"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Tuesday, September 13, 2011

Jom Beli Tanah di Australia..... !!!

Haaaaa… betulkah ni??? Kalau macam tu aku nk collect duit la nak beli tanah di Australia… Hehehehe…

Sebenarnya aku ada terbaca potongan akhbar di Kosmo yang menyatakan Australia dilanda krisis harga hartanah murah… fuhhh best tu hehe…

Australia akan dilanda krisis hartanah pada permulaan atau pertengahan tahun depan, kata seorang peramal ekonomi dari Amerika Syarikat (AS), Harry Dent.

Beliau yang tiba di Australia kemarin menyatakan Australia akan mengalami krisis hartanah selepas AS dan China menghadapinya… “Penduduk di tempat-tempat seperti Sydney, Tokyo atau Miami pernah menyatakan harga hartanah tidak akan turun, kami berada di tempat yang hebat, ramai orang mahu berpindah ke sini, tidak terdapat banyak tanah untuk tujuan pembangunan.”

“Saya kemudian berkata, ia pastinya tempat yang akan menjadi gelembung (krisis hartanah),” kata Dent yang kenyataannya itu disiarkan sebuah akhbar semalam. Menurutnya, harga rumah di Australia akan kembali semula seperti pada 1990-an atau awal 2000.

Dia menyarankan pelabur menjual hartanah mereka di negara ini dan membeli aset dalam dolar AS.

P/S : Jom ramai-ramai kita collect duit tuk beli tanah di Australia… Hehehe.. Adakah ini angan2 Mat Jenin..

6 comments:

YAYA AZURA said...

yanah m'sia je makin lama makin tinggi..sampai tak mampu nak beli ^^

aNaYaNa said...

nak pindah dok Australia la macam ni..haha

A~ said...

Saya yg dah 11 thn dok kau Australia ni pon masih tak mampu nak beli rumah sendiri & tersedak2 jugak bayar sewa rumah, apatah lagi nak beli tanah. Ramai muda-mudi sini yg dah berkeluarga terpaksa menumpang rumah parents coz tak mampu beli rumah sendiri. Lebih ramai lagi yg merempat & takde shelter.
Di Malaysia masih mampu lagi jika dibandingkan dgn harga tanah/ rumah kat sini, dik.
Seriously tu berita yg tidak berapa benar.

Awangku Johan said...

@@YAYA AZURA
hurmm tu laa... hartanah melambung tggi

Awangku Johan said...

@@aNaYaNa
hahaha jom

Awangku Johan said...

@@A~
ooohhh ya ke kak... huhu.. hurmm ingatkan benar laaa.. rupanya auta... huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...