"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, October 25, 2010

Haiyoyo Cheq X Tau Pun Bab1 tu Halal...


Salam, ni cheq ada terbaca dlm sebuah blog.. Blog dia bagus jg ada unsur2 kecindan, pgajaran n macam2 ada ler.. Followers dia pun fuhh marvelles jg la.. Kredit by Tuan Tanah Kedaung …. heheheehe


astaghfirullahalazim!!

cheq xtau la plak selama cheq hidup babi ni halal..

yer halal bg org bukan islam!! cm kat negara jiran kita je!! lau salah maaf no!!

tp lau kat sana mmg susah hangpa nak cam org islam ngan org bukan islam!

sebb nama depa..pelik sungguh nama depa!!

lepaih tu muka lebey kurang saja!!!

mmg kat sana xpelik la ni semua!

cheq dok sana 5 hari rimas weii..nak makan payah...

nak makan fast food pun xhalal..adehhh meroyam cheq!!

tp cuba hangpa tgk betul² kedai ni Hj Naqiub punya!

adeh cm ner ni hangpa weihh!! pak haji ambik haji kat mana ni!!

ker mmg dia xdak haji tp nama dia HJ Naqiub!!

wallahhualam..cheq xdapat nak pastikan!!

tp bila depa dok tulih HALAL nampak sgt depa ni kurang didikan!!kesian delooo!!

laula umat islam semua kat kawasan sini dok beli mmg bebai xhengat la weii!! awat jauh tersimpang..xnampak ker hidung kembang xhengat dok ada citu!!!sabau je la!!

cheq pikiaq la lagumana!! sentiasa berwaspada yer bila p beli daging kat pasar nak² bila org bukan islam yg jual!!

10 comments:

azwa_amani said...

ya rABBI...mengucap panjang tengok nie....huhuhuhu..banyak syubhah sekarang nie...

azwa_amani said...

menakutkan....

Danial Ikhwan Jaafar said...

baik punya pergi tulis BEEF, padahal PORK! =___="

Awangku said...

Awin --> yup betul tu.. sntiasa berhati n kena usul periksa sblm beli barang2 makanan.. x kira yg fresh n yg dlm tin serta yg seumpama dgn nya..

Danial Ikhwan --> haha.. tu la hampeh kan.. Saja jak nk mgelirukan umat Islam.. padahal ada kepala bab1... hehe

Amy Syaquena said...

salam...

BW di pagi hari , drop here baca entry yang menakutkan nie and follow..

jemput ke sinar raudah ye

mia said...

erkk...adehh..silap tayang kepala lagi tu..kena hati3 betol pilih makanan kalu ade kt negara org..

~emma~ said...

siap kepala and idung babi lg duk tayang skli..ish2 kalau org islam terbeli gak mmg sah2 la kene operate mata..huhu

Awangku said...

Amy --> thanks ya coz memfollow blog awang..
Mia --> yup, kena sntiasa berhati2
~emma~ --> a'ah tu dah parah tu.. kena operate mata la akibatnya hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

hj dam jer kot.. tu yg jual daging babi tu. Halal maybe sbb daging babi tu dia beli bkn curi.. ttp haram bg kita yg beragama Islam..

Awangku said...

TLLS --> haha.. yup haram bg umat islam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...