke sabah lagi tu meleleh lah air liur korang tgk pic ni kan..ni namanya gunung kinabalu....huhuhu.. Best kat sini wooo.. aman dan damai jak, dah la sejuk.. da..da..tutup mulut tu..masuk lalat nanti..hahaha

haaa.. ini pun Gunung Kinabalu.. Tapi ini dah d Puncak Kinabalu

ini pulak Simpang Mengayau atau lebih dikenali sebagai “Tip of Borneo”.. Benda alah ini terletak di bahagian Kudat iaitu kat tanduk Sabah, kalau dalam peta…

kat situ la Simpang Mengayau berada... (lihat anak panah) ... Ohh.. kampung Awang pun ada dlm peta tu.. tgok nama dia Menumbok.. haaa. tu la kampung Awang.. Hehe.. dekat Labuan jer..

Ini pulak adalah Pulau Sipadan.. Pulau tercantik di dunia (Dikategorikan kan sebagai 7 Pulau Tercantik di dunia disebabkan faktor geografinya yang unik iaitu terhasil dari tumbuseran terumbu karang)

Kat bawah pulau ini la selalunya penyelam-penyelam amatur menyelam melihat khazanah hidupan akuatik…

Cantik kan?? So melancong laaa.. hehe


Ok.. sampai sini la dulu.. Nanti lagi Awang menunjukkan kawasan-kawasan pelancongan yang hebat di Sabah… Oleh itu, kepada blogger sekalin plan la percutian anda terlebih dahulu… Dihujung-hujung tahun ini amat sesuai tuk melancong bersama-sama bagi mengeratkan dan mengukuhkan hubungan kekeluargaan.. Melancong persos merehatkan minda anda.. Malaysia Truly Asia… Hehehe..


22 comments:

dyg said...

support Ak. promot sabah. hehehe..gud information..

Wahidah said...

cantek sgt esp pulau sipadan tu...one of dream place utk bercuti tu..in my waiting list..:)

kinah said...

promote sabah ye?? heheh.. blanja tiket 1.. :)

azwa_amani said...

wahhhhhhhh..rasa macam nak duk sabah jerr..leh tak jadi org sabahan ??? :)

Nina Juliana said...

Assalamualaikum..
Indah sungguh ciptaan Tuhan..
Sungguh indah bumi Sabah..

LiNda said...

Salam Awang ..

wow ! cantik sungguh
thanks info yg menarik ini. :)

secangkir madu merah said...

salam...akak pernah ke KK tahun lepas dan sempat melawat ke kaki gunung Kinabalu dan singgah mandi di air panas (lupa nama tempat tu..), menginap dekat dgn pasar philiphine, pasar kering & basah...macam2 ada..

Awangku Johan said...

@@dyg
Hehehe.. nk jemput rakan2 dari semenanjung melawat Sabah..

Awangku Johan said...

@@Wahidah
Ya ka.. tak pa nnti tercapai la dream kamu tu.. Sipadan menunggu kedatangmu.. "Panggilan Pulau Sipadan".. Hehehe

Thn dpn nk rancang p ke Pulau Mabul..

Awangku Johan said...

@@kinah
yup promote sabah.. ni nk minta claim kat pejabat pelancongan negeri sabah ni.. hehee..

Haaaa tiket satu.. blm dapat gaji.. Gaji 1st pun blm terima g.. hehe

Awangku Johan said...

@@azwa_amani
Haaaa... betui ke nk jadi sabahan member.. hehehe.. mai la d alu2kan.. kalau AK meminang nak ker?? hehe
Opsss soklan cepu emas.. nanti marah pulak En.Anugerah... huhu

Awangku Johan said...

@@Nina Juliana
welcome to Sabah.. Mai la jalan2 sini..

Awangku Johan said...

@@LiNda
apa2 pun thanks.. ada masa n kelapangan bercuti la ke Sabah ek...

Awangku Johan said...

@@secangkir madu merah
Oooh ya ke kak.. hehe harap2 akak happening bercuti ke Sabah.. Oh teman kat mandi air panas tu d Poring

azwa_amani said...

ak : huhuhuhu..jodoh ditentukan Allah...siapa yang dijodohkan dengan awin..awin terima...

http://azwaamani.blogspot.com/2010/12/kenalilah-diri-ini.html

sila lah tengok yerr

Awangku Johan said...

@@awin_azwani
wah.. huhuhu... iya.. jodoh tu dah d tentukan yg masa esa..

azwa_amani said...

so...... kalau ade jodoh ade lah...takyah pikir sgt..semua tu rezeki masing2 k.. :)

Awangku Johan said...

@@azwa_amani
Yup, hehe

ANATI SOKI said...

anat tak penah g sbh srawak lg.. seyes tingin nk g.. :)

SIELA MIKAIE said...

subhanallah..

CIPTAAN ALLAH tiada bandingannya..

Awangku Johan said...

@@ANATI SOKI
insyaallah, nti ada la tu pluang p melawat kita kat Borneo ni.. Hehe.. Awang dah round 1 Semenanjung.. Hehe

Awangku Johan said...

@@SIELA MIKAIE
setiap ciptaanNYA mmpunyai pelbagai fungsi kepada kehidupan kita seharian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...