"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, March 19, 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut… TIDAK KURANG dari 100 patah perkataan.. OK ? TIdak kurang ok !!

Alkisahnya begini… Aku kagum dengan beliau sbb beliau seorang yg berpendidikan, beliau sudi berkongsi pengalaman, ilmu dan pelbagai dlm pengajian di peringkat master dan phD… Dan sebab beliau jugalah aku mula berminat dlm mencari bahan-bahan ilmiah tuk dijadikan sbagai item tuk di simpan dlm otak aku ni.. Lagi pun aku nk jadi seperti beliau nk dapatkn PhD.. Aku dh tekad tuk sambung study.. So, sebab tu aku kagum dgn beliau.. Lagi pun aku macam dah jadikan dia mentor aku.. Tu pun rasanya dia tak tahu kot.. hehehe…. Entri yg beliau masukkan memang memberi makna dan terdapat makna tersurat serta tersirat di dlm stiap entri beliau yg ilmiah itu… Entri beliau kekadang tu mesti mengenai makanan.. hehe. rupanya beliau ni minat makan hehe.. Beliau juga slalu buat contest.. rasanya dah 3x Giveaway beliau buat.. waaaa… Trademark diblog beliau dan menjadi header beliau ialah "kurasakan something".. yg bestnya pernah masuk KOSMO.. hebatkan.. So, skarang ni beliau dah busy tuk hadiri setiap conference.. hurmm pabila dh jadi student phd ini tu la kekangan masa yg beliau tak mampu elakkan iaitu conference… hehehe.. beliau ni juga pernah dimasukkan ke hospital dan tambah air dlm badan.. tak cukup rehat.. terlalu penat buat research.. huhuu… Jika lihat keperibadian pemilik blog ni, mesti ramai yg akan senang hati dengannya.. apa pun aku harap aku leh jadikan beliau sebagai mentor aku dlm dunia blogging dan dunia pendidikan… Hurmm kira macam abg angkat aku daaa… boleh kan. !!

Sila buktikan yang anda benar-benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng Jeng Jeng !!

Aisshh nak bukti ek… Buktinyaa…. Aku akan selalu intai blog dan FB beliau…. Hurmm tak caya lagi.. haaa.. p tengok kat list tu.. aku dah letakkan beliau kat list feed aku.. hehe… So, setiap kali aku bukak blog aku… Aku akan nampak beliau gak.. hahahaha…

Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut??

Sejak bile yaaa?? Rasanya dah nak masuk 4 bulan dah.. hahaha…

Sila ceritakan tentang blogger tersebut…

Beliau merupakan blogger serba boleh… Sebagai pelajar PhD, guru fizik, serta blogger tegar.. hehe.. Hurmm nak cari dia senang jer.. trademark blog dia “Kurasakan Something”

Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?

Rasanya beliau tau kot… Maybe beliau malu-malu… hehe…

Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng Jeng Jeng …

Hurmm soalannya… Malu ar…

1-Macam mana nk berjaya seperti awak…

2-Macam mana nk bahagi masa sbagai student, cikgu dan blogger tegar.. haha

3-Rahsia awak buat entri yg ringkas dah padat

4-Saya nk ikut awak p Bali ats tiket menang contect Awan Dania.. haha

5-Bolehkah awak ni sy jadikan sbagai mentor or abg angkat sya.. hehe..


Blogger yang aku kagumi itu adalah Eqbalzack

So sapa2 nak join gak.. sila singgah kat -------> SINI

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

LM juga minat blog abg eq

Awangku Johan said...

ohhh sama la dgn saya sis hehe

Qamarul said...

haha aku pun minat blog en eqbal..
terpakse paggil encik sbb die lect tmpat aku dulu!! ha3 mmg tak sangke die main blog..

solo molo said...

0whhh...
dah tau dah blog yang paling disayang...

mas saari said...

singgah n follow sini
salam perkenalan

nak risik2 blogger mana menjadi pujaan hati anda

Cik Sue said...

datang terjah nak tengok blog yang korang sayang..

salam kenal.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...