"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, January 25, 2011

Apa Ada Pada 25 Januari


Korang tau kan hari ini 25 Januari 2011… So, apa ada pada 25 Januari tu??? Haaa.. kalau korang nak tau 25 Januari 2011 tu tarikh gaji kakitangan kerajaan.. Hahahaha…

Aku tak pegi check lagi gaji aku.. Ini adalah gaji 1st aku setelah aku baru bergelar guru baru ini dan menjadi ahli kakitangan kerajaan.. So, aku tak sama ada aku dah dapat gaji atau tidak.. Tapi member aku yang posting satu skolah dengan aku dah p check guna online.. Dia kata dah kuar adalah dalam ehem.. ehem.. Iyalah 2 bulan keje tanpa gaji kan.. hehehe..

So, biarlah kan…. Bulan Februari nanti baru check la kan.. hehe.. So, nak simpan duit tu tuk bayar PTPTN, simpan tuk tabung smbung belajar, simpan dalam ASB dan beli barang-barang keperluan.. Lagi satu nak beli alat-alat gym.. Hahahahaha.. Alat-alat gym jugak diutamakan.. hehe.. opkos la kan.. nak bentuk body tuk kepuasan diri.. Hahaha…

Rasanya, malas la nak kacau duit gaji aku tu.. biarlah duduk dalam bank tu diam-diam.. bulan Februari nanti baru kuarkan..

Tapi heboh satu bilik guru kata aku dah terima gaji 1st.. so Ex-guru-guru aku semua minta spent.. Terpaksalah aku buatkan mereka semua sebiji Cheese Cake buatan ku sendiri.. Haha.. Aku ini ada bakat buat Cheese Cake.. so buat khas tuk depa semua la kan.. Rasanya khas tuk 2, 3 orang ex-guru-guru aku dlu la… hehehe…

Jangan dilupa juga duit gaji tu nak bagi kat bapa, ibu tiri, kakak-kakak, abang dan adik.. coz depa pun selalu membantu semasa aku study dlu di UPSI.. hehe…

14 comments:

nelly said...

seronoklah dapat gaji .
=)

Awangku Johan said...

@@nelly
awang pun x tau dh dpt ke tak?? huhu
nti la awang p check

NURUL NADIAH MAMAT said...

sedapnya cheese cake....huhu...
kalo kat pamplet tesco de jual cheese cake mesti pergi beli....

whitecappuccino said...

mesti excited dapat first gaji kan? wah! best tu cheese cake.

dyg said...

wah..bestnya..kja n dpt gaji..huhu

shichi_iza said...

wahhhhh... bnyak cabang 1st gaji 2 nk de bhgikan.... hahahaha tapi ok la 2 ada financial planning sdri so tau dh nk guna tuk apa kan....

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
yup.. senang jak buat bnda alah tu ..

Awangku Johan said...

@@whitecappuccino
yup excited sgt hehe.. tp x tau sama ada dah ada ke blm

Awangku Johan said...

@@dyg
hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
yup.. kira tulunk2 depa smua laa..
so kena pndai wat financial planning.. so lepas ni nk masukkan n aktifkan kembali public bank mutual fund

shichi_iza said...

better letak kat bnk rakyat, sebab klau x silap sy dividen dia tggi sikit.... hehehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
ya ker... hurmm nti ar try

NURUL NADIAH MAMAT said...

leh r bagi resipi kat saya....=)

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
haha.. blh jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...