"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, December 12, 2010

Andai Ada Kekasih Begini, Pasti Untung Si Anak Dara



Sekadar gambar hiasan


Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di padang Mahsyar, depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka.

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong. Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama, dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pergh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya. Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu. Dia tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia selamanya... Di dunia dan akhirat terutamanya. Janji nak kongsi syurga sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jugak... Wassalam

Sumber: Saya Cinta Suami Saya

Suka dgn Lakonannya sebagai Ayatul Husna dlm KCB

(suka perwatakannya yg lemah lembut & sntiasa mgikut syariat Allah)


34 comments:

Rozuan Ismail said...

MasyaAllah.. mudah-mudahan dipertemukan dengan orang yang sebegitu..

mia said...

terbaeklah abg AK..

Darkbatman said...

bkn sng nk cri laki yg bleh tahan sume 2..heee

zacky ~786~ said...

wahhhh ..~
terpegun sekejap.. best2 ..

eiela said...

memang bahagia kalau dapat yang macam tuh.

Latest Entri :
Suara People Memang Gempak

Cahaya Kehidupan said...

cahaya plak suka Mas Abdullah Khairul Azam,kalau lah watak itu wujud di alam realiti,seriusly cahaya akan jatuh cinta..huhu..lagu blog awak buat cahaya nak nangis..huhu

ijatnuar87 said...

heheheh...macam dah xlama jek bunyinyer...

Shaofie said...

abg awang. jemput komen dekat sini yea.

http://shaofie.blogspot.com/2010/12/kahwin-bukan-perkara-masak-masak.html

Leena said...

hurm..kalau semua lelaki ckp mcm tu kat awek dorang agak2 ader tak pompuan nk pakai seksi2???

BUNGA said...

i like this post :)

mary ann ;) said...

suka entry nie ;))

meaningful

Awangku Johan said...

@@Rozuan Ismail
Amin... mudah2 doa awal termakbul

Awangku Johan said...

@@mia
hehe... semuanya kena terbaik..

Awangku Johan said...

@@Darkbatman
a'ah.. mmg susah nk cari lelaki tahan mcm tu aie.. hehe.. so aie praktik la dr skrg hehe

Awangku Johan said...

@@zacky~786~
haha...
awat terpegun... ?

Awangku Johan said...

@@eiela
a'ah.. bahagia sgt2 klu dpt kekasih mcm tu..

Awangku Johan said...

@@Cahaya Kehidupan
Awang pulak suka dgn Ayatul Husna tu.. Kepingin cari bakal2 mcm tu.. Hehehe.. mudah2an.... Amin..
ya ka.. Awang suka lagu instrumental sedih ni.. coz wat kita muhasabah..

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
aisshh.. jange mu royak gtu...
Biar ar idup membujang dlu.. hehe

Awangku Johan said...

@@Shaofie
Ok.. nti abg AK komen n0o...

Awangku Johan said...

@@Leena
hurm kalau lelaki cakap gtu.. cnfirm awek2 x seksi.. padahal kecantikan wanita muslimah itu hanya lah tuk suaminya, kecantikannya itu bukannya tuk d perdagangkan di mata khalayak umum... Huhuhuhu

Awangku Johan said...

@@BUNGA
thankss.. moge memberi manfaat buat kamu dan pasangan ek.. hehe

Awangku Johan said...

@@mary ann;)
thanks... amiknya sbagai pedoman

Mata Hati said...

entry ni bisa mencairkan hati gadis2 diluar sana.. nice nice, terdampar sekejap depan monitor semata2 nak baca entry ni.. :)

Awangku Johan said...

@@Mata Hati
Aik.. mcm tau2 jak.. hehe.. sy sdg mengusha ni.. hehe..
thanks yaa.. sama2 sharing

MiSzy DiaN said...

suka entry ni sebab ada kisah tntng ketika cinta bertasbih..hehe..
mmg best movie ni.. 5 star..hehe.

Awangku Johan said...

@@MiSzy DiaN
hehehe.. lorr.. suka citer Ketika Cinta Bertasbih jugak ke?? ..
Awang dan tgok muvie dia KCB1, KCB2 dan KCB edisi spesial Ramadhan (54 episod -> 9.2Gb)... hehehe

abun said...

Sesungguhnya laki yang baik adalah untuk perempuan yang baik2 sahaja...amin

shichi said...

mmg bertuah pon wanita yg dapat bakal suami mcm ni.... sebab jaga wanita 2 dunia akhirat....good job la tu AK Johan sebab intipati dlm blogger ni mmg sgat2 bagus, dapat buat org tenung diri luar n dlm... ^^V

Awangku Johan said...

@@abun
yup betui kata kamu..

Awangku Johan said...

@@shichi
thanks.. Ak nk share dgn rakan2 blogger dgn dakwah yg ada.. smbil2 kita berblog.. jgn lupa tuk berdakwah, ingat-mengingati antara umat.. sekali kita mengingati amat besar pahalanyaa...

shichi_iza said...

yuppppp.... teruskan usaha k, sebab dapat buat kebaikan.... hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
insyaallah...

Syazana Aziz said...

sejak tgk cerita KCB, saya dah bertekad nak jadi wanita solehah. dan saya harap dapat jugak suami yang soleh yang boleh membimbing saya macam dalam cerita tu. huhu..

Awangku Johan said...

@@Syazana Aziz
Alhmdulillah, x sangka dr citer blh mgubah hati seseorang tuk berganjak ke jalan yg d syariatkan.. moga Allah sntiasa mberi Nur Buatmu ya Syazana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...