"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, November 18, 2010

Fly To Sabah............


Akhirnya, saya selamat tiba ke LCCT Airport pada jam 4.50 petang.. Lalu terus mengerjakan solat Asar..

Tiada teman-teman menyebabkan diriku kesunyian kat airport ini.. Lepas jak solat terus saya stay d Restoran Mc Donald.. Horreeeeyyy… fevret makan bubur ayam.. hehe… Keboringan yg amat sangat so apa patut dibuat??? Jawapannya, main-main laptop jak kejeku… hehehehe…

Sambil-sambil main tenet, saya mesej semua pnsyarah memohon minta maaf dan keberkatan ilmu dari mereka.. Apa tidaknya, mereka semualah yang bersusah payah membimbingku selama 4 tahun pengajianku di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) sehingga saya bergelar ALUMNI UPSI… Thanks pnsyarahku… Apa yang kamu ajar padaku akan ku aplikasikan di sekolah nanti… Buat anak didikku nanti, bersabarlah ya dengan bakal karenah guru kamu yang serius ni dan skema… hahahahaha….

Rata-rata mesej yang ku dapat dari semua pensyarahku mengucapkan thniah.. Trima kasih pnsyarah-pnsyarah sekalian.. Amat baik semua pnsyarah-pnsyarahku shinggakan ada yang menelefonku dan tidak percaya saya dapat Sabah.. coz mereka tahu yang saya mohon Perak.. Tapi apa leh buat semuanya dah tertulis di La Mahfuz.. Trima kasih juga beberapa pensyarahku memberi buah fikiran tuk membuat Master di UMS.. Mereka kata ada rakan pensyarah mereka di sana.. So, boleh la saya buat Master part time nanti.. Insyaallah… Amin.. Thanks to Dr.Faris, En.Azmi dan En.Hairy sanggup menelefonku tuk ucapkan slmt jln dan beri bbrp nasihat berguna tuk bakal sorang guru...

Tetiba buka blog saya dengan lagu syahdu dari Haddad Alwi… membuatkan jiwaku tersentuh mengingatkan kenangan 4 tahun yang berlalu.. Kenangan tinggal kenangan.. Lepas ni buka buku baru pulak dengan mengumpul kenangan baru di tanah airku Sabah.. Semua yang berlalu di Semenanjung akan tersemat di dalam kenanganku.. Saya tidak akan lupa semuanya.. Insyaallah…

Buat rakan-rakan sekalian saya minta maaf ya sekiranya semasa kuliah saya melebih-melebih dan terlalu out spoken.. Hehehe, coz saya ini suka mengkritik.. So, maafkan ya.. MInta maaf juga buat rakan-rakan yang pernah saya marah.. Saya memang bgitu, kalau kerja tak siap dan tak punctual confirm saya akan marah.. Buat rakan-rakan yang pernah saya reject dari group assignment, saya minta maaf ek… Huhhu.. anda semua faham macam mana gerak kerja saya.. Sekiranya putih saya nak, putih la kamu beri.. Tapi, semua itu dah menjadi kenang-kenangan.. dan kita semua ini bakal guru.. So aplikasikan dan praktikkan apa yang telah diajar.. Kalau ada apa-apa hal yang tak faham, insyaallah saya boleh jer membantu… Coz ilmu tu untuk disebarkan… Jangan segan silu tuk bertanya.. Hehehehehe..

Buat rakan-rakan hosmate, thanks ya coz memahami saya ini yang sentiasa provoke kamu.. hehehe.. Minta maap la ek.. Buat Sasi, Uppi, Walter, Azron, Azmee, Khairul, Farid, Gie, Liry, Putera dan yang tak tersebut tu saya minta maaf ya… Jaga diri baik tuk kamu semua.. ada apa2 hal mesej or call jak ya…

So… Trima kasih semuanya

P/s ; mcm sesi refleksi pulak ek.. Hehehehe…


ni la baggage saya.. hehe.. surf tenet dlu


Hahaha... sempat g amik gmbaq


Keadaan LCCT airport, tak busy time ni..


Apakah yang ditenung tu??? hehe


Berat-berat semuanya.. Latihan muscle... hahaha



Awangku Johan

LCCT Airport

7.25 pm

5 comments:

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

congrat coz dah convo :)

shima said...

wah tahniah2 dah dapat posting ye...
sabah punsabah lah
yang penting dapat menabur budi dan jasa sebagai pendidik...

Sasigaran said...

hi bro, how are you? am already start to miss you... felt so empty... like part of myself was gone... hope you will keep in touch with me. Sorry for everything. You are my best friend ever. Love you always...

cikani said...

kalau dapat desa kencana leh kntek cikani k=)

Awangku Johan said...

>>Syarifah Nornazrah Al Yahya
Thanks ya..

>>shima
trima kasih.. a'ah sabah pun sabah la bah..

>>Sasigaran
i'm fine sasi.. haa.. don say like that la bro.. it's ok.. go on n achieve ur ambition to get ur master n ph.D.... i will prayed for u, bro..... Thanks everything yaa...

>>cikani
desa kencana? kat mn tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...