"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, November 11, 2010

Alhamdulillah........... Sujud Syukur PadaMU


Hari ini saya rasakan adalah hari yang boleh dirasakan bahagialah bagi saya. Hal ini kerana? Aaaaaaa…………. Ohhh….. nak cerita macam mana ya… Ok.. Ok.. gini..


Pada pagi ini, ada kawan mesej saya yang berbunyi begini “AK, saya dah call JPN Sabah, huhu.. saya dapat Sabah“So, ko cepat-cepat call JPN Sabah”…. Arrrggghhhh…. Makin cepat degupan jantungku… semakin aku melihat mesej member saya tu peratus perasaan berdebar-debar semakin naik ke 101%... Huhuhu…


Akhirnya, dengan balance handphone Rm28.03 saya pun call JPN Sabah nun jauh di seberang Laut China Selatan.. Mula-mula saya call tak diangkat. Call punya call.. punya call.. Akhirnya diangkat oleh pegawai lelaki.. Kemudian, saya terus mengajukan pertanyaan mengenai posting skolah menengah.. So, saya berilah nama saya… Pegawai tu pun semak.. Nama.. bla.. bla.. bla… Ok, nama ada dalam senarai JPN Sabah dan lapor diri d JPN Sabah pada 22 Nov ini…


Nantikan surat cinta dari KPM tak sampai-sampai, akhirnya try n error call JPN Sabah, so hasilnya seperti di atas tu la…


Huhuhu.. Padahal semasa mengisi borang penempatan posting dulu, saya tak isi pulak dalam pilihan 1 dan pilihan 2 tu Sabah… Saya isi pilihan 1 Perak dan pilihan 2 Labuan. Apa-apapun dah semua ini ditentukan saya terima dengan redha.. Mungkin, anak-anak Sabah memerlukan khidmatku.. Insyaallah, akan ku lunaskan janjiku tuk mengubah nasib anak-anak bangsa… Amin…


Perkhabaran gembira ini telah menyebabkan ayahanda dan bondaku menarik nafas lega.. Padahal, saya dah beritahu mereka bahawa saya tak isi Sabah dalam pilihan 1 dan pilihan 2… Tadi, bertubi-tubi panggilan telefon ku terima dari ayahku… Macam-macam yang ditanya.. Bila kau balik? Ada duit tak beli tiket kapal terbang? Kalau tiada duit isnin ni kami masukkan? Dah packing barang?.... Huhuhu, nampak gembira ayah dan bondaku yang saya akan mengajar di Sabah… Rasa terkilan.. rupa-rupanya mereka mengharapkan saya dekat dengan mereka. Insyaallah, akan aku lunaskan janjiku pada mereka. Amin..


Baiklah sampai disini dahulu coretan picisan saya ini, nanti lagi saya akan nukilkan cerita terbaru… hehehe

17 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

tahniah..tumpang happy dapat mengajar di kawasan sendiri...

Awangku Johan said...

Siti Ruhayu --> Thanks ya...

whitecappuccino said...

Happy la tu yer? tahniah!!

g0m0k9enDek said...

tahniah awangku! saya malu+takot nak call jpn melaka.. hahahah...

zmah said...

Tahniah dik....ada peluang akak ke rumah awaklah....

iEn said...

tahniah..err..tapi..bukan ke aritu diorg tarik balik nama yg kat dapat sabah tu. diorg cume nak rakyat sabah je keje kat sane? ke sye yg silap?huhu..or maybe kamu list yg terbaru kot..

Awangku Johan said...

whitecappuccino --> hurm.. happy la jg..
g0m0k9enDek --> thanks.. awk call jak, wat apa nk takut bukan mrk tgok muka kita pun.. huhu..
zmah --> Thanks kak.. hehe.. yup dtg jak...
iEn --> hurmm, saya mmg rakyat sabah pun.. Padahal saya x isi posting kat sabah.. so trima jak la..

iEn said...

owhh..patut la..myb sbb kmu memg rakyat sabah kan..hehe..tahniah.

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Waaaaahhh..doa awang termaqbul!alhamdulillah...!tumpang appi!

Pssttt..wang..meh sini nak bisyik: nk tau..akak masuk contest..contest ben ash!Tak caye..?akak pun tak caye..!nganagagagaga..

Tapi, tgk ni:-http://sufeenan.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif.html
Haa..caye?:)))

Awangku Johan said...

S.U.F.E.E.N.A.N --> thanks kak, yup.. Awang ada baca dlm blog Bro Ben Ashaari.. thniah kak kreatifnya akak buat... heheehe

AFITI said...

salam...tahniah AK..sampai kita ketemu lagi...teruskan perjuangan...aku doakan ang bjAYA...dalam pjuangan hidup di dunia dan akhirat...ameeenn..!

ctZue said...

tahniah..best la dpt keje kat tmpt sendiri :)

Awangku Johan said...

AFITI --> thanks Afiti.. insyaallah kita akan ketemu lagi.. maybe on 18 Nov ini Ak dah meninggalkan bumi Semennjung.. Huhuhu.. Trima kasih kerana doakan kejayaan AK.. AK pun doakan kejayaan kau menempuh alam kesarjanaan.. Insyaallah, AK akan myusul d belakang mu nnti.. AMIN...

ctZUe --> thanks, yup

azwa_amani said...

tahniah T_T

iLa SaHaR said...

waaaa dapat gak balik kg halaman sendiri... kenapa aku tak terbuka ati utk balik kg ku ya???mungkin satu ari nanti kot..

Awangku Johan said...

Awin --> thanks my dear.. awat sedih tu?

iLa --> yup, blk negeri sndiri nmpaknya.. dah lama berkampung d smnnjung mcm mau bawa tembuni sndiri dah.. nmpaknya khidmat ku d perlukan kat sabah

shichi_iza said...

kira ok la 2 kat tempat sendiri.... senang nak tengok fimaly kalau ada yang sakit2.... mestilah ayah 2 slalu call, sebab anak dia dah ada dekat ngan keluarga.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...