"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, May 31, 2011

Jangan Meniru atau Ditiru.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Peperiksaan Penggal 1 dah berakhir.. Now, cuti sekolah dah.. 2 minggu tu cuti skolah.. Kertas peperiksaan pun dah habis semak.. Tapi ada yang tak puas hati sebab ada beberapa kertas jawapan pelajar-pelajar aku ni sama.. Hurmm.. musykil.. adakah depa meniru… Huhuhu

Dekat sekolah even dekat IPT pun selalu ada kes atau masalah meniru. Itu memang aku tak nafikan. Sebab aku pun pernah juga meniru tapi dah insaf…. So, aku tau la macam mana budak-budak ini meniru. Buka sekolah ini habis la budak-budak ini aku denda habis-habis…. Kau kalau nak hidup kene ada usaha lebih lagi. Sebab kau dah usaha buat latihan yang diberi guru, datang kelas hari-hari, so kene la tambah usaha kau lebih sikit. Tak gitu? Hahaha…..

Tapi aku tak dapat bayangkan kalau sekolah atau IPT kene buat macam gambar ni untuk elak student saling meniru antara satu sama lain. Naya weh! Mau sempit otak kau nak berpikir kalau macam gitu caranya. Hehehe….

Tapi kalau begini la caranya.. Aku sokong… Hehehehe

Konpem kau nak jeling-jeling paper kawan kau pun susah. Apatah lagi kawan kau nak jeling tengok sikit jawapan kau! hahahaha.. LOL!

5 comments:

solomolo said...

stuju sgt buat macam ni...
hahahaha...

zacky ~786~ said...

haha pengsan ..~ :P

..gugu.. said...

hahaha sokong jugak..

afiqazizan said...

bagus gak kalau buat macam gambar kat atas..(:

Wahidah said...

kalo gini la mmg confirm tk meniru..hehehe....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...