"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, December 22, 2010

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB


Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB: "Assalamualaikum...


update: sesiapa yang dah daftar sudah dimasukkan dan boleh cek en3 di FB BlogLarian anda. jika ada pendaftaran bermasaalah, kami akan inform di blog anda.


Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan kami akan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:

  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian (Sudah tersenarai)

  1. 'Like' BlogLarian FB (Sudah d Like)

  1. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda (Sudah)

  1. Letak no rumah anda dalam BlogLarian (Rumah No.17)

  1. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)... --> (kebaikan : senang dan mudah nak buat blogwalking kerana di sini menjadi medan berkumpulnya majoriti blogger....keburukan : kadang2 selow nak bukak bloglarian, maybe saya punye line tenet yg lemb kot..hehe... )
  2. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.

    1. no. rumah

    1. nama Blog

    1. link en3 anda
    2. Penyertaan di buka hingga 24/12/10
    3. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p

Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.


p/s: JIRAN-JIRAN DERET RUMAH NOMBOR 17, meh la join

dan kepada ahli RUMAH 17, jom join sekaki =)



Sumber:

Furdunesia@nline
"

2 comments:

syafiQah said...

hurmm..awang saya kurang faham la mcm mana nak buat ini.adakah sy perlu daftar lagi sekali kat bloglarian?

sy da cuba buka bloglarian tp xjmpe mana mcm nak daftar...

Awangku Johan said...

@@syafiQah
yup p masuk bloglarian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...