"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Friday, January 21, 2011

Penat Yang Tak Terkira.. Hahaha


Ohhh.. Hari ini keletihan menggaris padang… Huhuhu.. Garis punya garis.. tengok-tengok banyak lagi lorong nak digaris… Dah la padang sekolah ini mempunyai ukuran padang standard ala-ala Sukan Komanwel tu.. tu pun lebih dalam beberapa meter huhuhu..

Dah la padang becak.. Dari luar sekolah nampak cantik dengan rumput hijau jer.. tapi bila dah masuk ke dalam padang.. mak aiii becaknya.. tiap-tiap hari hujan wooo kat sini sebab tu padang ini tak kering-kering…

Inilah tugas guru di awal tahun.. Kira boleh dipanggil rutin tahunan la ni.. Saya pulak guru baru so kena membiasakan hahahahaha…

Petang ni pulak duduk dalam bilik guru.. Bukan duduk saja-saja tau.. Kita orang duduk nak buat head count dan “Near Miss”… Arghhh saya guru baru dah pening kepala hadap benda-benda alah ni, coz saya ketua Panitia Geografi.. Ex-guru saya yang bagi jawatan Ketua Panitia Geografi pada saya.. coz guru saya itu jadi Ketua Bidang tuk Kemanusiaan.. Terima jak la kan.. Timba pengalaman.. mana la tau jadi Guru Cemerlang.. Hehehe.. Ewah.. bernafsu tul aku ini nak dapat GC tu.. hahahhaa… lambat g ar.. Tp x salah kan?? Hehehe

Petang ini jugak la aku menaip nama-nama pengawas yang dilantik dan diberi tempoh percubaan.. Hahaha.. Percubaan Pertama kan.. Eh… tu nama blog aku.. apa laaaaa… Saya dan beberapa orang guru badan pengawas ‘train’ pelajar-pelajar baru tuk menjadi pengawas..

Harap-harap petang ni sempat la saya jogging ke pantai.. Yeaahhh..

8 comments:

Ujang9897 said...

berpeluh tak ketiak buat garis

Awangku Johan said...

@@Ujang9897
opkos la ketiak basah.. semua basah tau.. hehe

Zaiya said...

nahhh.. itu kan kerja cikgu kan??? x rugi masuk upsi.

DKosongLapan said...

ni sambung ceghite pagi tadi ke ni??? jenoh oooo menggaris padang sambei pakei baju melayuuu........

Awangku Johan said...

@@Zaiya
hahhaa.. x rugi woo masuk upsi..

Awangku Johan said...

@@DKosongLapan
hahaha kesinambungan gtu.. ish mn ada guna baju melayu..

ijatnuar87 said...

hehehhe...pernah skali wat garisan untuk padang bola baling,bis itam kasut,heheeh...tapi sronok.hehehe
ni dah xlma dah ni,GC la tu
hehehe

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
haha.. mmg itam kasut.. dah guna minyak kan.. sonok tu mmg la sonok.. mggelap la jawabnya..
hahaha.. lama g la nk dpat GC.. sah jawatan pun blm.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...