"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, January 6, 2011

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan Terkumpul ..




Soalan 1

Siapakah penaja rasmi segmen 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN ini ?

Rizi Biz Shop


Soalan 2

BERIKAN 10 JENIS PRODUK YANG DIJUAL DI BLOG PENAJA RASMI SEGMEN 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN

- MINYAK WANGI/PERFUMES : One Drop Perfumes

- KOSMETIK & KECANTIKAN : Sabun Eumora

- PELANSING BADAN : Slim Diet (SDII)

- MINUMAN/MAKANAN KESIHATAN : Soy Colagen

- KESIHATAN WANITA & LELAKI : Jus Tok Guru & Leesa Formula

- PRODUK HERBA : Jamu Mak Dara

- PAKAIAN (KAIN, BAJU, TUDUNG) : Songket Thai Silk

- MINDA BISTARI (GENIUS) : SMART COCO A+

- MINUMAN BERMADU : Masad Gold, Masad Cafe

- PRODUK IT, PENJAGAAN KERETA & ELEKTRONIK


Soalan 3

33 = 13 SperMAtids BloG = B

19 = 6 Mat Gebu = e

166 = 8 momochan = n

184 = 1 DaddyDian = D

211 = 4 Intan = a

259 = 13 MIAJAMALUDDIN = N

512 = 1 BondaRayyanRaimi = B

523 = 6 Miss Lang = L

524 = 3 SnowladieS = o

489 = 4 blogger = g

So jawapan dia.. BEN DAN BLOG


Soalan 4

" 450 kebawah .. naik 40 ... lompat ke atas lagi 10 .. lepak sat ... tengok bawah ... bosan .. jalan kaki lak... 5 langkah ke bawah .. dah penat ... Tak de kaitan dengan THE A TEAM ... boring.. lari laju laju 100 langkah ke bawah ... haaa... sampai dah .. ni baru best ... Eh.. blog sapa ni ? "

-ini diary saye- (http://misssurvivor.blogspot.com/2010/12/500-blog.html)


Soalan 5

Nur Afiqah Binti Khairuddin a.k.a Along yang empunya blog 2+2 = 5 (“Salah kira la awak tu!”)



To ABg Ben :-

Kepada abg Ben terima kasih sebab sentiasa menganjur segmen yang betul-betul mencabar minda kita orang.. biar semana susah pun kami sebagai blogger berusaha tuk mencari jawapannya.. Moga Abg Ben dimurahkan rezki selalu.. AMIN… MOga di tahun 2011 ni akan ada lagi segmen-segmen yang mencabar minda saya dan rakan-rakan blog yang lain… Berpeluh jugak menjawab soklan abang ben ni.. shingga pening jg kepala saya.. Huhuhuhuhu

7 comments:

wahida said...

rajin tul abg ben tu buat segmen kan?

apezs shah said...

Salam.

Wow hehe.. ;)

apezs shah said...

Abg Awang.. Saya Nak tahu. Ape tajuk lagu yg dimainkan kat BLOG ni? Please hope dapat bantu.

Tajuk :
Penyanyi :

Awangku Johan said...

@@wahida
yup.. mmg betul2 rajin.. thanks sekali lgi buat Abg Ben mybbkan saya dah ramai kawan bloggers.. happy..

Awangku Johan said...

@@apezs shah
apa yg woooww... hehehe
Oooohh nama tajuk lagu tu ialah Awangku.. eh bukan.. bukan.. hehe

Tajuk : DOAKU
Penyanyi : HADDAD ALWI

selalu d nyanyikan oleh Ustz Akhil Hayy

Sunah Mohammad said...

wah, awang da jawab! goodluck ye awang!

Awangku Johan said...

@@Sunah Mohammad
yup dah jawab.. thanks ya..
apa2pun keputusan d tangan abg ben..
x mgharap la jg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...