"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Sunday, October 31, 2010

Cara Menguruskan Badan -- Lawak


Ada seorang mamat yang gemuk , namanye Zali... Zali masuk ke fitness center untuk menguruskan badan.. seorang lelaki di kaunter bertanya kepada Zali"kami menawarkan 2 program disini... RM50 untuk versi 'biasa' dan RM100untuk versi 'cepat'."

Zali pon berkata, "saya ingat yang biasa lah sebab saya ni baru nak try kuruskan badan."

" ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab penjaga kaunter.

Zali pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan Zali tak senang duduk,berpeluh.

perempuan tadi berkata, "kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dgn saya... hikhikhikk" dan dia terus berlari dalam bilik itu. Zali pun kejar la.. kejar punya kejar sampai 10 minit pon tak dapat lagi. tapi Zali kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nk turun berat bdn,.. memang berbaloi aku bayar RM50 td" katanya seorang diri.

keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut. dia ditegur oleh pemuda di kaunter. setelah diberi penerangan seperti semalam.. Zali memilih untuk mencuba versi 'cepat' pula.

"baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglah seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body builder itu berkata"saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalu saya dapat ... ... hehhehheee"


P/s : berminat nak kuruskan badan ,pilihan korang yang versi mane???

kredit kpd tuan tanah allyazalia

13 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

hahahahahaha... nak versi lambat la...
:P

Awangku said...

Siti Mashitah --> hehe.. ohhh nk versi lmbat ek..

azwa_amani said...

HUHUHUHUH....lawak laaa...

azhar said...

hahaha...lawak2

DUHKON :') said...

versi lambatttt ;DD

Awangku said...

Awin --> alahai sukanya diaaa... aahahah..
azhar --> best kan lawak dia.. hehe
DUHKON --> ooo nk amik versi lambat ek.. hahaha

IMANIS AINI said...

hahahahaa... itu j yg mmpu

Farah Sygs said...

xmao2 duwe2...hehe....nie kurus r sbb maen kejar2

Awangku said...

IMANIS --> haha.. klu la sy.. usaha sndiri la ek. p gym ke, apa ke.. hehe..
Farah --> haha.. jom main kejar2.. blh kurus tu

erika nuris said...

lawak2...kahkahkah...

Awangku said...

erika --> hehe.. thniah anda dh ketawa.. hehe

Danial Ikhwan Jaafar said...

err...=__= nak versi sendiri lah. hahaha =P

Awangku said...

Danial --> versi sndiri... heh d persilakan.. mcm mn mu nk wat??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...