"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, February 3, 2011

Seronoknya Chinese New Year Tahun Ini


Selamat menyambut Tahun Baru Cina.. Happy Chinese New Year buat rakan-rakan bloggers yang berbangsa Tiong Hua… Moga tahun arnab pada tahun ini akan memberi 1000 makna buat kalian…

Alkisahnya begini.. tadi setelah selesai buat sesi latihan tuk atlet2 olahraga sekolah.. Aku dan beberapa orang guru serta pelajar-pelajar berkunjung ke rumah rakan-rakan guru cina.. Apa lagi p minta ang pow la.. Ang Pow Na Lai… Hahaha… Last-last tak dapat ang pow coz cikgu tu belum kawin.. hahaha…

Selepas itu, aku dan beberapa orang guru p beraya ke rumah rakan-rakan guru yang berada di Kuala Penyu.. Jauhnya kira-kira 52km dari sekolah… So, trip ini aku dan rakan-rakan guru jer yang p.. pelajar-pelajar semuanya dihantar ke asrama tuk berehat.. sebab jam 3 petang mereka ada latihan track lagi…

Sedap ar hidangan yang disediakan.. Kalau raya cina kat kampung saya ini.. Semuanya akan dimasak oleh orang muslim.. sebab majoriti muslim kat kampung saya.. So, masyarakat cina ni akan order makanan tuk dihidangkan kat tetamu yang berkunjung…

So, ini la hasil pic yang diperolehi dari Sambutan Chinese New Year Tahun 2011 ini…



Kalau korang nak tau.. di Sabah ini, semua bangsa memang 1 Malaysia.. tak kira Melayu, Cina, India, Kadazan, Brunei, Bisaya, Kedayan, Bajau, dan ada lagi 30 lebih suku kaum sentiasa serumpun… Kat sini silaturrahim antara suku-suku kaum sentiasa menebal.. Semua kaum boleh masuk.. tak da halangan… So, masyarakat majmuk kat sini sentiasa utuh… Saya saluteee masyarakat di sini…. Apa-apa majlis keramaian semuanya akan bersatu hati… Ini yang kita nak.. Perpaduan….

4 comments:

AiDa AzRyN said...

ep chinese new year!!! XD

Syukri Mohtar said...

bestnye jalan raye..g rumah kawen je. time tadi.

Get Backlinks

eqbalzack said...

dapat byk ang pau tak cikgu? hehe
abg eq hari ni gi jalan2 kat Ipoh dengan kakak...

shichi_iza said...

xdpat ang pow, limau pon jadi la kan..... :) 2 yg singa 2 kat KP?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...