"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, November 15, 2010

Akhirnya Result Posting ..........





Alhamdulillah.,…….. Tiada bait-bait kata yang seindah ini ku lafazkan serta sujud syukur padamu ya ALLAH…

Hal ini kerana, pagi tadi keputusan rasmi mengenai penempatan mengajar bagi sesi awal tahun 2011 telah terjawab. Akhirnya, memang betul saya ditempatkan di Sabah… Saya harapkan ada keajaiban berlaku, tapi semua itu dah tertulis di sana……

May be……. Sudah rezekiku tuk mengajar di negeri sendiri tuk mendidik anak-anak bangsaku di Sabah….. May be mereka memerlukan khidmatku di sana… Yeaaaahhhhh

Apa boleh buat, sekiranya ini kehendaknya aku redha dan terima dengan lapang dada… So, selepas ini kena fokus dan kena refresh subjek-subjek major dan minorku… Serta aku akan mendalami proses pengajaranku agar proses Pembelajaran dan Pengajaranku dapat berjalan dengan lancar… Selepas ini, aku ingin mencari strategi terbaik untuk mengajar murid-muridku yg mempunyai pelbagai kebolehan.. So, kena prepare dari sekarang..

So….. nantikan kehadiran bakal cikgu kamu di sekolah nanti yaa wahai murid-muridku sayanggggg…. Hehehehehe

21 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Mabruk awang..at last officially you will be return to the jedy..eh..sabah!:)

Kalu org semenanjung yg dpt post gitu..uwaaaaaaa...balik kg setahun skali jelaaaa ambo!hehehe..

farah hairuddin said...

tahniah!!!dah jd cikgu~

kinah said...

salam.. sy jg amik pendidikan khas.. tp baru ditahun ke3...
tahniah.. selamat berposting..:)

AiTotYati said...

salam young teacher,

tahniah!!!

as a senior teacher (sila perasan), Ai nk bagi beberapa tips:

1. 1st tme masuk kelas jangan tunjukkan kemesraan pd pelajar. nanti dia pijak kepala. biar tegas tapi jgn sampai dibenci.

2. sentiasa rendah diri dgn cikgu2 senior walaupun kemahiran kite melebihi mereka. mereka mungkin tak mahir ICT tapi pengalaman mereka dlm bidang pendidikan sangat berharga.

3. kena sediakan diri bhw ke sekolah bukan setakat utk P&P tetapi harus cepat belajar utk jadi kaunselor, kerani, jururawat, akauntan dan lain-lain.

opsss maaf terlebih la pulak. dah buleh buat entry.

apapun selamat bertugas ye

(^_^)

Amirah Adnan said...

tahniah!!

sea_lavender said...

tahniah~~
aik sirih pulang ke junjung..
hehe btul ke nie~~
erm teruskan kehidupan tgjwb sbg guru d negeri kelahiran ek..
bgus la =)
besar dan berat tugas yg akn dipikul..
harap dapat jalankan sebaik mungkin ~~

IEKAH MOKRI said...

Alhamdullilah.....doakan kami yg junior pula yer nanyi....semoga menjalankan tugasan dengan baik dan amanah

Mr.Ix said...

tahniah cikgu! tak pernh lg aku ke sabah bah.....

Awangku Johan said...

>>S.U.F.E.E.N.A.N
Thanks kak... maknanya Hari2 Awang blk kg.. hehe..

>>farah hairuddin
thanks ya...

>>kinah
trima kasih.. teruskan perjuangan ya dgn baki kuliah yg tinggalkan.. Insyaallah lepas ni giliran kamu pulak...

>>AiTotYati
Trima kasih atas tips dan nasihat tu.. Memang berguna... harap2 dapat memberi tunjuk ajar pd guru baru spt saya ini..

>>Amirah Adnan
Trima kasih

>>sea_lavender
trima kasih.. Sirih Pulang Ke Gagang spatutnya hehehe... Insyaallah amanah yg d beri akan direalisasikan.. AMIN...

>>IEKAH MOKRI
Insyaallah, sy doakan buat junior2 berjaya dlm pgajian, berjaya interview dan sebagainya.. Smoga kamu dpt mgikut jejak kami.. AMIN... APa2pun trima kasih ya..

Awangku Johan said...

>>Mr.Ix
Trima kasih atas wishnya.. Haa.. blm pernah p ke Sabah.. Moh ler p sabah hujung thn ni.. kan ada tiket murah.. tp kena 'book' awal la hehehe

pena said...

selamat berjaya ya cikgu.. =)

DiahRothman said...

Tahniah!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

alhamdullilah..
nielah result yang kamu tunggu..tahniah...bila dapat surat tawaran baru rasa lega...kan.....

PMOfficial said...

selamat pergiii

whitecappuccino said...

tahniah!! selamat menabur bakti kpd anak bangsa yang memerlukan mu..

Awangku Johan said...

>>pena
Thanks ya

>>DiahRothman
Thanks

>>Siti Ruhayu Ab Rahman
yup result yg saya tggu..

>>PMOfficial
Slmt tggl

>>whitecappuccino
Trima kasih

ijatnuar87 said...

tahniah gak....semoga berjaya menjadi guru cemerlang cepat2,hjehehhe...

Awangku Johan said...

>>ijatnuar87
amin.. amin.. amin... mudah2an makbul

Ciao Annin-sama said...

Tahniah! Selamat berbakti pada anak bangsa! Jadi guru yang terhebat ok! :D

sea_lavender said...

hehe kantoi~~
ala mmg sje bg salah tu...
(bm A1~hehe)
nk suh bakal cgu ni perbetulkan..
kasi test ckit...gud luck =)

Awangku Johan said...

>>Ciao Annin-sama
Insyaallah, akan d usahakan

>>sea_lavender
hhehehe.. ya ke..
hebat ar Bm-A1...
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...