"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Monday, February 7, 2011

Handphone dah OK


Alhamdulillah… Hari ini adik saya tolong amikkan handphone saya di kedai repair handphone… Sudah 2 minggu handphone saya berkampung di kedai repair handphone…

So hari ini dia dah OK.. Haaa.. dia.. adakah handphone manusia.. Hahahaha…

Nokia N78


Sebenarnya aritu handphone saya rosak.. Skrinnya dah jadi macam TV tak da kaler.. huhuhu.. Rupa-rupanya.. skrinnya rosak.. Akhirnya, dihantar ke kedai repair handphone… Mahal juga ya pabila skrin handphone rosak.. Aku dikenakan cas RM150.. Nasib baik la adik aku wat tawar-menawar.. dapat la RM120.. Hurmm.. kena la aku bayar kat adik aku Rm120 nanti..

Handphone aku yang rosak ini adalah model Nokia N78… Dah 3 tahun aku guna phone ni… Sebenarnya kepingin nak beli handphone HTC HD7… Tu gadget seterusnya yang nak aku beli.. Hehehe.. So, pelan-pelan la.. tak lari ke mana kan benda-benda tu… Just bersabar.. hahhaha… Nantikan HTC HD7 di tanganku.. Insyaallah..

HTC HD7


37 comments:

whitecappuccino said...

Tak leh idup la takder hp..hehe..dulu tak pe plak..

IMANSHAH said...

menarik bro angan2mu..semoga tercapai

jinkamen said...

salam..
3 tahun dah guna yek...lama gak tuh,,henpon saya paling lama 4 tahun lebeh dah..asal boleh guna lagi OK jek..cume bateri jek dah tak tahan sampai sehari

jinkamen said...

salam..
3 tahun dah guna yek...lama gak tuh,,henpon saya paling lama 4 tahun lebeh dah..asal boleh guna lagi OK jek..cume bateri jek dah tak tahan sampai sehari

yad'z said...

waa.. nak cellen bro ade htc.. hehehe

Wen said...

hi cigu.. waaa itu enpon idaman kaitu? ehehehhe... syoknya da keja.. ble idam apa2... huhu

Wen said...

hi cigu.. waaa itu enpon idaman kaitu? ehehehhe... syoknya da keja.. ble idam apa2... huhu

Izzatie Natasha said...

xminat black berry ke..?? hehe~

MAPPIAU said...

hehehe insyaallah ade rezeki tak kemane kan :))

azwa_amani said...

wahhhhh..tukar fon...huhuhuhuhu.. :)

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

uhuuhu...belum termampu nak beli htc hd7 tu. naz pn tengah target hp baru..tp tak la secanggih tu. uhuhuu

nazirulhazwan~ said...

iphone 4 la bro, HTC ape barang.hahaha

Biela Sapine said...

Wahh canggih canggih belaka. Haha

Razaq Saleem said...

Salam Goldazone86,

blog ini sudah aku link,
ziarah mnziarhi la kita..
tq

LehaMY said...

moga tercapai hasrat nak milik htc tu . tapi htc memang best ! heheheh :D

eqbalzack said...

abg eq tgh kumpul duit nak beli blackberry ni awang..hehe

aimi nadiah said...

hp pun kena jumpa doktor jgk and kadang2 kena tahan ICU.. haha..

Cik Tqah said...

my fren dah beli htc tuh..penuh tangan..but memang terbaek grafik die

NURUL NADIAH MAMAT said...

moga impian jadi kenyataan....

Awangku Johan said...

@@whitecappuccino
yup kak.. skrg ni kalau x hnfone cnfirm x leh idup.. kalau dlu tak pulak kan.. tu la dinamakan perubahan zaman semasa.. hehe ikut trend..

Awangku Johan said...

@@Cgu IMANSHAH
hahaha.. angan2 tetap angan2.. hehe

Awangku Johan said...

@@jinkamen
a'ah 3 tahun.. awak lagi lama.. dah 4 tahun..

Awangku Johan said...

@@ yad'z
ntah dah terjerumus minat HTC hheehe

Awangku Johan said...

@@ Wen
yup fon idaman tu.. tp kena pelan2 la beli.. skrg ni nak beli mini set gym dlu.. hehe.. yup pabila dah keje macam2 kita leh beli.. tp kena pndai manage kewangan

Awangku Johan said...

@@Izzatie Natasha
tak brp minat sgt.. berry2 ni

Awangku Johan said...

@@ MAPPIAU
yup betul tu

Awangku Johan said...

@@azwa_amani
belum tukaq g la awin.. baru angan2 hehe

Awangku Johan said...

@@Syarifah Nornazrah Al Yahya
awang pun belum beli g.. baru nak collect2.. kalau beli on da spot.. habis la duit gaji

Awangku Johan said...

@@nazirulhazwan~
ceh nazirul ni... hahaha.. iphone susah sikit la.. mmg canggih tp macam tak minat sgt.. susah nk bluetooth dengan henfone2 lain.. hanya just leh bluetooth dgn brand dia jer..

Awangku Johan said...

@@ Biela Sapine
hahaha.. canggih

Awangku Johan said...

@@Razaq Saleem
thanks ya

Awangku Johan said...

@@ LehaMY
amin.. mmg best kan.. haaaa.. tgok nazirul hehe

Awangku Johan said...

@@eqbalzack
ya ke abg eq.. tp awang macam tak minat nk beli blackberry tu.. huhu.. apalah function dia yg best2.. ntah.. awang macam tertarik dgn HTC

Awangku Johan said...

@@aimi nadiah
a'ah.. kna jmpa Dr.Fon

Awangku Johan said...

@@ Cik Tqah
hahaha.. betul tu.. sy memang suka hnfone besar2 ni.. hehe

Awangku Johan said...

@@NURUL NADIAH MAMAT
amin.. thanks yer..

NURUL NADIAH MAMAT said...

welcome..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...