"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, November 6, 2010

Diriku yang Rajin di Hujung Minggu


Pagi ini punyalah awal bangun, bangun jam 6.15 pagi terus menunaikan solat Subuh.. Kemudian landing-landing memikirkan masalah dunia.. Hurmm, banyak betul yang difikirkan, sehinggakan hampir 40 minit asyik berfikir jak.. Fikir pasal posting yang memeningkan… Huhuhu…

Kemudian, layan movie… hahaha.. tgok movie yg dah berabad-abad bertapa di dalam External Harddisk ku.. Banyak movie yg belum aku tonton.. Hahaha.. Tapi, saya paling suka tonton drama Ketika Cinta Bertasbih Edisi Spesial Ramadhan.. Banyak wei citer dia, ada 56 episod… dalam 1 episod tu ada 50 minit… panjang kan citer dia.. Feeling wei tgok citer KCB… Suka nonton pelakon pempuan dia, semua ayu2, alim n solehah.. Huhu.. Sapakah bakal isteri aku nanti?? (tertanya2 pulak)… Arghh.. semuanya dah tertulis d La Mahfuz..

Seterusnya, pada jam 9.20 pagi mulakan aktiviti bersenam.. Lompat2 dgn tali skiping, pastu pumping, push up n lastly men dumbbell… adalah dlm masa 1 jam lebih saya mengeluarkan peluh jantanku… hahahhaa.. Letih + penat + x bermaya = Tired.. Hahahaa…

Selepas bersenam, saya lakukan aktiviti lain iaitu cuci kain.. Adduhhh.. ada banyak baju2 saya belum bercuci. 1 minggu punya persalinan belum d cuci lagi.. Waduh bangat ni sii.. Eh, kenapa pulak berdialek indon ni.. haha.. Yup, cuci pakaian yang 1 minggu punya.. Hahahaha… Fuhh~~ letih wei..

Akhirnya, tubuh badan ku kembali segar dengan disirami air mawar, eh…. Air paip la.. Hurmm, mandi la jawabnya.. Segarnya badan bila mandi.. Segala kekotoran telah d buang.. Hehe… Selepas mandi, masak nasi pulak… pastu tggu beli lauk n makan..

Ok la, sat g Awang nak p makan.. apa2 hal jumpa lagi ya… Hehehe,……

11 comments:

azwa_amani said...

haisshhh baju seminggu ak....ak..nak pinjam buku yg ak kate tuuu....tengah kebosanan di rumah nie..

azwa_amani said...

tumpang lalu...1 lagi nak komen pasal entry nie...

Suka nonton pelakon pempuan dia, semua ayu2, alim n solehah.. Huhu.. Sapakah bakal isteri aku nanti?? (tertanya2 pulak)… Arghh...-ditulis oleh ak dan diulas oleh ehem yg comel..:)

huhuhuhuhu..ayat x menahan..sabar ye ak...nanti adalah insan solehah buat ak y7g soleh nie...aminnn

Awangku said...

Awin --> Yup, baju sminggu x cuci.. xda yg nk tulunk cucikan.. Awin nk tulunk ak tak? hehe.. BUku apa ya?

Awin, mn de ayat x menahan.. AK sntiasa sabar, sj je tulih ayat gtu hehe.. blm fikir g, coz skrg ni kena cari aset dlu n kukuhkan ekonomi pastu baru fikir ke arah tuuu..... Apa2pun thanks doanya ya.. AMIN

di sebalik wajahku.. said...

^^. KCB.. baru tgok episod satu..

azwa_amani said...

ak :...xpelah kalau x hengat buku tuuu...nanti mintak tolong mesin dobi khar cucikan yerr

xdelahh..men2 jak...

Awangku said...

di sebalik wajahku --> ok.. teruskan menonton ya.. best citernya..

Awin --> buku Bumi Cinta ke.. Uppi sedang baca..

shichi_iza said...

xsuka KCB 2.... dia cari isteri macam apa je....

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
best apa KCB tu huhuhuhu

shichi_iza said...

KCB 1 je suka tapi yg ke-2 x suka.... :( sebab cam cari baju je dia cari isteri tuk jadi pendamping dia sepanjang hayat...

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahaha yg best KCB edisi spesial ramadhan

shichi_iza said...

ada ek? huhu xtau pon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...