"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, December 2, 2010

Ayat Power Merisik


Emak kepada Minah : “Yerlahh… anak saya belajae lulus universiti….tak nak bilang baper… tapi biarlah patut-patut…. Selalunya yang belajar tinggi dalam lingkungan 10 Ribu…. tapi ini lah satu-satunya anak pompuan saya… harap-harap paham jer lah”

Emak kepada Mat : “Saya paham maksud awak… tapi saya harap awak pun paham lah yer… kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti… biarlah dicepatkan biar jauh dari maksiat….”

Emak kepada Minah : “Kalau awak tak mampu…. Anak saya nie bukan tak laku… ada banyak lagi yang tunggu.. dah lah harga rendah… nak cepat pulak tuh… apa nanti orang cakap…”

Mat : “Yerlahh makcik… Makcik ini jual anak ke kereta?? Takda macam gini… SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 3 Ribu…. Saya bawa balik anak makcik…. Malam nie saya TESR DRIVE DULU SEMUA… kalau dalam semua BAIK… Jangan cakap 10 Ribu 15 Ribu pun saya letak…. Tapi kalau dah LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua MAKCIK boleh simpan!!!”

Hahahaha.. ada ke mcam ni?? hampeh

11 comments:

AiDa AzRyN said...

mak aih.. dialog mat.. 0_o

Khumaera Ismail said...

hahahaha~ siap na test drive..

rabiatul said...

pelik pelik je. haha.

Awangku Johan said...

>>AiDa AzRyN
Hahaha..

>>Khumaera Ismail
mmg lawak.. blh pulak men test2

>>rabiatul
Hahaha mmg pelik

ijatnuar87 said...

ahaks..baru mak kepada minah sedar sikit...letak mhl2,cam nk jual anak plak,hehehe...

Awangku Johan said...

>>ijatnuar87
Yup.. sedar la mak kepada minah tu.. hahaha

ijatnuar87 said...

ahaks...kalu mak kepada minah tu xsedar lagi,of kos dier bagi test drive la,hehehe

erika nuris said...

agak2..ade tak yang wat cam nie..ehhehhehe

Awangku Johan said...

>>ijatnuar87
yup betul tu.. nti kena test drive la pulak anak dia.. cnfirm jatuh saham hahahaa

>>erika nuris
hurmm rasanya tak da..
try la erika wat.. hehehe

sweet_apple said...

kurang asam punye mat.. reject awal2 huhu..

Awangku Johan said...

@@sweet_apple
hahaha.. dah reject awal2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...