"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Wednesday, November 3, 2010

Nak Tau Cara-Cara Cover Malu.. Hahahaa


Cara2 Cover Maluuuu...

1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

12 comments:

Asma Jalalyna said...

HAHAHAAAAAAAAA... blh try tuuu... saya kalau jatuh, pura2 cari apa benda yg saya sepak or tpijak... budget konon tpijak cicak... eheheee...

Awangku said...

Asma --> hehe.. jom try.. Klu awang pun terjatuh cnfirm try cari benda2 kat bawah.. kira budget la haha...

kimchisu said...

hahhahahha
sumpah lawak ^^
agak la, semua tu bernas n leh dipraktickn
ahakss

di sebalik wajahku.. said...

suka nom 5!!!!

Awangku said...

kimchisu --> hehe... jom prktikkan.. leh pakai kan..
di sebalik wajahku --> aik, mcm pnah buat ek? hehe

whitecappuccino said...

lawak juga! buat saya tersenyum..:)

missrivebell mumun said...

nice one

Awangku said...

whitecappucino --> hahaha.. apa2pun moga ceria
missrivebell --> hehe..

shichi_iza said...

hehehehehe..... boleh praktis yg no5 bila dah balik kat ums ni..... :)

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
haaa prktis2.. baguih tu.. dlu masa blajaq kat UMS thn 2006 1st intake mmg berebut2 naik bas.. dah la kolej kediaman saya di Indah Permai.. Hehe jauh.. berebut2 nak naik bas d awal2 pagi.. Sy study d UMS just 3 weeks jak, kos Ekonomi Perancangan & Pembangunan.. pastu dapat tawaran masuk UPSI opsyen pndidikan Geo, so amik pndidikan ar.. Hehehe.. d UPSI pun sama berasak2... dah la lelaki sikit naik bas berebut2 dgn budak pempuan terpaksa d redah,, tersentuh apa2 kira halal la ek.. hehehe

shichi_iza said...

hehehehe.... aik pernah juga alami problem rebut2 ni.... hehe, sampai skrg amalan 2 ada kat ums.... dah faham dah sebab dah nak masuk 3tahun alami benda 2.... hehehehe tapi kat kolej E, waktu tggu bus kat kolej kediaman student beratur tapi bila dah kat dewan kuliah..... faham2 jela.... :) apa lagi duk kai IP(indah permai) memang nak kena rebut sebab perkhidmatan bus pegi IP kurang.... pernah berdiri x, waktu naik bus?????? heheh
laaa, kira senior la ni klau still kat ums kan, sy budak business kat sana, ambil pengurusan kewangan & perbankan.... family nak sy ambik ekonomi perancangan 2 tapi sy lebih minat bank.... hehehe ok la 2 dapat jadi cikgu, boleh sebarkan ilmu.... kat UPSI pon sama jua ek? hehehe 2 la ragam siswa siswi kan.... tapi paling teruk waktu puasa..... fikir xada tenaga la ni nak asak2 tapi lagi banyak tenaga mereka nak berebut sebab nak kejar waktu berbuka.... kan kat sabah lebih awal berbuka so, mesti akan berebut la jawabnya..... jadi terpaksa la 2 d halalkan seketika kalau tersentuh, tapi kalau yg ambil kesempatan 2 confirm la dapat ceramah free....hehehe

Awangku Johan said...

Hahaha... nmpaknya adegan rebut-berebut bas di kampus ni dah jadi asam garam mahasiswa/i kampus.. hehehe... Hurrmm kat UPSI saya bukan amik kos eko.. saya amik kos Pendidikan Geografi.. So, memang minat sbjek Geo ni banding eko.. Coz masa form 6 x amik ekonomi pun.. HUhuhu tu yg terkapai2 masa 3 minggu study d UMS.. terkejar-kejar ke sana ke sini tuk mncari senior.. huhuhu.. apa2pun bersyukur coz dah mndapat sbjek yg d ingini dan beroleh kerja yang diidamkan.. Hehe.. Hurrmm opkos la slalu berdiri.. budak pempuan bukan bagi can duduk pun huhuhu.. pernah naik bas dr kampus p kolej just 1 orang jak laki berdiri yg lain semua pempuan.. iyalah UPSI student dia 1:5.. maknanya 1 org pelajar lelaki bersamaan 5 orang pelajar pmpuan.. huhuhu.. tersentuh2 tu kira sedekah la ek.. Huahuahauhau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...