"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, February 1, 2011

Jom Makan Steambot di Windbell Restaurant..


Makan Steambot bersama rakan-rakan guru dan sorang pelajar…

Haaa.. Korang pernah makan Steambot ker?? Haaa.. tak pernah?? Rugi taw.. sedap giler-giler ar.. hehehe.. Saja jer nak bagi jelez kat korang semua… Hahaha…

Alkisahnya begini.. Selepas jer saya dan rakan-rakan guru yang lain selesai berurusan di Jabatan Imigresen Putrajaya Likas Kota Kinabalu.. Kita orang p la shopping-shopping kat One Borneo di tempat pusat beli-belah terbesar di Sabah depan UMS jer..

Eh… ini baru intro.. gini citernya.. selepas jer p shopping tu kita orang p la Ke Tanjong Aru.. Kawasan tempat Lapangan Terbang Air Asia di KK… Sebenarnya tujuan kita orang p sana bukan nak p airport.. Kita orang nak p sana nak makan Steambot di Windbell Seafood Restaurant, No.20 Jalan Selangor, Tangjung Aru 2nd Beach.. Hehehe..

Pelbagai jenis makanan laut ada di sini.. just pilih jer.. layan diri… Sup steambot yang kita orang minta adalah Tom Yam.. Makan tuk 6 orang.. 5 orang guru dan sorang student kami bawa jalan-jalan p KK ni.. Hehe.. Alaaaa.. murah jer RM27 tuk sorang.. So, makan je apa-apa yang korang nak.. yang penting kena habiskan..

Semasa kami menjamu selera memang restoran tu penuh dengan pelanggan.. rata-ratanya adalah kuarga Cina dan pegawai-pegawai askar.. Fuhhh.. udangnya memang segar.. apatah lagi ketam.. kalau dah celup dalam sup Tom Yam yang panas-panas tu lembut jer kulit cengkerang ketam tu.. fuhh.. sedap ar.. memang menyelerakan makan kat Restoran Windbell ini.. Halal tau.. coz pelayannya majoriti melayu…

So… kita orang dah plan nak wat hari kuarga tuk guru-guru kat tempat tu.. memang sedap dan menyelerakan… Mesti best nanti pabila guru-guru wat dinner kat restoran tu….

Nak tau kita orang makan 6 orang just RM185.35 jer.. Murah ke mahal??? Rasanya murah kan.. hehehe.. so, ajak la rakan-rakan n kuarga korang merasa Steambot kat restoran ni..

Kepada anda semua yang berminat mai la datang ke restoran ini…

Hehehee.. mahal ke???


Khusyuknya nak murid kami ni makan (Baju Merah) berebut g tu.. Hehehe


Jom melahap sama-sama.. Hehehe


Semuanya kekenyangan… haha (Abg Sumardy yg baju biru tu lebih2 kekenyangan)


16 comments:

Syafiq Rosli said...

wah..steamboat mmg sedapkan cikgu..:)

shichi_iza said...

kira standard hrga la 2 kan..... mmg sedap mkn steamboat, kat kk bnyak tmpat ble mkn steamboat tpi x pernah g mkn kat Tg.Aru 2.... :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hadoii..naz yg kat kk ni tak pnh gi windbell lagi. padahal bukan kemain dekat lagi ni ngan tmpt tu. ofis pun d lintas square ja. Johan, kena wat gathering tuk blogger2 sabahan plak ni. hehee

ijatnuar87 said...

hehehe...ni mesti gaji dah masuk ek...

CNEN AFI (dream chaser) said...

sedapp tuh! masyuk ahh..:)

azwa_amani said...

sedapnyer ak makan....gemuk lah macam ni...mahal tu...nescafe jer dah 3 ringgit, kat azizan cafe baru 1.20..huhuhuh

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaaaaaah steambot....suka suka tp alahan seafood....lantak la kan...janji makan..hehehe

Taufiq Tiramisu said...

Best tak makan steamboat?
boleh laa blanja sy..
hahaha

Awangku Johan said...

@@ Syafiq Rosli
yup syafiq mmg sedap.. hehe

Awangku Johan said...

@@ shichi_iza
haha.. yup mmg harga berpatutan.. mmg sedap sgt2.. p la dtg tg.aru makan steambot kat Windbell sedap tau..

Awangku Johan said...

@@Syarifah Nornazrah Al Yahya
aduhhh.. ruginya.. cpt2 p windbell sedap tu steambot kat sana tu..

Buat gathering blogger kat Sabah.. wah macam best jer.. hurmm x tau bila Johan ada masa.. coz guru ni busy.. skrg ni pun busy kat skolah jadi juruletih tuk atlet olahraga skolah..

Awangku Johan said...

@@ ijatnuar87
hehehe gaji dah kuar 25 Januari tu.. simpan dalam ASB tuk my further study n beli alat2 gym hehehe

Awangku Johan said...

@@ CNEN AFI (dream chaser)
memang sedap eh..

Awangku Johan said...

@@ azwa_amani
hehehe.. AK x menggemuk la.. tp makin happy coz body AK dah ada bentuk.. nak workout betul2 ni.. hehe..
Hehehe.. Nescafe tu fevret AK hehe.. sebab sedap so mahal blkg kira.. gagagaga

Awangku Johan said...

@@ aDisH.sHidA
hehehe.. AK pun ada alahan.. kalau makan ketam cnfirm gatal idung.. just ketam jer.. yg lain smua masuk.. hehe.. yg penting sedap hahahaha

Awangku Johan said...

@@Taufiq Tiramisu
sedap taw...
boleh jer.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...