"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, January 24, 2011

Buat Nombor Peserta Tuk Sukan Sekolah


Aduhhh penatnya sekarang ini.. Dah la lesson plan tuk besok belum buat… Dari tadi pagi sehingga sekarang belum balik rumah lagi ini..

Habis jer sekolah tadi terus stay d bilik guru sebelum nak p padang ada latihan rumah sukan jam 2.30 petang sehingga jam 5 petang.. Pastu rehat-rehat dibilik guru borak-borak dengan PK Pentadbiran dan guru-guru lain… PK Pentadbiran bg tau Nazir nak datang 1 Februari.. Hahaha.. Dtang je ler.. time tu kita orang cuti CNY.. Hehehe..

Kemudian saya dan beberapa orang guru memotong kain tuk membuat nombor peserta tuk sukan pada hari Rabu ini… Dah la banyak nak dibuat.. Huhuhu.. So, berkampung kat bilik guru jak ni.. Dah la belum mandi.. huhuhu.. Nanti la balik terus mandi.. So, kena siapkan nombor peserta ini.. Just tuk rumah Hijau jer.. Hehehe… Tinggal 4 orang guru jak berkampung kat bilik guru ini.. Tiap-tiap malam rutin kita orang stay d bilik guru jak la.. buat lesson plan, tanda buku pelajar dan macam-macam lagi laaa…

Ok la… nak sambung buat nombor peserta dulu..

23 comments:

shichi_iza said...

kesian ye cikgu2.... dah mcm keja bank plak blik lewat ni.... xapa la kan berbakti tuk negara... :)

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
tak pa la.. kira timba pgalaman

shichi_iza said...

betul3.... semoga berjaya dlm misi nk siapkan number tuk peserta ye cikgu2 smk menumbok.... hehe

NURUL NADIAH MAMAT said...

rumah hijau....
go go hijau...

..dulu rumah hijau jugak....ehehe...

ijatnuar87 said...

wah...nah,kepada saper yg ckp keje cikgu ni mudah,keje sparuh hari,tengok cikgu kiter ni,maner ader sparuh hari,dan macam keje pejabat nih...hehehhe

qaseh johanna said...

Assalamualaikum cikgu...time kaseh sbb follow blog saye yg sbrape tu eh...
saye pon de cikgu gak..hehe ank cikgu..
~semoga ceria2 slalu..

azieazah said...

Hmmmm bukan calang orang boleh kerja guru ni.

Melebihi kami pekerja swasta yang kerja keras utk company, tapi ada juga OT, elaun makan, bonus lebat, trip melancung dll....

Sekurang2 ada juga masa utk keluarga, tak perlu nak stay memalam....

Tabiklah!

Wen said...

cikgu mengajar kat mana ni? means skolah mana? hehe word "jak' tu slanga sabah da.. hehe Peace...

Wen said...

hahahhaa baru tau cikgu org sabh// sebab baca abaut me tu hahaha.. sorry sorry.. bah bgus la ni satu negeri hahha

shah-kayrul said...

selamat malam cikgu...

wah semangat cikgu motong kain malam2 buta nie...jgn terpotong la sudah la....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
ooohhh dah siap dah.. jam 11 malam kita org siapkan

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
hurmm thun ni x tau blh menang ke tak

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
huhuhu.. betui tu ijat..
jgn kata keje guru ni senang.. keje perkeranian pun guru yg buat.. keje mggaris padang pun guru yg buat.. kira hmpir smua keje guru..

Awangku Johan said...

@@qaseh johanna
ooo welcome

Awangku Johan said...

@@azieazah
hahaha...

Awangku Johan said...

@@ Wen
a'ah org sabah.. kenapa awak rasa sy semenanjung ke.. Hehe.. dah lama bermastautin d smnnjung kan.. so terbiasa cakap smnnjung

Awangku Johan said...

@@shah-kayrul
haha.. x terpotong pun..

Wen said...

hahha iya la Cikgu.. kikiki... bah ok la tu... :P

rajin garis padang good luck ur team tmrw kan?

Wen said...

hahha iya la Cikgu.. kikiki... bah ok la tu... :P

rajin garis padang good luck ur team tmrw kan?

Awangku Johan said...

@@Wen
ok thanks ya

NURUL NADIAH MAMAT said...

mesti menang punya la....
tengok cikgu dia je r macam mana....
semangat tinggi....hiii....

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
haha.. hari ni puas hati coz dpt byk emas tuk rumah hijau..

shichi_iza said...

rumah hijua?????? wah, ngam la 2 ngan AK ek.... favorite AK 2 hijau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...