"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, January 19, 2011

Pabila taringku keluar



Hari ini jadual kelas mengajar aku padat.. So, aku tak sempat nak buka blog dan bertanyakan khabar rakan-rakan blog.. Dari pagi hingga ke tengahari ada jer kelas aku… Rabu adalah waktu padatku masuk ke kelas dan berjumpa dengan budak-budak yang nak belajar dan budak-budak yang tak nak belajar..

Sebelah petangnya pula ada latihan rumah sukan.. Hari ini juga aku mengamuk macam harimau.. Apa tidaknya, ada budak-budak ini cari penyakit dengan aku.. Dorang ingat aku guru baru taring aku tak kluar.. Haaa.. rasakan.. baru budak-budak tu jumpa buku dengan ruas.. Habis aku jerit semua.. Dorang tak dengar arahan guru baru.. Last-last semua kecut.. Hahaha.. Baru dorang tau sapa aku.. hehehe.. Semua guru-guru dan murid-murid terkejut pabila aku menempelak pelajar-pelajar yang tak dengar arahan tu.. hahaha.. (tapi dalam hati still guru baik.. hhahaha)

Hari ini juga aku telah menggunting rambut pelajar.. Sidebun pelajar tu panjang pastu ala-ala Trojan… apa lagi aku yang mendapat jawatan Ketua bagi Jawatankuasa Badan Pengawas dan diberi mandate oleh guru Disiplin tuk aku menggunting rambut pelajar tu.. Hahaha.. punyalah aku suka.. Sian pelajar tu aku gunting rambut dia ikut suka hati aku. hehe..

Biar pun aku nampak garang tapi hati baik wooo.. Kalau tak caya mai la datang skol aku.. Wah.. ada pulak macam tu.. Sebenarnya aku baik la, tapi bila pelajar-pelajar ini wat kurang ajar kat guru habis la aku sembur.. atau amik tindakan disiplin…

Ok la.. letrik pun dah blackout.. so nak balik rumah la.. sekarang ni stay kat skolah.. Ok.. Wassalam

39 comments:

Wan Fakhrul Rin said...

Salam bro..
maw tanye out-of-topic sikit, huhu..
Lagu latar ni ape name nye ye? lame dah carik.. pls n thx

hawiz said...

good2..bgs..bg pengajaran sikit encik awang kt bdk2 kurg ajar tu..hihi..peringatan..kannn...

eddy syrol said...

ala...rutin cikgu..biasa lah..best an jd cikgu :)

areteacar said...

wah! tunjuk taring dah cikgu kita nie. hehe...

Jo Qusary said...

hehe... bestnya, kalo kat universiti memang sah aku takleh gunting rambut pelajar...

shichi_iza said...

hahahaha.... ok apa ada cikgu cam singa, sebab skrng ni student dh xnak dengar nasihat.... buat pening kepala je tgk mereka ni....

Nora Shahaira said...

mak ..tak nak g sekolah ..cikgu garang..huhuhu..

tp susah juga nak jd cikgu garang sekarang..ade je complaint

Azwani said...

garangnya,,,mesti pelajar pmpuan takut nak ngorat cikgu awang,,,hahaaa baru diorg tau..

Azwa Azee said...

fuiyoo..heheh..garangnya cikgu..hehe.. habis lah kene potong rambut..hahahah

black paper said...

saya sokong tindakan cikgu ! ;D

DKosongLapan said...

pent jadi cekgu sekaghang ni yeee.......padanle ghamei cekgu mengeluh sekaghang ni....beban keje deme lebih daghi yang sepatotnyeee

aDisH.sHidA said...

wooooooooooooooooow takut nyer akak ngan cikgu AK nie....hehehhe..takpe awang wat la cmne pun janji budak2 tu ikut arahan n depa akan ingat cikgu AK depa sampai bila2 t

cek chun said...

boleh ka gunting rambot budak?
dulu kat skul parents komplen sampai ke jpn. ampeh sunggoh. padahal cekgu gunting yg jambul tu jer

eqbalzack said...

jd cikgu kena byk sabar cikgu..hehe

turbinemanlog said...

wah! berat tanggungjawab sekarang,tapi jaga2 sikit taring tu,
you must earn the respect from the students,ia akan mudah bila budak2 tu segan dgn kita.

NURUL NADIAH MAMAT said...

suka tengok bila cikgu marah2 budak......hahaha....
paling best bila tengok cikgu potong rambut budak laki.....hahaha....

p/s : tetiba teringat kenangan zmn skolah....hee...

Awangku Johan said...

@@ Wan Fakhrul Rin
ooo nama lagu ini DOAKU

Awangku Johan said...

@@hawiz
a'ah bg pgajaran kat depa sikit

Awangku Johan said...

@@eddy syrol
a'ah mmg best.. tp macam best je jadi pgetua ... hehehe

Awangku Johan said...

@@areteacar
hahaha... mesti la

Awangku Johan said...

@@Jo Qusary
hahaha.. a'ah mmg x leh.. kalau kat skolah.. guru yg gunting rambut.. hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
skrg ni kebanyakkan pelajar x dgr cakap guru.. pastu malas bljr.. hurmm ntah ar.. mula2 rasa terkilan jg.. berbanding dengan pljar yg dulu2.. huhuhu

Awangku Johan said...

@@Nora Shahaira
hahahaa.. kalau kat kg aku ni.. guru2 semua garang.. so ibu bapa budak2 semua dah faham.. lebih2 lagi ibubapa yg mmpunyai anak yg nakal n x dgr cakap guru dan mereka (ibubapa).... So, ibubapa minta guru jer yg mndidik anak mereka.. so nk disiplin kan mereka kena la guna ketegasan

Awangku Johan said...

@@Azwani
hahaha... ada jg pempuan yg berani dkt dgn saya.. tp x d layan.. haha.. malas nk ada skandal.. ceewaahhh

Awangku Johan said...

@@ Azwa Azee
dah dapat jawatan guru pgawas so kena la jalankan tanggungjawab

Awangku Johan said...

@@black paper
thanks ya

Awangku Johan said...

@@DKosongLapan
fuhhh memang penat.. keje bhgian perkeranian pun guru.. garis padang pun guru, macam2 la dengan guru

Awangku Johan said...

@@aDisH.sHidA
betul tu kak.. awang shingga sekarang still g ingat guru garang.. shinggakan skarang ni dah masuk group mereka.. dlu ada batas antara guru dgn pljar.. so skrg ni pabila anak murid mereka jadi guru juga.. so join dgn ex-guru2 garang saya la.. hehe

Awangku Johan said...

@@cek chun
boleh jer.. dah peraturan skolah gtu.. so budak2 ini kena la ikut peraturan...

Awangku Johan said...

@@eqbalzack
abang eq... hehe.. iya kena banyak bersabar.. tp kesabaran itu ada batasnya.. wah gtu pulak.. hehehe.. macam abg eq jugak la..

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
ahahaha... awat teringat zaman skol? pernah d gunting rambut ker?? hehehe

NURUL NADIAH MAMAT said...

saya pakai tudung la......huhu....
mesti la teringat......
budak2 nakal bila kena gnting rmbut sengih2....
so sweeet......ahahahaa.......

shichi_iza said...

semoga berjaya dlm misi nk kurangkan mslh disiplin kat sekolah 2....sebab cabaran seorang guru 2 besar... :)

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
hehehe.. oooo suka tgok budak2 nakal tu d gunting rmbut ek//

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
amin.. insyaallah

NURUL NADIAH MAMAT said...

mesti la suka...
pastu suka jugak bila tengok dak pempuan kena pakai telekung sebab pakai tudung skolah singkat...ahahah....

Wan Fakhrul Rin said...

Oh, Doaku ye? Terima Kasih! :)

Dulu kat sekolah, waktu jd pengawas, keje sy tiap2 hari isnin mmg gunting rambut pun.. hehe.. Pihak sekolah siap belikan mesin gunting rambut lagi.. Yg mne kaler2, pnjg xleh nak oter, kasi toreh je.. hehe, botak :)

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
hahaha

Awangku Johan said...

@@ Wan Fakhrul Rin
yup tu tajuk lagu nya..
haha.. sama la dgn tugas hakiki saya smnjak jadi pgawas dr form 2 shingga form 6 asyik mggunting rambut student jak shingga la sy jadi cgu pun gunting rambut budak jg hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...