"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, November 21, 2010

Santapku d waktu Malam.. Hehe



Ohhh… sedapnya.. malam ni ibu saya masak Sup Daging.. So, malam ini saya tidak jamah nasi just makan sup daging + timun dengan sambal belacan…


Hahahahaha… Fevret saya adalah suka hirup sup dan makan sambal belacan.. Dari kecik lagi saya suka makan sambal belacan.. orang kata ‘hantu sambal belacan’ hahaha… Semasa study di Semenanjung, sangat jarang makan belacan.. Hurm, lain sikit belacan sana dan di Sabah.. Tapi, kalau kat semenanjung saya suka makan Budu campur dengan air limau kasturi… Fuhhh,, marvelous gtu…


Tapi bila dah makan sambal belacan ini, effect selepas itu adalah.. gatal idung.. huhuhu, makanan kegemaran saya tu.. last-last bila dah makan kena lah garu idung.. huhuhuhu.. Sian kan.. huhu.. Apapun makan jugak la.. Hehehe.. disebabkan on diet, just makan nasi + timun dengan sambal belacan jerr.. nasi x jamah pun… Jam 10 malam pulak makan buah apple ijau + merah, campur dengan Nestle yogurt rendah lemak… Yeaahh usaha…


Fevret ku SUp Daging.. Segala bentuk sup la fevret ku.. hehe

Timun dan sambal belacan buah atiku... Hahaha

19 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu...

kata orang kan....kalau gatal hidung time makan sambal belacan...sah..ada resdung..

di semenanjung...lagilah area johor..sambal belacan mesti ada bersama nasi goreng kampung..

wow, menu cikgu tu betul-betul on diet..semoga sihat dan sentiasa mengamalkan pemakanan yang baik yer

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah...rasa lapar plak tengok sup tu. tapi sebenarnya kenyang lagi hahah. nafsu makan je ada. =P

Cik Mus said...

oh mmg lain sambal belacan tu. Nampak mcm sos je. apa ramuan die ?

Awangku Johan said...

>>Siti Ruhayu Ab Rahman
Wkumsalam..
yup.. mmg ada resdung.. huhu
haha.. thanks ya.. diet tuk btk body.. mlm x nak jamah nasi.. hehe.. sat g sblm tdo nk senaman ringan..

>>Danial Ikhwan Jaafar
Hahaha... Sup memang myelerakan..

>>Cik Mus
Yup, sambal belacan ni mom saya dah blender dgn limau kasturi.. sbb tu nmpak mcm sos tu.. ni my mom x bg cabai pun.. klu ada pun just sikit jak.. dah blender tuk smpn dlm peti sjuk, klu makan amik je dlm peti.. kira leh smpn tuk 1 bulan. hehe

azwa_amani said...

sedapnyer ak...nak cikit sup...

Awangku Johan said...

>>azwa_amani
Awin.. hehe.. amik jer

Tilam said...

salam kenal...saya pun suka pelbagai jenis sup..

Tilam said...

salam kenal...saya pun suka pelbagai jenis sup..

AFITI said...

salam..AK peberet aku pun sama...Sup dengan sambal belacan..dan timun..xmkn nasik pun xper..peberet no.1

Awangku Johan said...

>>Tilam
ya ka.. nmpaknya kegemaran kita sama.. hehe

>>AFITI
Yoooo serasi lg kita ni yer.. hehe

shichi_iza said...

mmg betul la hantu belacan.... resdung pon harung jua makan belacan.... hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
a'ah.. x tau mcm mn nk hilangkan resdung ini.. huhu ada petua tak?? shinggakan makanan kegemaran pun terpaksa nak d pantang huhu

shichi_iza said...

petua????????? yang ja tau guna daun sirih, tapi orang kata 2 kalau resdung yang berdarah.... xtau sgt ni. tapi ada juga yg berbekam.... tapi better pegi hospital.... :)

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
saya resdung biasa2 jak.. kalau jak terhidu asap atau habuk cnfirm gatal muka dan idung

shichi_iza said...

owhhh.... better g jumpa doktor, tapi bulan2 jarum la. akak sy pon mcm 2 juga, dia xble ngan habuk tapi pas jumpa doktor ok2 la juga.... :) try je la, tapi berbekam 2 resdung biasa pon ada org cuba juga...

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
aaaa d suntik.. huhuhu

shichi_iza said...

haah... d sunti tiap2 bulan.... haha napa?

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hurmm x apa2

shichi_iza said...

fikir AK ni takut ngan jarum.... haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...