"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, January 9, 2011

Facebook di Tutup bulan Mac????


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Ini ada satu berita… tak tau la sama ada nak klasifikasikan sebagai berita kegembiraan atau sebaliknya.. Isunya adalah mengenai “FACEBOOK”.. Dengar-dengarnya Facebook nak ditutup?? Betul ke?? Mesti rakan-rakan tertanya-tanya kenapa nak ditutup?? Betul kan?...... Khabarnya, kehidupan CEO facebook iaitu Mark Zuckerberg tak bahagia dengan bekerja di syarikatnya.. Tertekan kot…. Entahlah kita hanya boleh beri andaian jer.. aku pun tak tahu nak cakap apa lagi.. Rasanya banyak juga khazanah aku dalam Facebook tu.. Kena pindahkan semua khazanah aku tu ke external harddisk.. Apa-apa pun kalau korang hendak tahu lebih lanjut baca berita lengkap kat bawah ini…

V

V
V
V
V

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.


Apa akan terjadi sekiranya FB ditutup selamanya

1. Akan berkuranglah kakitangan awam atau swasta membuang masa dengan bermain Facebook.. hehehe (Kakitangan awam dan swasta kembali rajin)… Semua bos pun akan gembira sebab pekerja-pekerjanya tak curi tulang dah main Facebook.. hihihi..

2. Pelajar-pelajar IPTA dan IPTS semakin rajin study dan akan menggunakan masa yang ada sebaik-baiknya.. Hahaha… Begitu juga dengan pelajar-pelajar sekolah.. Pensyarah-pensyarah dan guru-guru sekolah coz mungkin result student2 akan meningkat.. Haha.. (iyerr ke???)

3. Akhirnya, ramai yang akan membuka akaun Friendster kembali.. Hehe.. nasib bek FS aku still aktif.. hehe.. Blog pun aktif juga.. Twitter pun ada tp x aktif sangat..

4. Semakin kurang sebaran fitnah d FB…

5. Isteri-isteri pun boleh hidup dengan gembira.. tak dad ah kisah terlupa nak masak sebab sibuk main Farmville, café world…


p/s : Ada faham… so amacam.. adakah anda semua dah bersiap sedia??? Tepuk dada tanya la diri sendiri..


16 comments:

ADfeez said...

tataulah blh ke dak idup tanpa fb :P

latest entri :
HIdup tanpa Facebook??? bleh ker???

mrmozuba said...

info yg menarik dan berguna.Nasib la...aku bukan addicted sangat dgn FB..hihi

AwinLaLaLa said...

its not true...
weekly news tu mcm Onion news dlm utube... its giving fakes news...
juz nak increse dier nyer traffic :)

my link:
http://arewind.blogspot.com/2011/01/facebook-will-be-shut-down-end-of-march.html

Awangku Johan said...

@@ADfeez
hahaha... boleh idup la..
dulu mula2 xda FB boleh jer idup hehe

Awangku Johan said...

@@mrmozuba
hurmm.. saya yg addicted FB ini.. huhu.. kena la save saya punya khazanah dlm FB tu

Awangku Johan said...

@@AwinLaLaLa
Betul ke awin??
harap2 gtu la.. byk woo khazanah aku kat dalam FB tu..

ZACK ENTRY said...

berita palsu tu..

minta izin spam..hehe

Spekulasi penutupan facebook

RIAN said...

Saya suda bersedia. . hehe. .

p/s: suka dgn music kat page nih. sayup2 jep. ha3,

(-_-") said...

yup. totally just a prank.
jgn caye sgt mende2 dlm internet ni.

kiwi said...

tutup atau x, sy tak kisah! :P

MamaEma said...

betul ke...tunggu saja lah mcm mana..
janji jgn blog tutup sudah...

Awangku Johan said...

@@ZACK ENTRY
ya ka berita palsu..

Awangku Johan said...

@@RIAN
wah.. bersedia dah.. hehe

thanks.. music ni mmg kegemaran saya.. Instrumental music

Awangku Johan said...

@@ (-_-")
oooo ya ke.. harap2 gtu la

Awangku Johan said...

@@kiwi
mmg kamu x kesah.. eheheh..

Awangku Johan said...

@@MamaEma
yup... kita just tunggu jer.. kalau berlaku pun redha je laa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...