"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, January 5, 2011

Jadi Mentor

Haaa.. minggu ni dah bermula waktu persekolahan.. Hahaha.. Malam ini juga dah bermula kelas sampingan kat rumah.. Haaaa?? Kelas sampingan.. Gini.. Malam ini saya mengajar anak-anak buah saya kat rumah..

Ada 2 orang anak buah saya skolah kat sini.. Nak sekolah kat Kota Kinabalu ibu (kakak saya) mereka sibuk kerja.. Kesian kan dah jadi ibu tunggal.. Huhuhu.. Nasib baik lah kakak saya keje di Jabatan Penjara Kota Kinabalu, pegawai Penjara Wanita Kota Kinabalu….So, kakak saya sekolahkan mereka di kampung sebab ada ayah saya menjaga mereka di sini…

Malam ini saya jadi mentor tuk anak-anak buah saya.. Hahaha.. semua terdiam.. Pak Uda dorang ni garang.. Hahahahaa…. Kadang-kadang tu kesian jugak kat anak-anak buah saya ini. Kalau Pak Uda mereka ada depa tak boleh nak bermain sana bermain sini.. terpaksa ikut jadual yang diberi.. Masa main ada waktunya.. tak kan main sepanjang waktu kan??? Hehehe..

11 comments:

Azham Vosovic said...

saya pun nak jadi cikgu yang garang.. hehehe

ijatnuar87 said...

garangnyer cikgu...smpai dibawa2 ke rumah deh,hehehe...

Awangku Johan said...

@@Azham Vosovic
haha.. jom..

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
ijat saya x garang just tegas jer.. smnjak d bangku skol lg.. time d U pun saya pernah drop rakan2 sy dr group saya.. coz x bg komitmen.. saya drop smua rakan2.. apa tidaknya saya jg yg cari data.. n edarkan soalan.. wat spss.. so sy drop.. suh cari data itu data ini.. x d cari.. so drop jak la.. hehehe.. ja'at nya aku time tu

whitecappuccino said...

wah! garang ke cikgu Awangku ni?

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu pak uda handsome he3..kite pun sjk si kembar sekolah ni homework menimbun..jadilah cikgu tarzan jap he3...mmg respek dan salute pd semua yg bergelar cikgu!bkn sng nk ajar murid2 huhu

Awangku Johan said...

@@whitecappuccino
haha..ntah ar.. 50/50 kot

Awangku Johan said...

@@ ||aLeaSaRa||
hahaha.. thniah la sis coz jd cgu tarzan.. hehehe... yup mmg bukan senang.. plbagai kemahiran mrk ada..

ijatnuar87 said...

uiks...ganas bebenor nih...hehehe...xper,dari dapat sleeping partner cmtu,baik drop tros kan...menyusahkan kiter plk...

Awangku Johan said...

@@ijatnuar87
ahahaha.. baru tau seberapa ganas aku.. tp ati aku baik laaa.. hehehe

ijatnuar87 said...

hehehhe...ganas bertempat xper....jgn xikut tempat udah la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...