"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Friday, December 3, 2010

Blog Ooohh Blog!!!!!!



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera wat readers dan rakan2 bloggers..


Tatkala menjenguk blog Bro Ben Ashaari

Beliau dah update en3 terkini iaitu Blog Oh Blog

Amboi… ada-ada jak Bro Ben Ashaari ini.. ehehhe

So, apa g join jak la kan… support u know.. hhaha

Alaaa… tanpa buang masa moh ler kita jawab dan rungkaikan persoalan yang diutarakan…

Ok… set…


Usia Anda Berblog??

Uiissshhh baru lagi la.. Usia blog saya baru jer 11 bulan..


Sapa Mempengaruhi Anda Berblog??

Haaaa… sapa ya??? Rasanya ada sorang member ini, nama dia Syahir, rakan seUPSI jugak.. Hari-hari dia berblog, last2 sy pun berkata “Apa la ko ni asyik berblog jer, buang masa la hadap benda tu”… Ntah, lepas tu aku pun mghidap pyakit yg sama itu wat blog.. shingga sekarang la saya berblog.. Ini semua pnyakit dari rakan saya la.. Hahaha.. Thanks ya Syahir.. coz kau la yg mempngaruhi saya tuk berblog… Tgok2 saya maju kehadapan berbanding dia… Ewaaahhh… Masuk bakul angkat sndiri rupanya.. haha


Perkara PertamaYang Timbul Dalam Kepala Bila Mendengar Perkataan Blog??

Hurrrmm kalau dlu rasanya BOSAN… tu semasa belum berblog…

Tapi, pabila dah berblog ini perkataan pertama ialah Luahan perasaan dan rasa hilangkan bosan serta mencari rakan-rakan berbual… hehehee


Mereka Yang Menjadi Sumber Inspirasi Anda Dalam Dunia Blog??

1. Abg Ben Ashaari la.. coz blog best, bukan best apa.. en3 yg dihasilkan ntah ar menarik

2. aie iaitu empunya blog Darkbatman.. haha.. sapa yg minat fitness cnfirm la akan tertarik blog sbgini.. ada petua2 kesihatan gtu…


Bagaimana Anda Nak Terangkan Mengenai Blog Pada Rakan Anda Yang Buta IT??

Senang jak nak terangkan kat depa semua itu.. haaa gni caranya.. Kamu orang berblog ni best tau, kamo orang boleh wat blog tu macam buku diari n catatan harian kamooo… Tapi yang bestnya pabila ko berblog, semua leh baca n komen sbb tu la best.. bila ko sedih akan ramai yang akan bantu kau n support ko d ruangan komen atau shoutmix.. haaa gitu la… pastu blog ini jg tempat kita tuk tanya khabar rakan-rakan.. jimat dan murah tau.. x guna kredit punnn… hahahhaa


Dalam 100 Patah Perkataan, Apakah Blog Mampu Mempengaruhi Kehidupan Seharian Anda??

Rasanya ya, terutamanya dalam memenuhi masa lapang saya. Sebelum saya berkecimpung dalam dunia blog ini, saya asyik chat, FB, tido, mengelamun tetapi bila dah ada blog, rasa luahan perasaan, sharing citer dan lain-lain boleh dihasilkan dalam blog. So, rakan-rakan lain boleh membacanya dan mengomen. Selain itu, melalui blog juga boleh berkenal-kenalan, sembang-sembang dan lain-lain la. Pabila tidak berblog rasa hidup ini bagai kosong jak, so kena penuhi masa lapang dengan berblog. Sekarang ini bila saya pegi mana-mana confirm saya akan bawa kamera dan handphone, apa tidaknya semua itu adalah untuk dimasukkan di dalam blog tuk dijadikan entry terkini.. Hehehe. Rasa seronok bila berblog dapat berkongsi pengalaman dan pengembaraan. Malahan itu, boleh join contest, jual barang, serta benda-benda yang berfaedah la… Hahaha rasanya itu jak kot…



Alhamdulillah dah selesai tugas tuk jawab soklan2 Bro Ben Ashaari..

hehehehe... k Adios

Hiasilah Diri & Binalah Peribadi

Tocheeeee

7 comments:

Natasha said...

hye..... jom join my contest

http://natasha1987.blogspot.com/2010/12/hrefhttpwww.html

khaiyisah husna said...

berbelog itu best bukan..ngee!~

*padahal dulu bukan main kutuk org berblogging....alih2 kena btg idung sndiri...

Awangku Johan said...

>>Natasha
join contest.. nnti d pikirin

>>khaiyisah husna
hahaha.. mmg best..
dlu bukan mgutuk just mgata jer..
last2 diri sndiri tersmpuk haha

zaMir said...

salam ziarah...best bace jwpan nih...jom tgk yg ni pulak...

http://ninenov91.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

KimiCnoL said...

ADA AWARD NTOK AWAK
"1.Coolest Blogger Award??"

rabiatul said...

teruskan bl0gging :)

Awangku Johan said...

@@zaMir
thanks zamir... hehehe..

@@KimiCnoL
thanks ya bg award hehe

@@rabiatul
yup teruskan berblog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...