"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, January 26, 2011

Jika Dunia Ini Tiada Lelaki????


Salam.. ha! terkejut tak baca tajuk di atas? huh! kaum ADAM jangan berpakat ramai-ramai nak belasah aku plak? ni bukan entry sindir la tapi ni cuma andaian jika kat dunia ni perempuan je yang tinggal lelaki semua ke planet marikh buat sementara? hehe inilah yang bakal terjadi...

1.BATWOMAN

bila lelaki dah takde semua superhero jadi superheroin.. hehe


2.KASUT SPORT TUMIT TINGGI

kasut sport semua berubah jadi tumit tinggi! hehe


3.METER KERETA BERUBAH JADI EMOSI

kalau dulu kereta ada 10,20 sampai la 100 kan? tapi kalau laki takde semua jadi macam gambar ni kalau tak nampak klik bagi besau..


4.BOWLING FOR GIRL

wa! jadi macam taman bunga la plak? hehe


5.GIRL STATION

wah! siap ada berkaler-kaler lagi.. hehehe


6.STERING MAKE UP

tengok! kat stering kereta pun dorang lekat make up1 hehe


7.WOMEN FOOTPRINT ON THE MOON

ha! tengok! dorang menjejak kaki ke angkasa lepas pun pakai kasut tumit tinggi.. hehe


8.TANDAS PEREMPUAN

wah! cantiknyer purple kaler lagi....


9.PLAYSTATION GIRL

PS2 pun bertukar jadi kaler pink! game pun bertukar...


10.PENUKUL DAN SCREWDRIVER

penukul nampak macam kasut tumit tinggi? screwdriver plak macam pisau potong roti jer.. hehe




P/S=nampak macam tak best kan? kalau perempuan je yang mendiami bumi ni? hehe jadi sebab tu tuhan jadikan lelaki dan perempuan sebab kita semua saling memerlukan barulah dapat hasilkan barangan yang menarik seperti hari ini! Jadi Nick Irfan ingin menyeru kepada lelaki hargailah perempuan dan perempuan pun hargailah lelaki kerana walaupun kita berlainan jantina tapi kita semua saling 1 malaysia.... hehe


kredit to 1001 Kesah

26 comments:

Gen2Merah said...

saling harga menghargai kan... hehe

shichi_iza said...

hehehe.... wahhhh cantik la purple.... n suka tgk kasut sport heel 2..... cam mna la nk bersukan 2

Mekar said...

Tak best ar tak de laki.
SSalah satu sebabnya siapa pula nak menjadi pemimpin kami tak kira dalam sesebuah keluarga, masyarakat atau negara.

fa-in said...

eheh tau xpe...

Wan Fakhrul Rin said...

Ahahah.. huru hara la dunia ni.. Tiap2 hari gi kerja mesti ada kete gesel.. Pegi mmne, mesti kne bebel.. Kat tv, manjang je drama Korea XD Kalau gaduh, ramai2 main tarik2 rambut.. hehe.. Tapi jenayah mesti kurang.. Pondan pun tiada.. hehehe

Solihin Zubir said...

hahaha.. tolonglah! harap2 tak jadi kenyataan..
mcm tak boleh blah plak tgok gmbr2 tu.. ehhehe..

niesz said...

kasut tu mcm kasut lady gaga la..hehe..

updated entry: free2 kena maki ngan jpj

Cma Shiema said...

hehe...mcm2~

Awangku Johan said...

@@ Gen2Merah
Banar tu cgu Gen2Merah.. hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
haha.. peminat purple rupanya.. kalau guna high heel tu cnfirm patah hahaha

Awangku Johan said...

@@Mekar
betul kata kamu..

Awangku Johan said...

@@ fa-in
haha

Awangku Johan said...

@@Wan Fakhrul Rin
hahaha tertarik dgn ayat last tu.. Pondan pun xda.. tp mesti ada ramai Tomboi .. hehe

Awangku Johan said...

@@ Solihin Zubir
haha.. harap2 x mnjadi gtu la

Awangku Johan said...

@@niesz
Kasut LADY GAGAH... bukan LADY GAGA.. hehe..

Awangku Johan said...

@@ Cma Shiema
mmg macam2 hehe

eddy syrol said...

habih la lau laki takderr.... tp purple ok what... pic bangunan ngan kreta match color tu best! ahaks...


htpp://eddysyrol.blogspot.com

Awangku Johan said...

@@eddy syrol
hahaha..

Jo Qusary said...

Jika dunia tiada lelaki, maknanya Tuhan dah memakbulkan permintaan aku... hehehe

jgn ingat sume pompuan ada taste poyo mcm gambar2 ko tunjuk nie... huh!

Pembawa_Wacana said...

sebab tu dunia ni ada lelaki dan wanita..keseimbangan..:)

shichi_iza said...

yup.... peminat purple, semua brg pon purple... hahaha bukan patah tapi time sport mesti duk tepi sebab syng heel 2 patah...... hahaha kan pompuan

-aNida OtHmaN- said...

antara kita saLing memerlukan....
kalO x, xdaklaa ADAM & HAWA.....

Awangku Johan said...

@@ Jo Qusary
hahahahaa.. lawak ar c Jo ni
ini saja jer la.. jgn la amik serius..

Awangku Johan said...

@@Pembawa_Wacana
yup betul tu

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahaha.. peminat purple..

Awangku Johan said...

@@-aNida OtHmaN-
cinta adam dan hawa... nyanyian misha omar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...