"Letakkan dunia di telapak kakiku, biar kupijak. Simpankan akhirat dalam jiwaku biar kurindu. Sisipkan Cinta dalam hidupku biar aku menjadi aku. Langit tunggu kutawan, bumi tunggu kulakukan perubahan" Perjalanan yang jauh, yang masih menungguku.. apakah yang akan terjadi pada masa hadapan...

Followers

! kurasakan something...

Thursday, June 2, 2011

Kerdilnya aku Mesyuarat di PPD Tadi Pagi...

Salam semuaa….

Hari ni aku kepenatan sangat.. dah la balik dari meting di PPD tadi jam 3 petang.. Huhuhu.. Patutnya yang menghadiri meeting di Pejabat Pendidikan Daerah itu adalah Pengetua dan PK Pentadbiran.. Akhirnya kemarin petang aku dapat calling dari PK Pentadbiran suh aku ganti tempat dia di meeting tersebut… Huhu..

Korang tau betapa kerdilnya aku duk meeting bersama-sama dengan pengetua / guru besar dan PK Pentadbiran setiap sekolah rendah dan menengah… Aku yang baru lima bulan bergelar guru ini rasa rendah diri sangat-sangat..

Tapi aku tak kesah.. yang penting hari ini aku banyak belajar dari mereka.. semuanya mengenai HRMIS… Iaitu Human Resource Management Information Systems… Haaa itulah agenda meeting pada hari ini… Biarpun penat hadiri meeting tetapi berbaloi.. Guru-guru lain bercuti aku pulak p meeting bersama-sama dengan sorang lagi rakan guru dari sekolah aku iaitu Cgu Felicity…

Tadi hampir semua pengetua / guru besar dan PK Pentadbiran mengemaskini data dalam HRMIS… Tapi, aku pulak baru nak masuk dalam Laman HRMIS itu dan ingin mengemaskini data tiba-tiba aku tak leh masuk.. coz tiada data id aku.. Huhuhu sedihnya.. Rupanya.. aku guru baru ini belum ada data aku lagi.. So, kena sabar menunggu jer laa.. Tapi tadi aku dah suh pegawai dari Jabatan Pendidikan Negeri itu suh masukkan data-data aku.. So, tunggu jer laa huhuhu… Sabar menanti…


Buka sekolah nanti, nak bagi tau kat semua guru-guru sekolah serta KTBM sekolah, mereka semua kena patut kemaskini data mereka dalam HRMIS.....

Apa-apapun pengalaman hari ini amat berguna tuk aku biarpun aku ni masih bergelar guru baru.. Hehehe…

10 comments:

AdyBudika said...

tak lama la tu

Azmie said...

selamat malam cikgu.. hehee...
goverment servant mmg guna HRMIS utk tujuan cuti dsb...
nyway tahniah sbb berjaya menjadi guru.. =)

Kak Aya said...

bagus la dapat timba pengalaman , bukan selalu dapat peluang nak meeting bersama orang-orang besar macam tu...

shima said...

xpelah walaupun baru 5 bulan berkhidmat tetapi dah diberi kepercayaan yang sangat besar untuk menghadiri mensyuarat seperti ini. tahniah cikgu

qasehraihan said...

eh..boleh tnya ke..
awk cikgu utk PPD mana??
ngajo mana??hehe

Awangku Johan said...

@@Ady Budika
Bro Ady.. apa yg x lama g tu ??
habaq kat ceq n0oo

Awangku Johan said...

@@ Azmie
thanks yaaa..

Awangku Johan said...

@@Kak Aya
yup betul tu kak aya.. rasa berterima kasih d beri pluang macam ni ..

Awangku Johan said...

@@shima
trima kasih yaa

Awangku Johan said...

@@qasehraihan
hurmm nk tau ke?
saya ni di kawasan PPD Kuala Penyu, Sabah..
Mgajar d SMK Menumbok, Kuala Penyu, Sabah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...