"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, December 9, 2010

BUMI CINTA

ihsan dari Mr.Google

Akhirnya novel "Bumi Cinta" karya Habiburrahman El Shirazy sudah berada di dalam genggamanku. hehehe... Novel ini saya beli semasa saya sedang menunggu Result Posting di depan Kampus UPSI.. Alhamdulillah, saya dah memperolehinya.. betapa terujanya nak membeli novel ini.. Saya memang meminati hasil karya penulisan Habiburrahman yang penuh dengan pembangunan jiwa dengan bait-bait ayat yang di karang amat kemas sekali dari segi nahu bahasanya.. biar pun dah di alih bahasa kepada Bahasa Melayu tapi saya faham dan mengerti juga sekiranya dalam Bahasa Indonesia.. Novel ini still lagi pending say abaca.. Baru baca separuh, apa tidaknya terlalu busy.. Hehehe.. Tak po eh, Insyaallah nnti habis la tu saya baca kan


Sementalan itu, saya jugak mencari Novel Perjalanan Hidup Natrah.. Semasa di UPSI ada pameran dibuat dan sesi soal jawab mengenai Novel Natrah oleh penulisnya, sayangnya masa itu saya mengalami kekangan kerja di pejabat pntadbiran kolej kediaman harun aminurrashid.. apa boleh buat bukan rezki saya time tu... tak pa, sabar.. akan aku perolehi juga Novel Natrah tersebut.. Insyaallah.. hehe.. so banyakkan membaca biar pun bukan dalam akademik.. yang penting latih otak kita tuk berfikir n sntiasa membaca...


Insyaallah, nanti saya cari Novel Natrah itu kat kedai Toko buku Kota Kinabalu.. Hehe

14 comments:

apezs shah said...

alhamdulillah... seronok membaca kan..=)

Encik MamaT said...

aku pon dah lama cari.. tapi aritu aku jumpa.. aku takot nak beli... takot rugi... hehe... sebab aritu aku kecewa dengan KCB2.... nti ko bg komen sikit.. :D

Awangku Johan said...

@@apezs shah
yup, mmg sronok membaca...

Awangku Johan said...

@@Encik MamaT
Kalau Awang, Awang beli jak tu hehe.. Rugi blkg kira coz nk baca..
Kalau KCB bestnya tgok muvie dia Awang ada Muvie dia KCB1, KCB2 dan KCB Edisi Spesial Ramadhan.. Yg Special Ramadhan tu yg best feeling giler tgok hehehe..

AFITI said...

hebat la AK...baca novel tuh..

EzzEddin said...

tahniah...
membaca menambah pengetahuan

Encik MamaT said...

awang... kcb 1 n 2 dah tgk... yang ramadhan tu ada ke... alamak.. tak tau lak... :D

Awangku Johan said...

@@Encik MamaT
yup ada.. KCB edisi spesial Ramadhan.. ada 54 episod.. 1 episod dlm 45 - 50 minit.. 9Gb

ijatnuar87 said...

hehehe...sokmo nk baca novel habiburrahman nih,tp xberpeluang sokmo...biasanyer baca novel ramlee awang murshid jek...

✿Bloodberry✿ said...

uikssss nowra msh xdpt miliki novel nie lg... habiburrahman mmg best2 novel dia. ermmm mne lg leh dpt erk??

Awangku Johan said...

@@AFITI
hahhaa, yup AK dah baca novel.. semenjak jadi JMK Kolej g ak dah baca novel.. ni pun d sbbkan pgaruh JMK Rijal.. hehehe.. kalau dlu masa zaman skolah AK slalu baca komik.. wah dah bertimbun komik AK kat blk ni.. dah macam library dah hehehe

Awangku Johan said...

@@EzzEddin
yup, membaca tu menambahkan pgetahuan, lg pun bagus tuk otak.. kita kena sntiasa mggerakkan otak kita berfikir.. like Tun Mahathir.. tabiat dia mmbaca mmbuatkan otak sntiasa maju ke hadapan..

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
alaaa.. p beli kat kedai toko buku cnfirm ada tu.. best bait-bait tulisan dia.. Awang tertarik sangat.. Lagi pun dia tulis berdasarkan kajian dia ke tmpat yg sbenar tu, lepas tu dia nukilkan dalam novel..

Awangku Johan said...

@@✿Bloodberry✿
Nowra try cari kedai2 buku, slalunya kat MPH banyak buku tu.. kedai buku popular pun ada.. klu tak da tnya kat tauke kedai tu suh dia order.. apa g hg pgaruh toke tu la order byk2 hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...