"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Friday, January 7, 2011

Setelah Seminggu Bergelar MURABBI


Akhirnya seminggu persekolahan dah berakhir… Seminggu jugak lah aku dah bergelar sang Murabbi.. Mula-mula impression tu memang ada takut ar tapi just beberapa percent jer.. Tapi pabila dah masuk sekolah semuanya berubah… hahaha

Akhirnya aku dah boleh mengatasi segala gemuruh, ketakutan, kentut.. eh apa pulak kentut ini.. Haaa.. tengok dah terjangkit dengan perangai Ujang.. Hahaha.. Ok, berbalik pada cerita asal.. Environment sekolah memang berbeda dengan universiti.. banyak pancarobanya, banyak cabarannya serta pelbagai lagi perasaan.. Tapi semua itu akan menjadi asam garam seorang guru.. Hehehe…

Setibanya aku di sekolah pelbagai jawatan di sandang.. Hahaha.. Akhirnya semua dah aku rasa.. hanya menjadi PK HEM, PK1 dan Pengetua jer belum.. Hahahahaa.. Eh bernafsu tul aku nak naik ke kerusi atasan tu.. Hahaha.. belum sampai setahun dah fikir lebih-lebih.. Nanti di anggap gila kuasa pulak.. Hahaha…

Akhirnya, esok cuti… Haha.. Apa lagi berehat santai la esok.. Nak p Kota Kinabalu tak da teman pulak.. hurmm rileks je la kat rumah atau jogging p pantai dan buat workout kat rumah…

18 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

cikgu leh rilek2 la dua hr ni ye?
slmt merilekkn diri ye...

bl mau smpai KK neh....hadesss....asik tangguh je

zacky ~786~ said...

hohoo.. best yer.. g KK ..
teringin nk g sana satu hari nanti..

Citarasa Rinduan said...

salam..cikgu...
tahniah yer,.karang2 si nevous tu bakal hilanglah...baru seminggu..lama2 akan seperti biasa

eik, cikgu kan dah sasa..nak tambah otot lagi ker?

zul said...

hi..selamat dtg kedunia perguruan

Eda said...

haaa...cikgu kentut dalam kelas yea...hehe

Awangku Johan said...

@@ Cik Z@i Pen@nG
a'ah rileks2
x tau bila nk p KK haha

Awangku Johan said...

@@zacky ~786~
jom.. bila dtg sabah.. contact2 je yaa

Awangku Johan said...

@@Citarasa Rinduan
haaa.. sasa hahaha.. blm sasa lagi la.. a'ah nk tmbah otot lagi

Awangku Johan said...

@@zul
thanks yaa

Awangku Johan said...

@@Eda
hahaha.. bukanlah ..
tu BW c Blogger Ujang9897 tu haha

NURUL NADIAH MAMAT said...

selamat menjalankan amanah sebagai pendidik... =)

s.y.a.r.q said...

cikgu johan... ni orang sarawak 0r brunei or sabah?? musykil nak tau sebab cikgu punye name ade title awangku :P

s.y.a.r.q said...

eh sorry cikgu..saye da dpt jwpn dekat profile...patot lah ade awangku..org brunei rupenye :)

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
trima kasih.. amanah tetap amanah

Awangku Johan said...

@@s.y.a.r.q
Saya ini Sabahan berbangsa Melayu Brunei.. Sebab tu nama saya ada Awangku @ AK (Singkatannya).. Sebenarnya Awangku itu boleh berubah pabila seseorang itu dah berumahtangga.. so Awangku itu akan menjadi Pengiran...

NURUL NADIAH MAMAT said...

sama-sama....

... said...

as salam..
waa..cikgu johan memikul salah satu tugas yang cukup berat bagi seorang ummat Nabi Muhammad.ada kes2 pelajar bergaduh ke kat sekolah tu? kalau berlaku depan cikgu nanti, apa yang akan cikgu lakukan? tengok sekarang ni 'gaya' seorang pelajar itu, makin liar..hm..

selamt menjalankan tugas kembali ;)

p/s: kalau saya jadi seorang guru, habis la mereka..adoi..

Awangku Johan said...

@@...
Waalaikumsalam

A'ah memang tugas yang cukup berat dan besar amanah yang dipikul ini.. Seorang guru ini memang berat tugasnya.. Seorang guru ini juga boleh menyesatkan 30 orang murid satu kelas.. berbanding seorang Doktor yang hanya mengorbankan seorang pesakit.. Huhuhu.. Maknanya Tugas Murabbi ini memang berat.. Kena amanah dan bertanggungjawab..

Haaa.. saya ini memang garang dan tegas.. masa zaman skolah adalah sorang pengawas.. akhirnya kembali ke sekolah dan menjadi guru pengawas dan disiplin.. haha.. habis la budak2 tu nanti.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...