"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Friday, February 11, 2011

Melancong Ke Brunei


Yeahhh hari ini hari jumaat.. Hari paling mulia dan ketua segala hari… Tapi cerita saya ini bukan mengenai hari jumaat.. Hehehe…

Kalau korang nak tau hari ini adalah hari saya dan rakan-rakan guru p jalan-jalan ke Brunei.. Kiranya lepas jam sesi persekolahan kita orang akan bertolak…

Kita orang ke Brunei menggunakan jalan darat.. So naik kreta laa… Hehehe.. Motif utama pegi ke Brunei ini pun just pergi kenduri kawin kazen saya… Haaa.. kat bawah ini ada jemputannya.. Mesti korang tertanya.. kenapa nama mereka lain?? Sebab nama-nama tu semuanya adalah nama-nama kerabat Pengiran, Awangku dan Dayangku….. Kan aritu saya ada citer mengenai kerabat Brunei tu… Meh klik SINI dan SINI

So, pagi ini terpaksa saya bertugas di Padang.. Jadi juruletih lagi…. Lepas jam 10.20 pulak ada 1 kelas lagi.. Ajar Geografi form 3.. Huhuhhu.. lepas skol baru jalan p Brunei.. tak sabar ni nak p Brunei.. dah la penginapan semuanya di support.. Tinggal hotel tau.. hahaha

16 comments:

Cik Muda Sae said...

berapa kos untuk ke brunei ni? teringin nak pegi. trip dengan kawan-kawan ! happening...!!!!

Biela Sapine said...

Berapa jam ke Brunei tu ? Moga selamat sampai && balik.

Ujang9897 said...

best2...hehe..

Sha Amane said...

wah, best nya nak ke brunei.negara y kaya.agk2 mhl x kos ke sane?

Nobita Sensei said...

ada ole-ole?

BushroLimuna said...

Tentu best melawat Brunei tu. Kg Air pergi tak? Best kan...Shopping pun best jugak.

Ni lawatan balas saya.

FaKArePa!n said...

pergi kenduri kahwin adalah perkara paling bez.. boleh makan sedap2 dan ianya free

jom baca entri baru

Antara MU dan City

C I K . F Y Z A said...

jauh perjalanan,luas pengalaman..
hati-hati drive ye :)

saudara terpilih untuk menyertai 'CONTEST 50 FOLLOERS CIK FYZA'
sila lah join kalau sudi ye?

Awangku Johan said...

@@Cik Muda Sae
kalau jalan darat murah jer.. x kena cas pun.. just bawa passport n minyak jer

Awangku Johan said...

@@Biela Sapine
dalam 5 jam jer.. singgah2 solat sbb tu lama sikit

Awangku Johan said...

@@Ujang9897
mai la ujang datang sabah jehehehe

Awangku Johan said...

@@Sha Amane
tukaran asing tu yg mahal.. tp harga2 barang d brunei murah.. kalau nak tau VIOS yg fullexpect tu.. just Dolar Brunei 25 000.. bayangkan di gandakan dua dgn duit malaysia dah berapa huhu

Awangku Johan said...

@@Nobita Sensei
ada.. tapi dah habis hehe

Awangku Johan said...

@@ BushroLimuna
kg air memang p.. termasuk istana nurul iman, masjid omar ali saifuddin, hotel empire dan banyak tempat lain lagi

Awangku Johan said...

@@FaKArePa!n
memang sedap ehhehe

Awangku Johan said...

@@C I K . F Y Z A
ok thanks atas invitenya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...