"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, January 16, 2011

Ada apa pada hari Ahad?


Hari ini Ahad so saya stay di sekolah.. dari pagi sehingga petang… bawa budak-budak senam robik dan jogging p pantai tuk latih stamina mereka wakil pertandingan rentas desa di peringkat daerah pada 19 Januari 2011 ini..

Walaupun hujan renyai-renyai tetapi latihan tetap diteruskan.. Seramai 5 orang guru datang tuk melatih budak-budak ini.. Hahaha.. Saya pun join sekali jogging.. fuhh bestnya.. Saya memang suka aktiviti keluarkan peluh-peluh ini.. Hehehe…

Nampaknya petang nanti just buat workout kat rumah je ar… Yeaahhh.. Buat yang biasa-biasa je ar… Apa-apapun petang ini nak buat kerja kat bilik guru… Buat minit mesyuarat panitia Bahasa Melayu dan buat fail panitia Geo serta buat head count tuk kelas exam iaitu PMR…

Biarpun kerja banyak tapi hati tetap happy.. betul tak?? Itu jer rahsianya agar tidak stress.. Kalau kerja banyak hati kena happy.. Hehehe.. Biar pun tak happy tapi berusaha tuk happy kan diri.. Hahahahaha…

24 comments:

miss Fyqa said...

tanggungjwb seorg guru :)

shichi_iza said...

awal2 tahun ni, semua cikgu-cikgu msti bz ngan xtvt yang sekolah dh rancang.... huhuu tapi abg saya je cikgu yg x bz

Jo Qusary said...

try ajak student buat parkour sekali...

Awangku Johan said...

@@miss Fyqa
Yup.. tanggungjawab guru.. Dulu slalu tgok guru jer kat blkg tabir.. skrg ni aku dah sebahagian dengan mereka.. dan dah jadi rakan mereka skrg ni

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
yup betul.. bz dengan aktiviti yang dirancang dengan mengikut takwim skolah.. oohh ya ke abg awak x bz.. huhu

Awangku Johan said...

@@Jo Qusary
hahaha...

shichi_iza said...

yup.... dia x bz ngan xtvt sek sebab dia cikgu yg dpt mc sebab patah tangan... huhuhu

KhairulMahzanMozaini@K.M.M said...

best nye r jd cikgu..
dr dulu nk jd cikgu..
tp xpe..naty pas hbs diploma nih plan nk futher dgree in education..boley kan??

niesz said...

ari ahad hari tuk berehat-rehat..hehe..

princess miLo said...

sy dpt tips bru utk kurg kn stress dri awk..trima kasih !!! sy suka...

SweetSyaza said...

bagusnya cikgu ni.. ;)

p/s: lama tak jogging da ni...haih

atie said...

semangat cikgu ari ahad..semoga dihargai anak murid sekalian!

NURUL NADIAH MAMAT said...

smile always...
petua awek muda...

Abhamz said...

salam, betul tu cikgu, bila kerja happy semua benda boleh jadi...

s.y.a.r.q said...

wahhh..tak pernah gi jogging kat pantai..mesti best.... bagus lah cikgu ni :)

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hehehe.. gtu rupanya.. patut ar

Awangku Johan said...

@@KhairulMahzanMozaini@K.M.M
bagus2.. teruskan usaha tuk ke arah itu.... ku doakan smoga succes ya.. amin

Awangku Johan said...

@@ niesz
oooo... kalau saya maybe tidak kot

Awangku Johan said...

@@princess miLo
ok.. sama2.. hehe

Awangku Johan said...

@@SweetSyaza
thanks..

meh joging.. hehe

Awangku Johan said...

@@ atie
amin..

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
yeahh tetap d amalkan... senyum selalu

Awangku Johan said...

@@Abhamz
so moral dia.. kena la happy slalu

Awangku Johan said...

@@s.y.a.r.q
memang best joging kat pantai.. kalau letih boleh mandi terus hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...