"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, October 11, 2010

Jalan-jalan ke Lost World of Tambun


Salam semua member blogger…..

Hari ni saya dengan member-member plan nak p Lost World of Tambun. Sebenarnya, member ini berhajat nak p beraya rumah abang dia.. sebenarnya bukan nak beraya la.. haha gurau jer.. dia nak ambik kamera dia kat rumah abang dia. Dalam kamera itu ada pic tuk bahan tesis dia.. haha.. biasala budak Sejarah kan so kena la ada bukti.. beserta bukti tu la kena citer.. iyalakan tesis sejarah ni kan bersifat Naratif iaitu teknik penceritaan.. Aik pasaipa pulak citer pasal sejarah ni.. ni dah di kira kluar tajuk ni.. kalau buat karangan BM cnfirm dpt mrkah kosong.. huhuhu…

Haaa.. kalau nak tau pagi ni aku bangun awal sgt. Bangun jam 6 terus p solat Subuh.. pastu wat senaman kat rumah, ala senaman biasa2 guna dumbbell, pumping, push up n skipping serta byk g la gaya2 senaman hehehe.. kemudian mandi.. pastu beli nasi lemak n makan telur rebus 3 biji.. nak besarkan badan kena la makan banyak telur, ayam, daging n ikan. Protein katakan.. hehehe..

Ok, perjalan bermula pada jam 9 pagi… Diringkaskan cerita, perjalanan p Tambun mgambil 2 jam setengah, hurmm tersesat jg la hahaha….. Akhirnya tibalah d Lost World of Tambun, peratus keterujaanku meningkat dr 100% kepada 120%.. hehehe.. apa g tiba jak d pintu gerbang tu terus amik pic.. haha.. mcm jakun pulak kan..

Setiba di kaunter nk masuk p dalam tu, tgok harga tiket mak oooii mahal suit.. Rm38. tapi nasib baik member ni spent hehe.. dia bayarkan tuk kita orang bertiga so semuanya Rm114… tp aku tambah Rm10 dan kerul tmbah Rm4.. tolong menolong katakana.. hehe..

Apa2pun thanks bro Farid.. moga kuburmu bercahaya.. hehehe.. (jgn mare bro).. m

Masuk jak dlm tu, mak oii semuanya kena byr ingatkan just bayar Rm38 tu tuk semua pakej rupanya tidak.. pa g jalan2 jak la.. n then p Petting Zoo.. d sini la aku berasimilasi dgn binatang2 ni.. comel2 belaka wei.. shinggakan x nk kluar.. hahaha.. best sbb bagi makan kat depa semua.. haha..

Kemudian, kami p main funfair haha.. pening suit.. smuanya berpusing-pusing.. Oh tak suka.. tak suka.. tak suka.. tp apa blh buat dah free, bantai jak la.. hahaha.. selepas itu, aku serbu pulak join p main bola Tampar dgn guru2 dr Johor.. haha.. best ar shinggakan jari aku terseliuh terkena bola. Aduhhh sakitnya shingga skrg masih g terasa.. huhuhu… Last2 plan, apa g mandi manda la.. best woooo.. jalan2 n mandi manda.. selapas mandi manda p solat Zohor.. hurmm nk Qada tp niat berpaling arah… ohhh walaupun ada sedikit keboringan tp ni la dia nikmat dunia.. hehe jalan2.. ialah x lama g aku dah x bertapak d Bumi Tg.Malim coz menunggu posting kan.. x tau la d htr kat mana nnti ni..??

Perjalan best woo… akhirnya, blk tiba d tg.malim jam 6.30 petang… penat woo, walaupun penat kena kerjakan yg wajib dlu iaitu solat Asar. Kemudian baru cari makanan hehehe… Akhirnya dapat berita baik, member nk p bawa p Berkelah kat Sungai Kelah.. Tapi dia kata tggu setelah tesis dia selesai.. yeaahhhh horeyyy… yaaahooooo…

K geng, smpai sini jak la.. k tgok la pic kita kat bawah ni.. hehe


Possing habis.. hahaa

Memberi makan dgn Raccon

Sini cpt sapa nk makanan, sebutir makanan Rm1.. hehehe

Jinak ni burung... Aku mcm nk bawa blk jer.. haha

Hiiii Baby.. comel2 u all ni hehee

Ni la binatang peliharaanku yg baik sgt.. sudi htr surat cintaku haha

Apakah yg d dongak tu..?? haha.. ntah ar

Comei tul pet ni.. Apa yg penting? kerjasama.. hehe

Heyy dude... jom p pantai.. ahaha

Mcm ala2 luar ngara pulak ni.. padahal just Tambon jak

Ni la dia Baywatch hahaha

Alalala.. smart pulak pic aku dlm ni.. tp wat spoil abg tu.. syuh.. syuhh p men jauh2

bergambar dgn kerul..

ni la dia Fariq.. dia la spent masuk kat dlm ni hehe Thanks yid.. syg wak..hehe

last pic, suka pic ni.. wah dah timbul muscle aku.. hehe.. kena usaha lagi ni.. meh join masuk gym.. hehe

7 comments:

cikani said...

bestnye g tambun....4taun kt upsi xpenah pegi sana...rugi betullll la huhu

azwa_amani said...

SERONOKNYERRRR DIE....xpelah..dah nak postingkan....meraikan kejayaan...

Awangku said...

cikani --> haha.. bukan tak p.. tu namanya Budget Planning.. hehehe

Awin --> iyer,,, sronok ar.. member bawa jln2

azwa_amani said...

ececeh...saje jer tunjuk muscle ek..org len ade muscle jugak...

Awangku said...

Awin --> ish bukan bgitu mksud AK.. huhu.. time ni AK terlupa bawa baju yg sesuai.. last2 terpaksa pakai baju tu.. mula2 mmg malu.. Maafin gua ya.. huhuhu

Penjejak Mimpi said...

Salam.

AK, nape datang x gitau? buleh singgah umah sy.. hehehehehe...

Awangku Johan said...

@@Penjejak Mimpi
Waalaikumsalam

huhuhu.. mn tau.. kalau tau mesti aku serbu.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...