"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, November 21, 2010

"SMS SERAM NI DARI 'AGEN SYAITAN...'


Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini....


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy hrp kite blh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…


2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…


3. Ingat tau, jga aurat leklok..jgn bg org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..


4. awk,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy x hak pun..sy tau sy pcaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dr jauh je ek.Tp sy rsa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..


5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape sy dlm hati awk?


6. Wak wak..dr kwn kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rsa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..


7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..


8. Yang bi nak syg tau, syg lah segalanya utk bi, syg la pmberi smangat utk bi... yang.. bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan mbuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!


9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u..


10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..


11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..


12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..


13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..


14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..


15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…


16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special utk abg yg pkai tudung td 2.. Cntk nye syg..gmbr ni nk wat wallpaper hp ngan kompter abg la..


17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...


18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .


19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?


SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check blk dgn doktor... xkan skali buat dh mgandung, check blk k..


21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kbaikan kita berdua, lbh baik syg gugurkn kandungan tu.. gugurkn k..


22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yg masih xbernyawa.....gugurka\n jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!


23. xsakitlah!!! nape manje sgt ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..


24. sori syg, abg xbleh temankn syg ke klinik tu, abg malu klu tserempak dgn family or mmber, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg bsr tu..


25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cri sendiri la duit nak gugurkn anak tu.. bukan mslh aku.. lantak kau la... bukan mslh aku jgak kuarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cntik sgt?? aku dh xingin kat kau!! p.. mmpos!


26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...


27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..

- si lelaki mencari mangsa baru..

- dan kejadian terus berulang..


ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...

masyaallah~

harap kita x tergolong dalam golongan ni...

#adakah kita pernah menggunakan ayat-ayat diatas mahupun terjerumus dengan ayat2 manis diatas....

urmmm,renung-renungkan dan ambil iktibar....



Kredit dr @@@



22 comments:

MumMe said...

mumme sentiasa doakan anak2 mumme x hanyut di alam khayalan mcm ni...

cplud miera said...

nauzubillah

Nurulbadiah Lai said...

nauzubillah

MissAinia said...

setuju :)
dalam hal mcmni ,
xtau lah nak salhkan siapa kan kan?
harap kita tk tergolog dlm golongan mcmtu. :D

azwa_amani said...

ya rabbi...mintak dijauhkan daripada kita semua....

rieyana ynn said...

wah takut juga membaca nya...p/s yana ada tag awk...;d

Awangku Johan said...

>>MumMe
Betul tu mami, skrg ni dunia dah beralih mzm ke zaman jahiliah.. Kita kena doakan tuk mrk semua agar terhindar dari smua ini. AMIN>...

>>cplud miera
gtu la dia hasutan syaitan

>>Nurulbadiah Lai
Byk2 berdoa tuk hindar dr smua itu..

>>MissAinia
Hanya doa bakal kita titipkan agar terhindar dr semua itu.. AMIN...

>>azwa_amani
Yup, berdoa pd yg maha esa agar d hindarkan semua itu..

>>rieyana ynn
Sentiasa beringat2.. thanks ya tag

rabiatul said...

sm0ga kte smue dilindungi. AMIN.

Awangku Johan said...

>>rabiatul
Insyaallah.. AMIN

zmah said...

AK...letih akak baca,panjang bebenor...but itu lah INFO yang terbaik utk semua REMAJA dan DEWASA kini.

Awangku Johan said...

>>Kak zmah
hehe.. mmg pjg.. tuk tatapan wat remaja n dewasa

AFITI said...

ni la rasukan syaitan..nk mgurat y tdung labuh..guna2 ayat islmik..myampah aku..

Awangku Johan said...

>>AFITI
betul tu.. niat terpesong dah kan??

shichi_iza said...

ni la info yang terbaik.... sebab gtau macam mna masalah sosial start n ending dia... ni la orang yang menyalah gunakan agama....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
thanks.. wah habis smua entri d komen.. Hehehe

shichi_iza said...

@_@.... ye ke? haha, sapa suh letak entry yang bagus2.... hehehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
haha.. biasa jak entry yg AK letak.. tak sbagus Ben Ashaari dan Cikgu Dahlia serta cik epal

shichi_iza said...

hehehe..... sebab AK blogger 1st yg sy follow so sy stick ngan AK je dulu, nanti kalau follow bnyak2 ada plak tertinggal entry.... apa lagi bila dah start sem, kurang la masa nak follow2 ni.... :)

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
oooo.. ehehe..
apa2pun thanks ya

shichi_iza said...

hehe... yup semoga success la dlm berblog ni macam bloggers otai ek...

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahaha.. blm smpai ke tahap tu lg la.. hehe

shichi_iza said...

haha... ni cam ucap tahniah awal la ni AK.... hahaha org 1st la ni nak ucap tahniah kat AK klau dh jadi blogger otai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...