"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, January 2, 2011

Esok Aku Bergelar CIKGU


Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua..

Hari ini adalah hari terakhir cuti sekolah.. Esok dah start mengajar.. Esok adalah 1st aku kerja dan 1st aku mengajar kat sekolah.. Akhirnya aku bergelar kakitangan kerajaan..

Esok apa patut aku buat yaa?? Esok just perkenalan diri di sekolah.. Rasanya semua dah kenal kot.. hehe.. Sebab saya dapat penempatan mengajar di sekolah lamaku.. Dulu mohon posting Perak dan N.9.. Last2 dapat Sabah.. Terima je.. Huhuhu.. Semua guru-guru dah kenal dah.. Maybe ada la beberapa orang guru-guru baru yang tak kenal aku.. So, esok juga baru dapat jadual mengajar.. tak tahu dapat form berapa ya.. Cikgu aku bagi tau aku mengajar for 2, 4, 5, dan 6.. wahh banyaknya.. Tak pa cari sebanyak mungkin pengalaman.. Hehe.. Tapi, yang form 6 kena ajar bulan Julai nanti.. tu pun tunggu kemasukan Lower 6..

Kemungkinan esok juga aku akan dapat buku laporan mengajar dan beberapa jawatan penting yang patut aku sandang nanti haha.. cikgu aku suh aku pegang guru panitia Geografi.. ohh kena minta tunjuk ajar dari sifoo ku ni..

Mungkin, minggu ni just buat sesi perkenalan.. minggu depan baru la serius.. Wah.. takut budak-budak tu nanti.. Hahaha.. Aku akan mengajar subjek Geografi.. bertepatan dengan opsyen ku di UPSI.. tapi dengar-dengar aku kena juga mengajar BM iaitu opsyen minor ku dan mengajar Sejarah.. Huhu.. Sejarah?? X pernah mengajar Sejarah.. tapi masa zaman skol dlu memang suka sejarah juga.. Argghh terima jak…. Haha..


Yang penting minta tunjuk ajar dari kazen-kazen.. coz ramai kazen2ku adalah GURU.. pastu minta tunjuk ajar dari guru-guru lamaku.. Yang penting kena banyak bertanya.. hehe

Hurrmm malam ni mesti sibuk dengan iron baju.. prepare itu dan prepare ini.. Kena prepare fizikal dan mental juga kan?? Esok datang sekolah dengan semangat yang berkobar-kobar.. Awangku Johan boleh.. Hehehe..

Apa-apapun.. kena usaha mendidik anak-anak bangsa tuk majukan Modal Insan Negara…

C.I.K.G.U

Celik Insan Kerana Guru Unggul


68 comments:

Novelgurl said...

Selamat mengajar cikgu..hehhe.

Rozuan Ismail said...

selamat bertugas buat guru!!

wah,gaji pertama nanti boleh la belanja kami!!

Jihah Palare said...

good luck cikgu :]

Jihah Palare said...

good luck cikgu :]

khayla fadwah said...

selamat pagi cikguuu...(bace pagi esok..)hehe~

zaMir said...

saya pulak hari pertama bergelar pelajar ijazah esok...sebelum ni saye bergelar pelajar asasi je...

khayla fadwah said...

selamat pagi cikguuu...(bace pagi esok..)hehe~

iqbalhakimi said...

selamat kembali ke sekolah =)

Dang Intan Duka said...

semoga berjaya..!!~

hadapi ia dgn tenang..:)
yg penting masuk kelas kna sentiasa senyum, bg student gumbira sambut kita sebagai cikgu..

peace

delarocha said...

selamat menjalankan tanggungjawab dan amanah dengan cemerlang :-)

IQBAL ZARIN said...

jeles sy bace entri ni. hehe.. selamat menempuh alam pengajaran ye. harap2 juga dapat jd cikgu~

JEFRI said...

bestnye..gud luck! semoga menjadi guru yg berkualiti..=)

Cik Diana said...

slmat memikul tugas sbg sOrg chegu dgn penuh dedikasi.. ;)

Awangku Johan said...

@@Novelgurl
Muchas grasias anak murid.. hehe

Awangku Johan said...

@@Rozuan Ismail
trima kasih..
haa gaji pertama.. klu nak post kat inbox FB.. Hehehe

Awangku Johan said...

@@Jihah Palare
welcome

Awangku Johan said...

@@Khayla fadwah
slamat pagi tuk kamu(baca tuk esok jg) hehe

Awangku Johan said...

@@zaMir
gd luck zamir.. moga success selalu..

Awangku Johan said...

@@iqbalhakimi
Thanks..
yup.. nmpaknya kembali ke skolah.. dah brp tahun x p skolah.. Hehe

Awangku Johan said...

@@Dang Intan Duka
trima kasih..
thanks jg atas nasihatnya

Awangku Johan said...

@@delarocha
thanks ya..
Insyaallah.. janji kena d tepati

Cik Z@i Pen@nG said...

selamat bertugas cikgu...

Awangku Johan said...

@@IQBAL ZARIN
trima kasih Iqbal..
Moga kamu success selalu

Awangku Johan said...

@@JEFRI
trima kasih..
moga apa yg kamu doakan itu termakbul.
Amin

Awangku Johan said...

@@Cik Diana
Trima kasih yaa

Miss SurferParadise said...

selamat mengajar cikgu ...
wahhh .. dapat ke negeri sy .. suka2!!!

Awangku Johan said...

@@ Cik Z@i Pen@nG
thanks cik zai

Awangku Johan said...

@@ Miss SurferParadise
thanks.. hurmm negeri kamu kat mana??

hawiz said...

selamat bertugas cikgu awang....

alexa yussida said...

celik insan kerna guru unggul~
nice one:)
tetibe rindu zaman skola lak..
jd cikgu yg tegas tapi baik oki:)

shafinaz (: said...

wah , tahniah ! selamat mngajar , cikgu :)

Norhayati Rostam said...

Kirenya ni dah tak duduk semenanjung ke macam mana?
By the way, even mengajar di sekolah lama, macam2 nak kene jaga.
Sebab guru lama ada kat situ kan.
Mereka pun tak sempurna macam kita.
Maybe lelaki kurang sikit cabaran die.
Kalau guru perempuan ni, biasalah asam garam.
Moga sukses ye.
p/s:erm..paham ke ni?
hee~

Awangku Johan said...

@@hawiz
thanks hawiz

Awangku Johan said...

@@alexa yussida
yup tu la pgertian CIKGU.. hehe
hurmm sy mmg tegas haha

Awangku Johan said...

@@ shafinaz (:
thanks ya

Awangku Johan said...

@@Norhayati Rostam
a'ah dh x duduk smnnjung.. ibarat sirih pulang ke gagang..
betul kata kamu coz guru2 lama aku ada kat sini.. depa semua aku kenal.. so kena pndai cmmunicate dgn depa semua..
Sya faham... mmg llaki cabaran dia sikit jak.. klu guru pmpuan itulah cabarannya...
thanks yaa..

ifa ahmad izhar said...

gud luck cikgu.. hihi

sufian.ghaffar said...

Selamat Pagi Cikgu huhuhu...

Awangku Johan said...

@@ifa ahmad izhar
thanks ya ifa

Awangku Johan said...

@@Sufian.ghaffar
selamat pagi sufi

Citarasa Rinduan said...

all the best cikgu

saya dari awal cikgu kata dapat tempat di kampung (sekolah tempat cikgu dilahirkan) punyalah happy..

dapat mengajar anak buah sendiri..
tahniah

Daddy's Girl said...

Good luck Cikgu :)

shichi_iza said...

selamat berjaya... :)

Azham Vosovic said...

saya da lagi empat tahun kot sebelum dpt mengajar... tahniah cikgu...
saya pun x sabar nk mengajar ni....

asnah58 said...

selamat bertugas

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

selamat mengajar.! tnks sbb blogwalking my blog..hehe

mia said...

huwaa... all da best abg AK..mcm best je da dpt keje tetap ek..ehehe..

abg, nnti singgah blog mia ek..vote 4 me..ehehe

Jo Qusary said...

hehehe... harap2 semuanya selamat...

aDisH.sHidA said...

selamat mengajar cikgu....apa yg penting keIKHLASAN semasa mengajar tu..i'allah akan berkat segala2nya

NADIYA said...

Good Luck Cikgu Johan. A Teacher is a very noble job. Memang saya salute semua cikgu2 kat dunia ni :-)

Ayuni said...

tahniah, dh menang segmen abg Ben...

noor said...

slmt btugas esk sbagao GURU

azwa_amani said...

tahniah ak... :)

||aLeaSaRa|| said...

kite pun nak wish jugak he3...slmt kembali mjlnkan tgs ye cikgu!cikgu pun jgn nakal2 tau..smga perjalanan karier spjg thn ini dicucuri rahmat dan diberkati amin!Cokgu dh bc tak latest n3 Ben Ashaari?Tahniah ye cikgu!

Awangku Johan said...

@@Citarasa Rinduan
thanks..
tp susah jg nk ajar anak2 buah ni..
coz nti komitmen dia kat kita kurang.. mentang2 pakcik dia ajar depa x nak study huhuhu

Awangku Johan said...

@@Daddy's Girl
trima kasih ya

Awangku Johan said...

@@ shichi_iza
trima kasih iza

Awangku Johan said...

@@Azham Vosovic
ok teruskan perjuangan saudara..

Awangku Johan said...

@@asnah58
ya trima kasih

Awangku Johan said...

@@ Khairul Atikah @ Cik Yuki
yup trima kasih..
ok..

Awangku Johan said...

@@mia
thanks ya.. nnti mia akan lalui apa yg abg AK lalui jg tu

Awangku Johan said...

@@Jo Qusary
trima kasih atas doanya

Awangku Johan said...

@@aDisH.sHidA
TRIMA KASIH KAK
yup keikhlasan mgajar tu ptg

Awangku Johan said...

@@ NADIYA
trima kasih ya nadiya

Awangku Johan said...

@@Ayuni
a;ah trima kasih

Awangku Johan said...

@@noor
thanks noor

Awangku Johan said...

@@azwa_amani
trima kasih awin.. doakan perjalanan ak ya.. gd luck tuk new sem

Awangku Johan said...

@@ ||aLeaSaRa||
thanks ya.. atas doanya..
Insyaallah x nakal2 la.. saya akan galas tanggungjawab yg d beri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...