"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, November 6, 2010

25 Perkara Terbongkar Mengenai............ Bla.. Bla..


Ohhh, ada rakan blogger menyarankan saya tuk membuat 25 Perkara mngenai diriku yg kerdil ini.. Thanks to Awin (teman bertekak) & KAY Heheheehe..

Ok ready…… set n goooooooooooooo……

once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you.

1. Nama saya ada tertera kat blog ni, lihat la profil sy.. So, kadang2 member2 n lecture2 panggil AK, AwangKu, Awang dan Wan

2. Saya suka warna hitam, biru, hijau

3. Kalau nak tau saya suka baca komik, sila lihat en3 ni klu nk tau judul2 komik yang saya koleksi hehe.

4. saya juga suka koleksi Button badge.. (Button Badge)

5. Saya suka makan Chicken Floast, Fun Fries dan Telur sparuh masak..

6. Ohhhh, tiap2 petang saya akan masuk gym dan men futsal

7. Saya suka tgok citer seram, citer fiksyen, citer korea n jepun serta citer2 yg ada uhmmm hehe

8. Saya suka baca Majalah Maskulin, Men’s Health

9. Favorite food, Bihun sup, laksa.. (Hantu Bihun sup dan Laksa).. hahaha

10. Favorite drinks Nescafe Ais.

11. Berat badan paling tinggi yang pernah saya capai sepanjang hidup saya adalah 68kg sahaja.

12. Tiap2 hari saya akan main Dumbell.

13. Nombor 18 adalah tarikh lahir saya.

14. Saya ada 11 adik beradik.. Tapi yg hidup ada 7 orang.. So saya anak ke 6 daripada 7 adik beradik, ada 2 kakak, 3 abang dan 1 adik lelaki.

15. Saya berketurunan Brunei.. Mengikut kata-kata arwah nenek saya. Saya ini berketurunan Pengiran Muda Hashim. Sehingga sekarang saya mencari salasilah kuarga saya yang betul.. Ada sapa2 yg myimpannya.??? Pakcik saya ada, tapi tak tau d mana anak dia simpan coz anak dia pernah wat kajian mgenai salah silah kuarga smasa bljar d U..

16. Saya suka melancong.. Hurmm tempat yang saya pernah pegi spt Medan, Indonesia; Thailand, Brunei… Yang sedihnya, saya terlepas pegi lawatan bljr smasa d tahun ke3 pgajian iaitu ke Beijing… huhuhu. Parents AK x benarkan coz takut kena SARS.

17. Aku tak suka membazir2kan duit dgn beli barang2 tidak berfaedah…

18. Sejak aku masuk universiti, aku dah semakin jarang tengok tv.

19. Semenjak masuk Universiti, saya selalu tido jam 2, 3 pagi.. huhu sistem Biologi dah berubah…!

20. Setelah tamat pgajian n berkonvo pada 14 Oktober 2010, saya amat merindui masuk bilik kuliah, buat assignment, Midterm, Fieldwork dan study group.. hehehe

21. Saya suka baca Novel hasil tangan Habiburrahman El Shirazy… Saya feeling tgok citer Ketika Cinta Beratsbih 1 dan 2, serta Ketika Cinta Bertasbih Spesial Ramadhan..

22. Start blogging lebih kurang Nov 2009. Tapi masa tu tak aktif sangat. Sekarang ni dah bergiat aktif.

23. Saya sukan makan satay, pizza dan McD….

24. Saya suka baca Buku-Buku mengenai Geografi – (Kartografi, GIS, Geografi Alam Sekitar, Geografi Dunia, Geomorfologi, Geografi Malaysia, Peta Dunia, Isu-isu Geografi dll mengenai Geografi).

25. Sebenarnya kan, saya suka menaip dan surf Internet… hehehehehehe


Haaa... pasni sy nak tag pulak kat member2 blogger yg lain.. Kamu orang buat la apa2 pasal diri kamu tuk 25 perkara tu yaaaa....

Ok, saya tag 5 orang jak la.. pastu nnti kamu pulak tag 5 orang lagi yaaa...

1. Bib Aziz

2. Ateh

3. aYaz

4. ~Cik S~

5. di sebalik wajahku


p/s :- Still single g taw... hahahahahaha



10 comments:

Solihin Zubir said...

suka hijau? bagos! haha..

aYaz said...

err...
tagged?
oke,oke..
akan diusahakan... :)

Mohd Azrin said...

Ooo selalu akan besi ya patut tang dada ada naik sikit ;-)

Awangku said...

Solihin --> iya.. tgok blog saya, kan ada ijo tu hehehe....

aYaz --> iya, Awang tag aYaz hehehe

Awangku said...

Mohd Azrin --> yup, tp x la slalu sminggu ada 4x jak p msk gym.. blm brp naik g tang dada tu.. hehe.. kena usaha keras g

sea_lavender said...

kenali diri anda juga melalui kajian yg sye jmpe~~ hehe layan d kebahagiaan penuh keharuman..dan selongkar rahsia dri =)

azwa_amani said...

heheheh....okeyy ak....banyak bende baru tahunpasal ak...ngeeee :)

chentaMAYA said...

walawehhh! 25 mende 2. huhu~ nice 2 know u. follow u~

Awangku said...

sea_lavender --> yup, awang dah tgok en3 awak.. nice hehe.. tp x stuju dgn warna biru.. huhu..

Awin --> sebenarnya byk g yg tersirat blm d ketahui.. hehe..

chentaMAYA --> Thanks ya... hehe

azwa_amani said...

hah..apekah yg tersirat dan berselirat yg x tahu lagi ni..hehehe..

mesti ak cakap camni dalam hati

"sibuk jak budak kechik ni"..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...