"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, November 13, 2010

Sedihnya AKU........... Huhuhu




Huhuhuhu.. sedih wooo… Nak tau tak kenapa saya sedih…. Disebabkan benda inilah saya sedih…

Kalau nak tau ceritanya teruskan baca yaaa….

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

V

Ini disebabkan daripada makanan yang saya beli kat Pasar Malam Tanjong Malim tadi petang.. Huhuhuhu.. sedih sangat2… Ini la disebabkan saya men belasah jak beli makanan tanpa usul periksa.. Kan dah rugi….


Apa tidaknya, makanan kegemaran saya ada bendasing lain yang menumpang… Huhuhu……… Saya benci ar punya lalat… Adakah patut binatang tu bertelur kat makanan kegemaran saya iaitu “Buntut Ayam” atau lebih dikenali “Tongkeng”… Huhuhhuhu… Hampeh punya lalat…


Ini mesti balasan yang saya dapat daripada entry saya sebelum ini pasal lalat…
huhuhu… Ampun lalat, lenkali jangan la ko letak telur kau atas makanan kegemaran ku,….. Huhuhu…


Inilah bendasing itu…

Tgok dekat lagi


P/S : Tuk teman2 sekalian, kalau nak beli makanan kena periksa betul-betul ya, takut nnti anda semua rugi macam saya.. Rugi tak makan makanan kegemaran saya.. HUhuhuhuuhu…..

30 comments:

whitecappuccino said...

Laaa..lenkali check dulu betoi2 sebelum beli k..

9W2URY said...

lalat geram tenggok buntut ayam tu kot....
heheh...
Ape pun jgn risau, kat sabah pun ada buntut ayamnya ba...

Rozuan Ismail said...

sabar je la eyk..memang ganggu moodkan..wan pon pernah kena byk kali..

rieyana ynn said...

la........tahi lalat..huhu...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ler...siannya....

Awangku Johan said...

whitecappuccino --> a'ah lps ni sy nk check semua bnda2 yg saya nk beli.. hehehe...

9W2URY --> a'ah kot, lalat tu geram sgt.. huhuuh.. iya kat sabah nnti nk beli berkilo2 pastu panggang... hehe

Rozuan --> a'ah terganggu nafsuku..

Orange said...

Takpa tu AK..zat2 besi untuk tumbesaran otot..protein lebih tu hehe

Bayu Kenangan said...

nasib baik tak makan... kalau tidak mahu kena jumpa doktor sakit perut

Awangku Johan said...

>>Rieynna
Ini la balasannya pabila mempersendakan makanan lalat. akhirnya lalat memberi pembalasan pdku.. huhu

>>SIti
huhuhu.. apa leh buat..

>>Orange
A'ah zat2 besi yg penuh protein.. mapuh aku klu mkn sakit perut d buatnya.. dah la vektor.. huhuhu.....

>>Bayu
a'ah blh bawa sakit perut ni..

zacky ~786~ said...

aduhh.~ buang beb..!! gelik seyh..

Awangku Johan said...

zacky --> hurmm dah slamat d buang ke tong sampah.. bertelur la lalat tu kat situ

misza said...

lain kali beli yang baru angkat nyer...yang panas². lalat tak berani hinggap. huhu...

Awangku Johan said...

misza --> a'ah, nnti sy akan beli yg baru d angkat.. tak pun suh makcik yg jual tu goreng yg baru hehehe

chokeLy said...

org tue2 kate...
mkan bontot ayam ni nti mulut becok
tettt...
ni mst byk cakap kan..
hehehehe...

Awangku Johan said...

>>chokely
ya ke... hehe.. sbnrnya sy mmg suka bercakap.. dlm blk kuliah klu ada member2 wat presentation depa akan signal kat sy agar jgn komen n soal.. hehe tp sy akan soal jg dgn pelbgai soklan.. n suka berdebat..

humbleyat said...

hi awang..hoho suka berdebat yerk.hebat..sebab suka makan tongkeng kot..favourite sy jugak...

tapi nasib baik tak makn lagi tongkeng tu, nanti membiak pula dlm perut hehe..

kalau nak beli, sy make sure penjual tu prp, sebab malu nak beli ngan penjual lelaki huhu:)

Mr.Ix said...

euuwww.....mmg dh serik dh

aNa d'sKoDenG said...

huhuhu..nasib perasan, kalo tak..menetas la lam pewot..

Awangku Johan said...

>>humbleyet
haha ntah ar.. bukan sbb tongkeng hehe... coz dr kecik shingga skol slalu ikut aktiviti sajak, debat n pidato... tp kat u dah kureng sikit.. alaa... klu pjual lelaki nti akan dpt murah la tu hahaha...

>>Mr.Ix
eh penah mgalami mcm sy ker?

>>aNa
a'ah klu tak menetas la kan..

laskar rainbow said...

huishhh! terpaksa la buang....eiii~ len kali xyah g bli situ lg

Awangku Johan said...

>>laskar rainbow
huhuhu.. dah buang semuanya

J'RY'ZUL said...

eeew ak, menggelikan...nasib baik ko perasan,,

Suhana Shahril said...

Mujur tak makan lagi, kalau dah makan...silap2 haribulan kamu jadi firefly man...muhahahaha

Awangku Johan said...

>>J'RY'ZUL
Knp Joe?? yup, nasib baik AK x makan woo.. tp klu mkn mesti aku dpt protein lebih kan tuk bina badan.. hehhehehee...

>>Suhana
Yup, mujur x mkn... hahaa

zaeimah ismail said...

eeeuuw.....tgk la btol2 sblom beli ya....^^

Awangku Johan said...

>>zaeimah ismail
hurmm.. jadi pgajaran awang... esok lusa klu nk beli kene cek betui2

shichi_iza said...

adeh palk lalat balas dendam ek.... 1st time dengar "kongkeng" n seangkatannya ada telur lalat, sebab biasanya makanan 2 d bakar n xsempat lalat nak p dah d jual.... hehe mungkin, tongkeng 2 dah lama d display kot.....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
huhuhu.. tu la pasal..

shichi_iza said...

bukan rezeki kan.... apa boleh buat

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
yup betul tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...