"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, December 6, 2010

Oh! Lewat Sebulan



Sekadar gambar hiasan

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata “ayang….. period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor”.

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga ianya benar-benar pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka. Pagawai TNB tu pun berkata “Ini rumah En.Mahpuz ke?” “Iya, saya ini isterinya. Ada apa encik”.

Pegawai TNB itu pun berkata, “Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah”.

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. “Apa???? Macam mana pulak encik tahu yang saya ni sebulan lewat?”

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab Ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check melalui Online”

Kata-kata pegawai TNB itu membuatkan keadaan si isteri tu lagi terkejut. “Apaaaa….!!!! Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuuuu???”

Pegaawai TNB tu pun mententeramkan keadaan “Releks puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yang lagi teruk, lewat 5 hingga 6 bulan”

Si isteri yang terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya. Lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ.

Keesokan harinya, selepas si Mahpuz ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yang berketaan.

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yang ramai di situ, dia pun memekik serata berkata “Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh-heboh ke dalam internet. Awak ni semua yang berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrrr? Huh!!! Bisness apa korang buat ni?? Nak kena saman kerr??!!!”

Lalu pegawai yang datang ke rumah si Mahpuz ini berdiri dan mententeramkan keadaan. “sabar encik, sabar encik. Apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahpuz naik berang.

“APAAA?? Nak bayar korang?? Belaahhhh laahhh!!”

Lalu pegawai TNB tu pun cakap “kalau macam tu, kita terpaksa potong encik punya…...”

Si Mahpuz mencelah “Apaa??? Potong??? Abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaa???”

Pegawai TNB tu pun cakap “nampak gayanya… ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAA”

sekadar gambar hiasan


9 comments:

hamihemo said...

hahaha lawak sangat terhibur

fathiah said...

hahahahahha... sumpah lawak doe... :)

rabiatul said...

menarik . haha .

Cik SHiNJU said...

Miahahaha... :D

Awangku Johan said...

@@hamihemo
hehehe.. yup mmg lawak..

@@fathiah
a'ah.. slamat terhibur

@@rabiatul
hehe... mmg menarik tertarik mmg da boom kan.. ?

Eda said...

haahaha....lawak jer..

Lain kali jangan salah sangka..;-)

Awangku Johan said...

@@Eda
hehe.. mmg lawak..
patutnya kena cek betui2.. kan dah salah sangka.. sapa yg malu?? hehe

Omu Rice said...

yosh....sengal jugak bini die ni...

Awangku Johan said...

@@Omu Rice
hahaha... mmg sengal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...