"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, March 10, 2011

Tanak kampung

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…..

Ini ada lagu best buat rakan-rakan blog… Rasanya lagu ini femes kat negeri Sabah… Lagu ni dah ditukar ke Malay Version… Sebenarnya lagu ini adalah lagu dalam bahasa Dusun… Salah satu etnik majoriti di Sabah….

Ok.. dengarkan ya lagu ini.. Hehehe

9 comments:

Ujang9897 said...

derm..!! sini takleh play video

Awangku Johan said...

Haaaaa.. x blh play?? aku ok jer ni blh play ujang...

nurul ainul farhain said...

two thumbs up :)

WanFadhilah said...

hahaha.. suka dengar lagu ni. walaupun mula2 nda paham, tapi ada jugak yg malay version punya..

shichi_iza said...

start dngar lagu ni bila pacik bus uMs dengar radio suria f.m..... hehehe
rasa cian plak kat mamat dlm lagu 2...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhh aku carik balik kat yiu tube baru bleh play

FaKArePa!n said...

kalau bahasa kat Malaysia ni selain dari bahasa Melayu.. kompem saya tak paham.. hehe

JOM TENGOK !!
Kapal Terbang MAS Bermekap Baru

sis92 said...

salam...
dari sabah ba rupanya kamu..
terima kasih dan harap2 boleh beri tunjuk ajar dan kongsi ilmu..
salam perkenalan ya!

alexa yussida said...

best2:) thnks sharing..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...