"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, January 3, 2011

Minggu 1st Masuk Sekolah dah di Observe


Hari ini 1st mengajar dah sibuk.. Huhuhu.. Hari ini jugak dapat jadual kelas, buku laporan mengajar, sukatan-sukatan pelajaran dan buku teks.. Tapi jadual kelas mungkin sementara. Minggu depan dapat jadual yang terkini..

Aku terkejut coz dapat jadual semua subjek sejarah.. padahal aku opsyen Major Geografi Huhuhu.. Kena tengok balik buku Sejarah dan rancangan-rancangan pengajaran serta sukatan pelajaran..

Di minggu pertama masuk sekolah dah di observe.. So, esok aku di observe oleh pegawai PPD (Pejabat Pendidikan Daerah) huhu.. dah la subjek Sejarah.. Apa-apapun terima dan buat sehabis baik serta kena yakin.. Pegawai tu just nak tengok Lesson Plan dan cara aku communicate dalam kelas..

Ok.. ayuh rancang lesson plan dan aktiviti dalam kelas..


38 comments:

lavender harum wangi said...

WOW.. ni cikgu ngajar kat sekolah menengah ke? gud luck~ :D SELAMAT MENGAJAR DGN JAYANYA~ :)

Rozuan Ismail said...

good luck

zaMir said...

huhhu..sejarah tu....mmg risau nak ajar kalau kita tersalah faham fakta tu...ape2 pun gud luck ye...

aDisH.sHidA said...

hahahha....tu dia jenuh la cheq nak belek buku seblum p sekolah esok...tp mmg cheq pun suka kan sejarah masa sekolah tu...xpe janji ikhlas masa ngajar ok

Ummi Iman said...

gOod lUck Chekgu =)

wunny said...

wah.. gluck2:)

My Little Diary said...

selamat mengajar subject sejarah cikgu.. huhu

zmah said...

Tahnia kerana berjaya melepasi hari pertama,seterusnya kejayaan pasti mengiringi mu...

mia said...

huwa..debar3 ek bang..all da best ek esok.

abg ak, nk mntak tlg vote 4 me bole?hehee

VOTE FFTF 035 HERE

gud luck esk tau

miss fatihah said...

hehe jd cg yg baik!

AiTotYati said...

good luck!!

zmn skrg guru adalah sbg fasilitator. jgn spoon feed students byk sgt. banyakkan aktiviti n komunikasi 2hala.

(^_^)

Awangku Johan said...

@@lavender harum wangi
yup mgajar kat skolah menengah
thanks ya

Awangku Johan said...

@@Rozuan ISmail
thanks ya

Awangku Johan said...

@@zaMir
betul kata kamu kena hati2

Awangku Johan said...

@@aDisH.sHidA
jenuh rangka lesson plan huhu

Awangku Johan said...

@@Ummi Iman
trima kasih

Awangku Johan said...

@@wunny
thanks ya wunny

Awangku Johan said...

@@My Little Diary
yup thanks ya

Awangku Johan said...

@@zmah
trima kasih kak zmah.. harap perjalanan ku sbagai murabbi d permudahkan

Awangku Johan said...

@@mia
thanks ya..
gd luck prktikal kamu nnti

Awangku Johan said...

@@miss fatihah
insyaallah

Awangku Johan said...

@@AiTotYati
a'ah betul kata kamu.. a
kena ada komunikasi 2 hala.. baru P&P berjalan lancar dan menyeronokkan

azwa_amani said...

good luck ak...

Norfa said...

selamt mengajar..

meh tuntut hadiah contest abg ben.. saya 1 of the penaja..

bagi nama, alamat, no telefon ke email ni norfa_lyana@hotmail.com

sebelum tuh antar ur email kat my entry blog comment.. nak pastikan org lain yg xmenang xkan tuntut adiah..ok..thniah..

Awangku Johan said...

@@azwa_amani
thanks awin

ijatnuar87 said...

buat yg terbaik bro....hehehe...cpt btol la proses nak jadi cikgu cemerlang nih,hehehe...dah xlama la tu,hehehe

shima said...

sejarah menengah atas ke rendah? hehehe... shima tahun lepas mengajar sejarah setahun form 4 plak tu, huhuhu. Xpe ajar sejarah bukan nak buat dioarang faham, yg paling penting nak buat diorang minat dan nak tahu je... Kalau diorang nak faham, memang diorang kena baca sendiri...

arep_lockermonth said...

selamat malam cikgu!! hehe :P

kalau free jenguk la blog arep.nak.bebel k!

salam kenal!

Awangku Johan said...

@@Norfa
Thanks ya.. Awang dah send dlm email norfa

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
thanks ya ijat atas doanya..
mudah2an makbul.. amin

Awangku Johan said...

@@shima
sejarah menengah rendah..
yup betul kata kamu

Awangku Johan said...

@@ arep_lockermonth
slmt malam arep..
insyaallah nti cgu jenguk

Ask said...

Salam..
Do the best ya.. =)

Awangku Johan said...

@@Ask
thanks Ask

RIAN said...

Selamat tahun baru dan selamat menjadi cikgu. .

nanti bulan 5 dapat byk hadiah.
hehhe,

Awangku Johan said...

@@RIAN
thanks.. yup slamat thn baru

hahaha.. x tau ar ada ke tak adiah nti hehe

shichi_iza said...

sekolah kurang guru sejarah kot..

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
rasanya la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...