"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Saturday, June 4, 2011

SAYA BLOGGER HIJAU YANG CINTAKAN KEHIJAUAN DUNIA..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat teman-teman sekalian..

Tetiba buka laptop terus saya baca laman blog Abg Ben Ashaari.. Hahaha.. kiranya sudah kemestian kena buka blog beliau… Haaa.. korang nak tau ada segmen terkini yang beliau anjurkan.. Kalau nak pegi la page beliau di SINI….

Dunia berblog ini bermakna bagi saya kerana………….

Dunia blog ini adalah dunia yang tanpa sempadan.. Dunia yang semuanya dihujung jari anda sahaja..Lagi pun di dalam dunia blog ini siapa-siapa sahaja boleh membacanya, mengomen dan berkenal-kenalan di dalamnya.. Dunia blog ini juga memang luas… Kita boleh membuatkan blog ini sebagai teman hidup anda.. Blog ini tempat anda mencurahkan segala isi hati anda, segala pelbagai rasa lagi yang boleh dimuatkan di dalamnya.. Bagi saya dunia blog ini ibarat diari maya anda.. Hehehee…. Lagi pun rata-rata orang berblog adalah untuk memenuhi masa lapang mereka.. Iyolah berbanding mereka melepak sana-sini better dorang berblog kan.. adalah juga hasil mereka.. Boleh la memperbaiki mutu mengarang mereka, bukan begitu heheehe… Harap remaja-remaja sekarang ini dapatlah mengisi masa lapang mereka dengan berblog.. Baguslah berblog ini, banyak kebaikannya.. boleh berniaga, boleh berkenalan, boleh berbincang mengenai pelajaran, boleh wat sesi kaunseling maya, boleh menaikkan tarffik anda – tu pun yang taksub mengejar traffic, boleh kongsi pengalaman sama ada traveling/masakan/pendidikan dan lain-lain lagi.. Bukankah semua itu perkongsian maya dalam berblog… Nahhhh.. itulah kebaikkannya.. Ini baru sikit, banyak lagi kebaikkannya.. Usahlah aku mengulas lebih lanjut.. Anda semua boleh berfikir apa kebaikan dalam berblog.. Konklusinya, berblog boleh memberi makna pada diri seseorang…


Oppsss Abg Ben maafin gua yaaa kalau terlebih.. Rasanya dah terlebih daaaa.. Huhuhu.. Tak sedar.. syok mengarang haaa ter...lajak la pulak..


6 comments:

Mohd Hazwan Hashim said...

eden pun sempat join segmen ini :)

Wahida said...

Jalan-jalan dekat sini daripada blog En. Ashaari :D

Raja Syakirah said...

from abang ben site. sedih nya lagu
T___T
meh lah datang jngok saye pulak
=)

solomolo said...

singgah sebelum segmen tutup...
happy blogging...
[^_^]

Udy said...

singgah sini..

bonjour de maroc .. -_-

follow me too .

Muhammad Amin Abdullah said...

follow smbil2 singgah blogger hijau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...