"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, October 26, 2010

Rinduku Pada Komik-Komikku.


Semenjak aku menjejak kaki ke alam Universiti ini hampir setiap hari menghadap buku, laptop dan Assignment. Hurmm, banyak benda baru yang telah saya pelajari n perolehi.. hahaha.. Apakah dia benda-benda baru itu?? Apa lagi benda-benda baru tu adalah seperti Friendster, Facebook, Yahoo Messenger, Blog dan lain-lain lagi la.

Huhuhu.. Hampir aku melupakan Hobi Asalku iaitu KOMIK... Aku tak tau bagaimana keadaan komikku di kampung adakah sihat-sihat belaka? atau telah di mamah pepijat seperti anai-anai?

Tapi raya tahun ini aku balik ke Oversea iaitu Pulau Borneo hehe Oversea la tu kan.. Balik ke Sabah la tuk meraikan Hari Raya Aidilfitri.. Tahun ini adalah tahun ke-2 saya beraya d Sabah.. Padahal dah 3 tahun saya tak balik beraya.. 1st saya balik ke sabah adalah Raya tahun lepas.. hehe.. Ohhh, berbalik pada crita komik.. nampaknya Alhamdulillah semuanya sihat-sihat belaka tapi ada lah dalam 2, 3 buku komik saya di mamah anai-anai...

Ada sadisnya semasa saya wat spotcheck pada almari komik-komik saya.. Ada beberapa puluh komik saya hilang? Yang herannya sapa yang menghilangkannya, sapa yang mencurinya? Huhuhu.. Hasil pengumpulan komik ini adalah dari saya darjah 2 lagi shingga saya Upper Six.. huhu.. Nampaknya kena order kembali komik-komik yang hilang.. Saya suka memesan pos kat syarikat Comic House. Sdn. Bhd dan Komik dari syarikat Tora Aman Enterprise.. Tak minat Doraemon tapi komik selain Doraemon..

Komik-Komik dari syarikat Comics House Sdn. Bhd yang aku kumpul :-
- Mutiara Naga (Dragon Ball) - Full Set
- Misteri Naga (Dragon Quest) - Full Set
- Penyiasat Remaja
- Pakar Judo
- Kajika
- Juara Bola Keranjang
- Anak Sateria
- Panggung O Akira Toriyama
- Budak Getah (One Piece) - Komik ni la yg banyak hilang.. sapa curik.. my fevret anime
- Hunter X Hunter - Komik ni jg ada bbrp yg hilang.. sapa curik..
- Penyiasat Remaja Sekolah Q
- Yu-Gi-Oh
- Rave
- Yuyu Hakusho - Full Set
- GS Mikami - Full Set
- Dr Slump - Full Set (Fevret Anime)
- Juara Bola Keranjang
- Naruto


Komik-Komik dari Syarikat Tora Aman Enterprise :-
- Sarkas Karakuri
- Gash Emas
- Ushio dan Tora
- Bara Api Recca (Flame of Recca)
- RANMA
- Ideju
- MAR
- Peraturan Ueki
- Malaikat Nakal
- Devil-Devil
- Anak Kungfu Komang
- Ragnarok
- Raja Demon
- Pemburu Naga
- Pedang Sumpahan
- Rebirth


Komik dari syarikat lain :
- Fullmetal Alchemist
- Death Note
- Magic Teacher
- Satan
- Kyo Samurai Deeper
- Shaman King
- EyeShield
- Bleach


Huhuhu.... Akan ku kembalikan minatku tuk membaca komik...




13 comments:

Sufeenan779 said...

OO mak aii..manyaknyee awang..leh bukak library komik ni..:)Elok la tu..simpan leklok..sok2 leh wariskan pada anak-anak pula..:))

Awangku said...

Sufeenan 779 --> hehe.. yup kak.. dari umur 8 tahun dah koleksi.. shingga upper 6.. siap balut dgn plastik g tu.. hehe.. Insyaallah nk buka kedai komik nnti hehe

Are-Gya said...

giler bnyk..nnt nk wat citer jugak r..hahahha ni mst idea aku hahahahah

Coco said...

wah! banyaknya! jelez oh. T_T

~ayu.oyie.yuna~ said...

wah..banyaknyeeee..besh2..(",)

azwa_amani said...

samelah ngn ang awin ak....bukan komik tue jerrr...cd kartun..arena...sumer nyer ade...dah mcam perpustakaan komik dah....awin pun tumpang sekaki...hehehhe

Awangku said...

Are-Gya --> hahaha.. wat je la
Coco --> hehe.. jelez ke? jom order kat syarikat2 komik2 tu..
~ayu.oyie.yuna~ --> yup.. klu time raya cnfirm member2 dtg just nk baca komik jer.. huhu
Awin --> ya ka.. awin minat baca komik jg ek?? hehe.. best ar.. Skrg ni AK minat baca Novel dah hehe... Ni la mini perpustakaan komik AK.. bilik penuh dgn komik, cenderahati, sauvenier2, button badge n figura anime2.. hehe

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

amboi ckgu nih, mcm budak2 plak! hhuhuhu.... best kan bnyak komik! ahahah~

di sebalik wajahku.. said...

salam,

wa..buku dia byak dr kita.. ^^,

Awangku said...

Keyrill --> Baca komik x kira usia.. so just baca jak la.. dah minat dr kecik so go on jak la.hehhe..

di sebalik wajahku --> Eh koleksi komik jg ker? hehe//

mamaaerish@eb said...

pergh... xleh thn nih... jaga2 ilang nanti... ngeh3... ;p

Awangku said...

mamaaerish@eb --> hahaha... yup ada dh ilang.. huhu.. so kena la berhati2.. dah suh parent kunci blk.. hehe

nanishine said...

salam.
nak tanya koleksi misteri naga tu jual x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...