"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, January 31, 2011

Aku Yang Keseorangan...


Tik.. Tik.. Tik.. Hujan la pulak.. Huhuhu.. Sebenarnya saya baru jak balik dari rumah kenduri kawin…. Jiran kampung sebelah wat kenduri kawin so kena la p kan.. Nanti apa pulak kata mereka kalau tak p.. Kecik pulak ati mereka kan…

Saya p sorang dan balik pun sorang la kan… Tak kan la p sorang balik berdua di malam-malam buta ni.. dah la drive sorang-sorang… Kalau p sorang balik berdua tu len macam jer.. tu di panggil punti… arghhhh malas ar nak sebut.. nanti korang meremang bulu roma pulak.. bulu roma je tau.. bulu lain tak yah nak join… Hahahaha…

Aishhh apsal pulak aku mencarut-marut ini.. Ini disebabkan sindrom mengantuk la ni.. Haaa.. aku dah nak tutup kedai ini.. Sekarang ni pun dah hujan.. Best ni tau kalau tido.. lebih-lebih hujan turun macam ni.. sedap jer tido.. tenang jer aku baring atas katil tu nanti.. Hehe….

Esok nak berkelana ke Kota Kinabalu dengan rakan-rakan guru yang lain.. Saya dan rakan-rakan guru lain nak buat passport.. Hahaha.. Awat aku gelak ni.. Gelak suka katakan.. Suka, sebab nak p Brunei Darussalam.. Coz ada kazen aku kawin ala keturunan Awangku, Pengiran macam aku juga la.. So, aku ajak rakan-rakan guru senior dari Semenanjung join p Brunei.. So, nanti la aku citer d entri lain pasal jemputan kawin d Brunei tu….

Ok.. saya dah nak lelap ni.. korang hati-hati la ek.. Kalau rasa meremang bulu roma cuba tonggeng kat bawah... ada berani??? Hahahahaa.. Ok.. salam..

4 comments:

Wahidah said...

wah nk ke brunei...best2...tk pernah reach brunei lagi..amik gmbr byk2 yea..:)

shichi_iza said...

wah..... ada beza ke cara org brunei kat Brunei kawen ngan org brunei yg duk sbh ni?

Awangku Johan said...

@@Wahidah
yup nak p sana jmpa kazen2.. nti ada masa mai la brunei hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hurmm takda byk beza pun.. sama jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...