"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, January 29, 2011

Saya di Interview oleh Wartawan/Blogger Otai...


Malam ini ada sorang wartawan sedang call saya.. Katanya nak menebual saya.. awat la nak interview malam-malam ini.. huhu... Tak tahu pulak saya ini popular.. padahal saya ini sekadar dipinggiran jer.. Apapun di layan jer la.. Hehehe..

Ini la wartawan tu..




Ok ini dia soklan-soklan dari wartawan itu…

Wartawan Ben : Boleh berikan nama glamour encik dalam dunia maya ini??

Awangku Johan : Hurrrmm.. nama glamour ek.. Rasanya takda la nama gelemer sangat… Saya just gunakan nama saya la.. Awangku Johan.. Gelemar jugak la kan.. Hehe….

Wartawan Ben : Kenapakah anda memilih nama tersebut?

Awangku Johan : Kenapa?? Sebab nama itu menunjukkan peribadi saya.. Lagi pun itu adalah nama yang selalu dipanggil kat rumah iaitu Juan.. last-last saya tukaq p Johan.. Haaaa.. pastu saya tambah dengan nama saya Awangku Johan.. Awangku itu kira nama gelaran kuargaa.. Alaa.. macam nama Raja, Wan, Tengku…

Wartawan Ben : Kenapa anda berblogging?

Awangku Johan : Sebab nak kan kepuasan, serta mencari kenalan.. Waima, saya berblog juga just tuk penuhkan masa saya agar tak terbuang begitu saja…

Wartawan Ben : Siapakan pemberi semangat anda??

Awangku Johan : Rasanya yang memberi semangat ini rakan-rakan bloggers saya la.. termasuk la blogger otai like Abg Ben Ashaari, Abg Eqbalzack, Cik Epal dan lain-lain laa.. Eh.. nama wartawan ini sama dengan nama blogger Abg Ben Ashaari.. tak sangka pulak ek… Hehe..

Wartawan Ben : Sudah berapa lamakah anda berblog??

Awangku Johan : Rasanya baru 1 tahun.. tu tahap keseriusan pada blog la.. 1 tahun gitu….

Wartawan Ben : Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini?

Awangku Johan : Haaa.. saya suka soalan ini.. Sapa lagi, tak lain tak bukan Blog Abg Ben Ashaari, Abg Eqbalzack dan Blog Darkbatman..

Wartawan Ben : Kenangan manis anda dalam dunia blogging?

Awangku Johan : hahaha.. kenangan manis ialah semasa menang dalam segmen abg Ben Ashaari.. kiranya banyak jugak la saya menang.. hehe

Wartawan Ben : Kenangan pahit anda dalam dunia blogging?

Awangku Johan : Kenangan pahit tatkala saya tak berblog 1 minggu.. Huhuhu.. coz time tu busy dengan Taklimat Guru Sandaran Siswazah Terlatih di Kota Kinabalu.. Masa itu, saya tak bawa laptop huhu.. menjunam traffic saya masa tu.. sedih giler ar.. huhuhu

Wartawan Ben : Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini?

Awangku Johan : Pencapaian?? Rasanya setakat ini tak da la pencapaian yag terbaik sangat.. biasa-biasa jer..

Wartawan Ben : Selain blog, apakah minat anda?

Awangku Johan : Saya suka masuk gym, buat workout, jogging dan baca komik…

Wartawan Ben : Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?

Awangku Johan : Saya berblog ikut suka hati saya… tak kira masa.. bila-bila masa bila ada free saya berblogging la.. kalau busy confirm saya tak sempat nak melayan blog saya.. huhu

Wartawan Ben : Pendapat anda mengenai dunia blog di Malaysia ini..

Awangku Johan : Pendapat saya.. dunia blog di Malaysia ini semakin berkembang.. Rata-rata yang berblog di Malaysia ini adalah pelajar.. tidak kira pelajar IPTA/IPTS, kolej, matriks, pelajar sekolah… Malahan itu, ramai juga guru-guru yang berblog… So, berblog ini tidak kira faktor umur, dan kerjaya.. sapa-sapa jer boleh berblog..

Wartawan Ben : Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri

Awangku Johan : Diharapkan mereka dapat membahagikan masa mereka dengan teratur.. Berblog… berblog jugak.. tapi perkara wajib seperti solat jangan ditinggalkan… Itu jer..

Akhirnya perbualan ini berakhir…… Wartawan Ben mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian saya ditemubual…

44 comments:

Gen2Merah said...

wahh, tahniah dapat jwab soalan dengan tenang.. hehe

Lulu caldina said...

semangat memalam kena temuramah..ngee

Awangku Johan said...

@@Gen2Merah
hahaha.. sama2.. tenang sgt2 kan..

Awangku Johan said...

@@Lulu caldina
yup.. bersemangat waja..

iLa VaNiLLa said...

hahahaha ! popular tol ktew kn..
kene temu rmh ng Mr Ben !

Awangku Johan said...

@@iLa VaNiLLa
hahahahaa.. a'ah time malam ni jer popular.. esok dah jadi org biasa2 dah.. hahahaha

nur said...

geng SS dtg ni.. betul tu, pencapaian diutamakan
ALL IN ONE

whitecappuccino said...

best2! jawapan yg kreatif dan bersahaja

Nieyzar said...

walaupun kita tak dpt masuk magazine mcm abng ben,, tp beliau dh mmbangkitkan feeling ditemuramah tu...

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

wah, jwpn menggunakan ayat seorg guru ni..hehee

paw/paw said...

nice one :) heheh best best

RuBiE ZaiNuDdin said...

salam..membalas kunjungan..;)
thanx follow ya..n saya dh follow blk...
beshkan kn segmen nie..salam perkenalan...^__^

Wahidah said...

wah clust tu mlm2 kena interview yea...

setahun dg berblogging tp aktif kalah org yg dh blog bertahun2 ne...hehehe

aima in luv said...

piwitttt,, masuk majalah tue.. hehe..
aima pon join,, sempat gak rasa ditemu ramah.. ^_^

SyedGraphiX said...

aah kann.. x sangka plak nama wartawan same dgn abg ben nih.
ahaha :P

eezance said...

salam.. wah.. dah ada gaya seorang blogger berjaya apabila ditemuramah.. :)

Areef Ibn Naim said...

as-salam,

salam ziarah n salam perkenalan kembali...

wah, nampak tenang n yakin menjawab soalan2 yg diberikan... mesti selalu dah kena interview dgn wartawan ni, hehehe...

p/s-if berkelapangan jom join contest di blog sy...

AMMAR YASIR said...

Terbaiklah temuramah ni...hehehehe.. Bro...nak tanya sikit boleh? Tajuk apa lagu dalam blog ni? Best lah..sayu je dengar

lunaticg said...

Salam.
Ramainya orang yang kena interview dengan Ben ashari ni. Hahahahaha.... Tahniah, bukan senang kena interview wartawan ni. Nak cakap pun terketar-ketar sebab rasa macam semua orang akan beri tumpuan kepada aku lepas ni.

Miss Ran said...

g gym gak
mcm abg ben hehe

s.y.a.r.q said...

wah..TQ awangku Johan... :) tapi confuse la...wartawan tu bro ben ashaari ke?? atau pon name dye je same? he he he

Nadhirah-chan said...

wahh , menjawab soalan dengan bernas sekali . hihi :)

cik Dil said...

pehhhh bergaya giler pose time temuramah..hahaha..beza ngn cik Dil..excited thap ghaban pose..hahaaa

shichi_iza said...

wahhhh.... tahniah la tuk AK, sebab mcm 1 pencapaian la 2 kan d temu ramah blogger otai.... berbunga riang la ati waktu 2 kan.... :)

Kuronofu91 said...

yaaa~~ saya suka baca komik jugak !!! tapi baca online jer~~~~

Awangku Johan said...

@@ nur
hehe.. thanks singgah ya

Awangku Johan said...

@@whitecappuccino
eh ya ke kak.. jawapan AK ni macam biasa2 jer.

Awangku Johan said...

@@Nieyzar
betul tu.. sehinggakan setiap ayat d susun rapi tuk jawab persoalan wartawan.. buat macam real hehehe

Awangku Johan said...

@@Syarifah Nornazrah Al Yahya
hahaha.. ke situ pulak.. guna ayat bahasa mudah jer ni.. tp nmpak macam ada bahasa pasar sikit hehe

Awangku Johan said...

@@paw/paw
thanks ya

Awangku Johan said...

@@RuBiE ZaiNuDdin
salam perkenalan.. thanks ya atas singgahnya ke blog saya ni

Awangku Johan said...

@@ Wahidah
hehehe.. luangkan masa yg ada tuk berblog.. biasa3 jer

Awangku Johan said...

@@aima in luv
amacam d temuramah?? best kan hehe

Awangku Johan said...

@@SyedGraphiX
hahaha.. yup nama wartawan tu hampir sama..

Awangku Johan said...

@@eezance
Ohh terima kasih.. amin.. mudah2an mulut kamu masin.. hehe

Awangku Johan said...

@@Areef Ibn Naim
haahahaha.. lgsung x pernah d temuramah.. apatah lagi di hadapan wartawan.. lgsung x pnah.. hehe.. tenang ke?? biasa jer la

Awangku Johan said...

@@AMMAR YASIR
terima kasih.. Ooooo lagu dalam blog ni adalah DOAKU dari penyanyi HADDAD ALWI

Awangku Johan said...

@@lunaticg
haahaaha...

Awangku Johan said...

@@Miss Ran
yup.. ada mini gym jg kat rumah

Awangku Johan said...

@@ s.y.a.r.q
hahaha.. nama wartawan tu seiras dgn abg ben jer.. hehehe

Awangku Johan said...

@@Nadhirah-chan
oohh ya ke.. rasa macam biasa jer..

Awangku Johan said...

@@ cik Dil
hahaa.. bergaya ker?? biasa jer la ... ibarat malukut d tepi gantang.. ceeewaahhh

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
opkos la.. mmg excited sgt2 hehe

Awangku Johan said...

@@ Kuronofu91
hehe.. yup minat komik sgt2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...