"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, November 6, 2010

English Badly Broken…


Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnye.. tita-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia
telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya....:


Pemandu : Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)


Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya... Kata pemandu tersebut:


Pemandu
: Don't enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn't play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main... Biar dia rasa)


Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:


Boss : Why didn't you come to work?


Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)


13 comments:

azwa_amani said...

lawakkk.....morning morning i done laughing (pagi-pagi saya dah gelak....)..kekekekeek :P

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

lol... kesiannya... heheh! cikgu tolong ajarkan! ahakz! ;)

AiTotYati said...

gelak gelak gelak

(^_^)

Affan Ruslan said...

Salam. Haha. AKu org Malaysia pun pening kalau ada org cakap cmtu kat aku

Awangku said...

Awin --> Moshi-moshi.. ihsan dr awin kan.. hehe
Keyrill --> Hurmm, cgu ni guru Geo.. Nnti lain pulak jadiknya hahaha...
AiTotYati --> Hehehe.. gelak sakan nmpak..
Affan --> Yup, ni la dinamakan ayat Bahasa Inggeris yg Cacamarba. hehe

azwa_amani said...

ashiteru....hehehe :P

p/s...perkataan jepun tu jer yg tau..hikhikhik..

anish^tingtong said...

hehe...sebiji2 die translate...tp at least die mencuba la gak kan...walaupun dgr nye sgt plik...haha

shichi_iza said...

hehehehe.... ok apa, at least dia tau juga nak cakap english.... :)

Awangku Johan said...

@@azwa_amani
aduhhhh merinduimu..

Awangku Johan said...

@@anish^tingtong
yup.. dia try jugak hehe

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
yup betul tu.. try n error jak la.. lama kelamaan ok la tu

shichi_iza said...

yup.... usaha tangga kejayaan... haha

Awangku Johan said...

@@shichi_iza
hahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...